icon

Vydrží batat v chladničke?

1. dec 2022

ahojte začali sme s prvými príkrmami a chystám sa dať zajtra batat. kedže to sú vždy dosť velké zemiaky a moje bábo spapá len pár lyžičiek zaujíma ma či mi ošúpaný vydrží do druhého dňa.
chcem to spraviť tak že ho ošúpem, odkrojím si kolko potrebujem a zvyšok dám do ladničky a na druhý deň zase spravím čerstvé. Alebo je lepšie ked už bude ošúpaný ho nakrájať a dať do mraziaku ?

januska12323
•
1. dec 2022

Nie je lepšie spraviť prikrm a po malých množstvách zamraziť?

beata_k
•
1. dec 2022

A preco chces osupat cely? Ved odkroj kolko potrebujes a zvysok nechaj v chladnice.

mimi3008
•
1. dec 2022

@januska12323 Presne tak, to mas najjednoduchsie, nemusis varit na x raz. Alebo ako pise @beata_k

kacena4
•
1. dec 2022

zcerna ak ho osupes a nechad surovy

roja01
•
1. dec 2022

Cerstve je vzdy zdravsie. Odkroj z neosupaneho tolko, kolko potrebujes a zvysok daj do chladu.

veronika3110
•
1. dec 2022

ja ked som mala niečoho veľa, napr. mi niekto doniesol obrovskú cuketu, tak som ju normálne ošúpala, nakrájala na kocky a naporciovala napr. na 100g.. a potom len vytiahnem, naparím v avente a hotovo....
ale ked to nechceš takto, tak tiež by som len odkrojila malú časť a ostatok nechala tak...ale zas určite nebude malé papať teraz batat dva týždne vkuse, kým ho celý spotrebuješ, kedže ako hovoríš je len po lyžíčkách...

petamich
•
1. dec 2022

mrazila som si na zaciatku - nakrajala na kocky batat, cuketu, tekvicu a len som vyberala a hadzala do aventu 🙂 inak by bol odpad obrovsky

basska_b
•
1. dec 2022

Surovy scernie a uvareny neviem co spravi, ale osobne neznasam varene zemiaky z chladnicky na druhy treti den, pretoze zosladnu, zmenia chut. Tam tie skroby sa nejako chemicky menia. Dietatu to asi bude viac menej jedno. Ale najlepsie robit veci cerstve...

simca06022011
•
1. dec 2022

bud len odkroj a urob kolko potrebujes, alebo ho nechaj vo vode namoceny v chladnicke. najlepsie je podla mna robit ako @petamich pise, aj ak nepouzivas avent :D a maso tak isto, ak nebudete vsetci jest to iste :D

janna88borin
•
1. dec 2022

Bezne som davala zvysok odrezaneho batatu (neosupaneho) do chladnicky na 2-3 dni, nikdy nescernel