icon

Ako sa vyhnúť ochoreniu po kontakte s chorým?

18. jan 2026

Ahojte, včera bola u mňa návšteve švagriná. Zdalo sa mi, že je nejaká divná, ale nič nespomínala, ani na hlase som to viditeľne nepočula. Dnes sme spolu volali a že je teda chorá, že má teplotu a necíti sa vôbec dobre. Pýtala som sa, že čo, veď včera jej nič nebolo. Ona že bolo, veď som bola neskutočne nachladená už od rána. Dokelu, tak na čo potom bola u mňa dve a pol hodiny? Sedeli sme pri sebe v obývačke, chodila mi po celom byte.

Ja v nedeľu večer cestujem na služobnú cestu. Mám booknuté hotely, objednané letenky, program u klientov je nachystaný na môj príchod a prezentácie. A teraz toto? Povedala som jej svoje.

OK, teraz skúsme ako neochorieť. Beriem vitamín D, vitamín C a zinok.
Môžem niečo pre seba v tejto chvíli spraviť? Či už len sa modliť?
Inak ja keď ochoriem, celkom vždy som chorá mesiac a chytím infekt dolných dýchacích ciest.
Mám aj astmu, čiže pre mňa je to komplikovanejšie. Mám 6x za sebou zápal pľúc.

Strana
z2
zmrzlinka8
18. jan 2026
@o__o

Skus doplnky z hlivy, ja ked som nachladla tiez mi to sadlo na dychacie cesty a potom som kaslala niekolko mesiacov.. teraz uz 2 roky bez kasla 🙂 a potom klasika bud v teple, neponocuj a dostatocne spi, zvys prijem C a D (ja beriem aj 10 000 denne par dni ked mi nie je najlepsie) a zinku, pi caje - zazvor, skorica, kurkuma, kinceky... A uz len cakaj aby bolo dobre.

@o__o autorka spomínala, že má autoimunitné ochorenie a nesmie nič na podporu imunity. Teda ani hlivu.

lucia.t
18. jan 2026

@anonym_autor vitamíny jasné, ale na tvojom mieste by som si preventívne preplachovala každý deň nos morskou soľou (ideálne z konvičky) +ústnu dutinu ústnou vodou, nech sa ti tam niečo nepremnoží.

x_mery_x
18. jan 2026

Nasad si kvercitin alebo lactoferin

anonym_a1b4be
18. jan 2026

Ty cestuješ o týždeň v nedeľu a takéto haloooo robíš? Drama Queen. Nikde nie je napísať,že ochorieš. Ale ty určite ochorieš, lebo to už máš v hlave.

arianna25
Včera o 05:14
@anonym_autor

@arianna25 no ved ja idem o tyzden v nedelu. Dovtedy bude jasne.. ja len ze u mna zial toto nema lahky priebeh. Covid som mala so zapalom pluc, a liecila som sa 2m z toho, potom som robila dychove cvicenia, nevladala som prejst par metrov. Pred rokom prechladnutie na silvestra, doma som bola mesiac, niekolko baleni ATB, ventilacne spreje, tyzden a pol som spala po sediacky, co som nemohla lezat, lebo som sa dusila. Pocas vsetkych tychto infektov si picham aj injekcie do brucha.

@anonym_autor neviem čo by som ti poradila. Mrzí ma že máš takú neohladuplnu sebecký švagrinú. Veď nevidela ťa prvý krát. Musela vedieť že zle nesieš akúkoľvek virózu. Nerozumiem prečo neostala sedieť doma liečiť sa.

drianaa
Včera o 07:51

Priznám sa, neverila som tomu až tak, ale naposledy mi pomohol lactoferrin. Kolegyňa chodila s “ prechladnutím do prace, v piatok už neprišla a ostala doma celý týždeň nakoniec, mňa v pondelok začalo pobolievať hrdlo, takú divnú pachuť a nepríjemný pocit v žalúdku - presne moje pocity, keď začínam byt chorá. Dala som si takú vyššiu dávku lactoferrinu večer a ráno, postupne celý týždeň a neprepuklo mi to. Obchádzala ma taká výraznejšia únava a podobne, ale cez víkend som bola úplne ok

Strana
z2