Ako zvládnuť nadmerné potenie?
Ahojte. Je vedro, ano. Všetci sa potime. Ale idem pre rady. Extrémne - rozumej, fakt extrémne sa potim. A hanbím sa za to. Hoci mám vyššiu váhu - 90kg, týmto to nie je. Mala som 65kg pri výške 175cm a bolo to rovnaké.
Idem k veci.
Či je von 30, alebo 25,20 stupňov stále sa potim do extrému. Včera akurát sa ma pýtali kamoši že prečo si nesadnem na lavičku. No hanbím sa. Keby som sadla na sukňu, bola by celá mokrá. Keby si sadnem tak že sukňu dám bokom bola by mokrá lavička podomnou a jedine by som sa smykala na zadku.
Chrbát, ruky, tvár, zadok, nohy cele- fakt cele. Kolena extrém ako sa z nich leje. Chrbát mokrý nonstop. Jedine miesto ktoré sa nepoti sú líca.
Ochorenie žiadne, nepotvrdené, testy všetky ok. Neviete, ako sk mám pomôcť? Prosím. Už som fakt zúfalá. Boli sme aj na prechádzku ľahké tempo všetci že oooh ako teplo a ja celá mokrá. Ako keby ste ma vedrom zliali.
Prosím ťa,ak sa ti ešte dá, oprav si to " vedro ".
Lebo na sk je vedro - kýbel.
Je teplo, horúco..
Kým ťa zdrbú že ani nevieš čo píšeš.
Je teplo, horúco..
@anonym_9b7240 haha pravda v dnešnom svete a hlavne tu musí byť človek dokonalým stvorením. 😂 ďakujem.
Neviem 🤔ale iba ma napadlo, že ak je taketo horko,tak by som sa oblievala vodou aby nebolo az tak poznať co je voda a co pot, keď ti to je nepríjemné
Ja tiež sa oblievam vodou vonku v tomto pekle🙂
@anonym_377819 v práci sa nedá velmi.🙂
Dá sa to riešiť operáciou, aplikáciou botulotoxínu, laserom...
Žiaľ, niekedy efekt je len čiastočný.
Robia to v Bratislave, vo Vyšných Hágoch, v Košiciach, v Ružomberku.
Pozri "hiperhidróza liečenie, operácia."
@anonym_377819 v práci sa nedá velmi.🙂
@anonym_autor ja viem😮💨 ale aspoň vonku, keď si a bude ti nepríjemná situácia,tak sa splechni s vodou🙂
@anonym_autor ja viem😮💨 ale aspoň vonku, keď si a bude ti nepríjemná situácia,tak sa splechni s vodou🙂
@anonym_377819 mám ten balea sprejík čo je akoby voda. Si ho budem na zadok striekať haha 😂 akože hej, pomôže. Ale medzi ľuďmi uuuf 🫠 masaker už nech je max 20 😂
Dá sa to riešiť operáciou, aplikáciou botulotoxínu, laserom...
Žiaľ, niekedy efekt je len čiastočný.
Robia to v Bratislave, vo Vyšných Hágoch, v Košiciach, v Ružomberku.
Pozri "hiperhidróza liečenie, operácia."
@orisker ďakujem pekne, no napichat by som sa musela kompletne celá. Idem kuk operáciu či je to lokálne alebo celkove riešenie.
Poradiť neporadim. Ja som bola s dcerou tiež na endokrinologii, lebo jej sa extrémne potia dlane a chodidlá. Keď písala ako prváčka v škole nejakú písomku, jej sa až papier zvlnil od tých mokrých dlani. Nohy teraz v teple, keď ma sandálky, z jej nôh normálne kvapka, ako sú spotené. Ale nezistili jej absolútne nič. Dr. povedala, že jednoducho niektorí ľudia to tak majú.
Poradiť neporadim. Ja som bola s dcerou tiež na endokrinologii, lebo jej sa extrémne potia dlane a chodidlá. Keď písala ako prváčka v škole nejakú písomku, jej sa až papier zvlnil od tých mokrých dlani. Nohy teraz v teple, keď ma sandálky, z jej nôh normálne kvapka, ako sú spotené. Ale nezistili jej absolútne nič. Dr. povedala, že jednoducho niektorí ľudia to tak majú.
@anonym_6e18f6 žiaľ, vyzerá to na hyperhidrozu
@anonym_6e18f6 žiaľ, vyzerá to na hyperhidrozu
@marlenuska co je vlastne nadmerné potenie, to vieme .
@anonym_autor potenie sa zníži, ak pridáš do stravy viac alkalické potraviny čerstvú zeleninu a ovocie, ľahšie stráviteľné potraviny, spomínaný šalviový čaj, dopĺňaj elektrolyty...
Dobrý deň a tá vaša nadváha vám nevadí? Akože nechcem rýpať, ale som zvedavá, keďže sa hanbíte za potenie, ako vnímate tú vysokú nadváhu, až obezitu? Nemyslím to zle, iba ma to vždy zaujímalo.
