Aké sú účinky elektrolytov na zdravie?
Dobré ráno.Užívate niekto?Aký to má účinok na vás?
neviem ci vies, ale elektrolyty su v tomto kontexte bezne mineralne prvky, ktore uziva kopec ludi: draslik, horcik, vapnik, sodik, chlor,...
Ok.dik
Áno ale zvyčajne len v lete alebo pri vytrvalostnom športe alebo dlhšej turistike (nie prechádzke v prírode) a takisto pri chorobe som dávala dcére keď hrozilo riziko dehydratácie. Inak nevidim dôvod. Ono v konečnom dôsledku ti rovnakú službu urobí pohár vody do ktorej pridas soľ a glukózu prip trochu cukru
@anonym_autor Velky pozor na uzivanie. Dnes sa to vo velkom prezentuje. Ale to mozu uzivat sportovci,ktori podaju vysoky vykon. Pokial nemas vysoky vydaj,tak nad uzivanim ani neuvazuj,mozes si uskodit.
ja iba v lete a musím povedať že zázrak.. nie je zo mňa skapatá mrcina ale užívam si teplo, čo pred tým ako som objavila elektrolyty som nezvládala
@anonym_autor Velky pozor na uzivanie. Dnes sa to vo velkom prezentuje. Ale to mozu uzivat sportovci,ktori podaju vysoky vykon. Pokial nemas vysoky vydaj,tak nad uzivanim ani neuvazuj,mozes si uskodit.
@marca12 konkretizuj vysoký výdaj prosím
ja iba v lete a musím povedať že zázrak.. nie je zo mňa skapatá mrcina ale užívam si teplo, čo pred tým ako som objavila elektrolyty som nezvládala
@mmooly a čo konkrétne užívaš?
@mmooly a čo konkrétne užívaš?
@anonym_autor tieto: https://www.futunatura.sk/mineraly/elektrolyty-...
teda obycajna sol a draslik k tomu...ale jasne, chapem, ani ja pri/po sporte nepijem slanu vodu + tableta draslika.
Ved ja som to pisal v pozitivnom zmysle, ze sice ten tvoj pripravok obsahuje "len" sol a draslik, ale jasne, ze sa clovek nebude pit slanu vodu namiesto toho. Ja elektrolyty po sporte doplnam kludne aj waterdropmi https://waterdrop.sk/collections/microlyte
@anonym_autor Napr.po futbalovom zapase. Alebo trening na beh na maraton.
@marca12 tak to nie,ja mám cvičenie rozdelené na viac krát za deň

@anonym_autor akoze akych? Bez elektrolytov umries tak snad ich mas dost🙂doplnas to stravou nedostatok aj nadbytok sposobuje problemy.