icon

Zaváranie detskej výživy: Ako na správnu sterilizáciu?

29. sep 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť so sterilizáciu detskej výživy.Môžem dať zaváraninové poháriky do rúry na 30 minút/ 150°C? Alebo inú teplotu? Či mám klasicky vo vodnom kúpeli sterilizovať na 80°C ?
Ďakujem za odpoveď

viestta
•
29. sep 2024

Vzdy som sterilizovala v hrnci, vo vriacej vode, podla velkosti poharov 10 - 15 minut a nachala som ich ciastocne vychladnut vo vode. Kym drzali viecka nic sa jej nestalo

autor
•
29. sep 2024

@viestta tieto sú také menšie 2 dc.Asi tiež bude stačiť 15 minút?

autor
•
29. sep 2024

A potom klasicky dole viečkom a zakryť dekou a nechať tak vychladnúť?

viestta
•
29. sep 2024

na dvojdecove staci 10 minut, ja som nikdy nic co zavaram neotacala dole vieckom, varili sa aj chladli v zakrytom hrnci, para vysterilizuje aj viecka. Ak potrebujem zavarat viac, tak vyberam asi po 15 minutach z hrnca a necham vychladnut pod dekou, neotacam. Ked nepotrebujem hrniec na dalsiu varku, tak ich necham vychladnut v nom, vyberam vlazne alebo aj na druhy den studene

deedaa
•
29. sep 2024

Ja som tak robila synovi ovocné výživy. 2 decový pohárik. 10 minút som povarila vo vode a nechala v nej vychladnúť. A vždy všetko vydržalo 🙂

autor
•
29. sep 2024

@viestta ďakujem za poradenie 🙂

katy1807
•
29. sep 2024

Ja to zvyknem nechať aj 25-30 minút sterilizovať vo vode pre istotu ale keď ženy píšu že stačí aj 10 tak si myslím že úplne v pohode. Dávam aj pod utierku chladnut ale robila som aj tak že normálne len neotočene na linke a nič sa tomu nestalo vychladlo v poriadku

autor
•
29. sep 2024

@katy1807 ďakujem 🙂

siska25
•
29. sep 2024

Ja davam este prazdne pohariky do rury zohriat pred plnenim, aby ked tam lejem horucu vyzivu, aby nepraskli. Nasledne povarim na 100 stupnov cca 10 minut.

lukbe
•
29. sep 2024

Nikdy žiadnu zavaraninu neotacam. Nechám pri 80 stupňoch asi 11 minút, potom vyberiem, necham voľne vychladnúť.

autor
•
29. sep 2024

Ďakujem každej za rady, steeilizovala som vo vodnom kúpeli 80°C cca 15 minút, nedávala som hore dnom, len som zakryla dekou.Snáď to bude ok 🙂