Klasika hyperhidroza - ak to mas od narodenia tak neviem co riesis, dobre vies ako to je a ze na to nic nezabera ;/ v dnesnej internetovej dobe mas urcite uz vsetko prelustrovane
Max na pazuchy driclor, pripadne na nejaku problemovu partiu botox
Verim, ze sa to zhorsilo nadvahou a tym ze je vonku 38
Inak tie rady na salviovy caj a elektrolyty ma pobavia b kazdej diskusii - ludia mam na vas otazku trpite nadmernym potenim, tzv primarnou hyperhidrozou ze radite taketo bludy?? Necitite sa debilne? To je ako povedat cloveku s tazkym cystickym akne nech si umyva tvar
Klasika hyperhidroza - ak to mas od narodenia tak neviem co riesis, dobre vies ako to je a ze na to nic nezabera ;/ v dnesnej internetovej dobe mas urcite uz vsetko prelustrovane
Max na pazuchy driclor, pripadne na nejaku problemovu partiu botox
Verim, ze sa to zhorsilo nadvahou a tym ze je vonku 38
Inak tie rady na salviovy caj a elektrolyty ma pobavia b kazdej diskusii - ludia mam na vas otazku trpite nadmernym potenim, tzv primarnou hyperhidrozou ze radite taketo bludy?? Necitite sa debilne? To je ako povedat cloveku s tazkym cystickym akne nech si umyva tvar
@anonym_ffec43 pri nadmernom potení telo stráca veľa minerálov čo spôsobuje tuhnutie svalov a spazmy, tiky tváre, únavu, nervozitu, stres, úzkosti a tie sú častou príčinou potenia, je to jeden začarovaný kruh.
Strava tiež môže prispieť k nadmernému poteniu, keď jedávaš v horúčavách ťažké jedlá telo potrebuje viac energie ho spracovať, tým sa zahrieva a potenie chráni telo pred prehriatím, volá sa to termoregulácia tela.
Nie necítim sa debilne, cítila by som sa trápne písať hlúposti ako ty, zrejme nemáš dosť inteligencie, aby si si našla základné informácie ako telo pracuje.
@anonym_940210 zijem s hyperhidrozou uz 35 rokov ako aj vela clenov mojej rodiny narozdiel od teba. Ak sa v tomto pocasi postavim bosa do tepla ostane podomnou mlaka. Ano dam si salviovy caj a zrazu to bude fuc
A sice elektolyty ma zmysel pri tomto poteni doplnat ale nie v zmysle ze by to tomu zabranilo alebo ju to akokolvek zmiernilo - to je smiesne tvrdit. Tento typ potenia nema nic s termoregulaciou, predstav si ze takto sa potim aj v zime, staci ze si nato spomeniem
@anonym_940210 zijem s hyperhidrozou uz 35 rokov ako aj vela clenov mojej rodiny narozdiel od teba. Ak sa v tomto pocasi postavim bosa do tepla ostane podomnou mlaka. Ano dam si salviovy caj a zrazu to bude fuc
@anonym_ffec43 tiež som " mávala " problém s potením... vyriešila som to návštevou odborníka - naturopata, on hľadá príčinu zdravotného problému nerieši len následky 🙂 Zdravotné problémy najčastejšie spôsobujú stres, zlé stravovacie návyky...
@anonym_ffec43 pri nadmernom potení telo stráca veľa minerálov čo spôsobuje tuhnutie svalov a spazmy, tiky tváre, únavu, nervozitu, stres, úzkosti a tie sú častou príčinou potenia, je to jeden začarovaný kruh.
Strava tiež môže prispieť k nadmernému poteniu, keď jedávaš v horúčavách ťažké jedlá telo potrebuje viac energie ho spracovať, tým sa zahrieva a potenie chráni telo pred prehriatím, volá sa to termoregulácia tela.
Nie necítim sa debilne, cítila by som sa trápne písať hlúposti ako ty, zrejme nemáš dosť inteligencie, aby si si našla základné informácie ako telo pracuje.
@anonym_940210 ale nepise hluposti, nam je vsetkym jasne, ze pit a doplnat mineraly treba, lenze to neriesi problem, a teda diagnozu ako taku. Trpim od puberty nadmernym potenim. Teraz sa poti kazdy, to je jedna vec, ale ak si mokra ako mys pri 24 stupnoch alebo aj pri minus 10 (a to vazne pisem, ze ked je zima, potim sa snad este viac, hlavne pod pazuchami), na celom tele, tak to nebude tym, ze pribrala a jedava tazke jedla, ked navyse pise, ze to mala aj ako chuda. Ja to iste, ci som vazila 43, ci teraz 77, tak je to rovnake. Ziadny doktor mi nepomohol. Dokonca mi hovorila kedysi kamoska medicka, ze uzivaju ludia na to betablokatory, tak som povedala, ze toto teda nie a skusim to nejak len pretrpiet. Ale uz trpim od 14, mam 43. Brala som teda uz aj betablokatory kvoli tlaku a pulzu a nemalo to na mna efekt.
Takze my vieme, ako telo pracuje, lenze nase tela pracuju nejak chybne kvoli diagnoze a v tom mas pravdu, ze musia doplnat mineraly, atd., lenze to NERIESI PRICINU. Je tam porucha proste.
@anonym_autor zda sa mi, ze salviovy caj by na to mal pomoct
@proximaa jasne, salvia vsetko vyriesi 🫣
Je teplo, horúco..
@anonym_9b7240 ja som hneď pochopila co znamena vedro. Ty nie? Zaujímavé že vám anglické slová nevadia, co je ich tu teda dosť, ale české to vadí. Trocha čudné.
@anonym_9b7240 ja som hneď pochopila co znamena vedro. Ty nie? Zaujímavé že vám anglické slová nevadia, co je ich tu teda dosť, ale české to vadí. Trocha čudné.
@anonym_4b7263 🤦♂️ zachovala si sa presne tak, ako bolo ocakavane v prispevku...
@anonym_940210 ale nepise hluposti, nam je vsetkym jasne, ze pit a doplnat mineraly treba, lenze to neriesi problem, a teda diagnozu ako taku. Trpim od puberty nadmernym potenim. Teraz sa poti kazdy, to je jedna vec, ale ak si mokra ako mys pri 24 stupnoch alebo aj pri minus 10 (a to vazne pisem, ze ked je zima, potim sa snad este viac, hlavne pod pazuchami), na celom tele, tak to nebude tym, ze pribrala a jedava tazke jedla, ked navyse pise, ze to mala aj ako chuda. Ja to iste, ci som vazila 43, ci teraz 77, tak je to rovnake. Ziadny doktor mi nepomohol. Dokonca mi hovorila kedysi kamoska medicka, ze uzivaju ludia na to betablokatory, tak som povedala, ze toto teda nie a skusim to nejak len pretrpiet. Ale uz trpim od 14, mam 43. Brala som teda uz aj betablokatory kvoli tlaku a pulzu a nemalo to na mna efekt.
Takze my vieme, ako telo pracuje, lenze nase tela pracuju nejak chybne kvoli diagnoze a v tom mas pravdu, ze musia doplnat mineraly, atd., lenze to NERIESI PRICINU. Je tam porucha proste.
@anonym_122b1e máš pravdu je tam porucha treba ju hľadať a riešiť.
Telo má schopnosť samé sa uzdraviť, len mu musíš dať čo potrebuje. Vy ste si určili diagnózu, že je to dedičné, hormonálne... a ďalej to neriešite. Čakáš, že si dáš tabletku betablokátor... a problém vyriešený ?? Musela som zmeniť komplet životný štýl stravu, pohyb, psychické nastavenie... nie len diéta na krátku dobu, ale natrvalo a nadmerné potenie je minulosť.
Nie každý človek sa nadmerne potí a má psychické výkyvy v puberte, menopauze, tehotenstve.. príčinou je hormonálna nerovnováha a tú spôsobuje nedostatok minerálov zo zle zloženej stravy, stres a zlé trávenie, malabsorpcia, nedostatok tvorby žalúdočnej kyseliny a tráviacich enzýmov... ako som spomenula treba hľadať príčinu.
Piť minerály a užívať doplnky nemusíš, ak máš zdravú stravu a dobré trávenie.
Šalvia samotná nadmerné potenie nevyrieši, ale zníži intenzitu, je to vedecky podložené štúdiami, stačí jeden klik, aby si si našla info.
Ja s tym nemam problem, ale ked pozriem na byvaleho partnera, tiez sa potil. Potom zacal cvicit a zlepsilo sa mu to "do normalu".
@anonym_4b7263 🤦♂️ zachovala si sa presne tak, ako bolo ocakavane v prispevku...
@jajajaja2 prosím? O com hovoríš?
Ja som niekde čítala telo vlastne organizmus sa takto ochladzuje že vylučuje potenie. Neviem čo je na tom pravdy.
No ja tiež potim sa a strašne veľa. Teraz cez leto normálne mám mokrú tvár, z čela mi kvapky potu padajú dolu. Krk, podpazušie, dekolt, brucho, chrbát celé mokré. A to mám 178 výšku a 65 kíl, no strašne sa potim. Robím vonku medzi ľuďmi a hanbím sa za to. No neviem čo s tým robiť.
Vyskusajte driclor alebo Spiridea Deo forte. Noste lahke volnejsie oblecenie z bavlny alebo muselinu. Jedzte lahsie jedla, pite cistu vodu pravidelne v mensich davkach. Ja nosim teraz so sebou vlhke vreckovky na osviezenie, vejar aj maly ventilator do kabelky.

Neviem 🤔ale iba ma napadlo, že ak je taketo horko,tak by som sa oblievala vodou aby nebolo az tak poznať co je voda a co pot, keď ti to je nepríjemné
Ja tiež sa oblievam vodou vonku v tomto pekle🙂