Akú prevenciu robíte pre svoje zdravie?
Ahojte,
chcem sa opytat aku prevenciu robite pre svoje zdravie a aky ma ucinok. Co robite napriklad preto aby ste nedostali nadchu, kasel, teplotu, alebo nieco ine a nasledne ci Vas potom choroby aj obchadzaju?
Mam psa, či je vonku + 40C, prší, sneží, fuka, mrzne, alebo je -10C chodím po vonku
Nebola som chorá ani nepamätám . Vrelo odporúčam 4neheho kamaráta a choroby odpadnú
Mam psa, či je vonku + 40C, prší, sneží, fuka, mrzne, alebo je -10C chodím po vonku
Nebola som chorá ani nepamätám . Vrelo odporúčam 4neheho kamaráta a choroby odpadnú
@anonym_b098fd ako dlho trva taka prechadzka denne?
vážim sa. Dbám na váhu, aby som nepriberala .
tučnota - choroba.
Sprchujem sa už skoro 30rokov v studenej vode,sauna,vitamíny,vin v každom počasí,pohyb,spánok a jedlo
Ale čo najviac zaberá a na všetko je mať v pi.i,vtedy telo zvládne všetko
Sprchujem sa už skoro 30rokov v studenej vode,sauna,vitamíny,vin v každom počasí,pohyb,spánok a jedlo
Ale čo najviac zaberá a na všetko je mať v pi.i,vtedy telo zvládne všetko
@minenkaa stres sposobuje choroby, ale nie vzdy sa mu da vyhnut.
@anonym_b098fd ako dlho trva taka prechadzka denne?
@anonym_autor hodinu a viac
@anonym_b098fd ja mam dvoch, denne sme vonku +-2hodiny, cez vikendy viac a chora alebo aspon priznaky choroby napriek tomu zvyknem mat 2-3x do roka a uplne rovnako to bolo bez psov. 😀
Tiež mame psíka. Každý deň sme vonku. Každý deň 1h prechádzka, tak sa to s ním nakopí. Užívam vitamín C. Snažím sa spať 8h denne. Cvičila som pred tehotenstvom 3x do týždňa silovo aj kardio, teraz v tehotenstve aspoň prechádzky a jóga.
@anonym_autor jem na 90% iba základné potraviny a čo môžem vyrábam domáce. Vrátane sirupov na imunitu, dýchacie cesty…. Hýbem sa (chýba mi viac silového tréningu, na tom musím popracovať) a hlavne veľa spím, primárne ak na mňa niečo lezie. Vitamímy dopĺňam iba tie, ktoré mi chýbajú.
Ale ak už cítim náznak choroby tak ešte viac spánku, teplá vaňa, vitamíny C,D, Zinok a domáce sirupy. Zvyčajne mi choroba neprepukne.
Tiež mame psíka. Každý deň sme vonku. Každý deň 1h prechádzka, tak sa to s ním nakopí. Užívam vitamín C. Snažím sa spať 8h denne. Cvičila som pred tehotenstvom 3x do týždňa silovo aj kardio, teraz v tehotenstve aspoň prechádzky a jóga.
@anonym_94cdde pomaha to?
@anonym_autor jem na 90% iba základné potraviny a čo môžem vyrábam domáce. Vrátane sirupov na imunitu, dýchacie cesty…. Hýbem sa (chýba mi viac silového tréningu, na tom musím popracovať) a hlavne veľa spím, primárne ak na mňa niečo lezie. Vitamímy dopĺňam iba tie, ktoré mi chýbajú.
Ale ak už cítim náznak choroby tak ešte viac spánku, teplá vaňa, vitamíny C,D, Zinok a domáce sirupy. Zvyčajne mi choroba neprepukne.
@anonym_e3b228 prosím, vieš sem napísať jedálny lístok na jeden deň?
@anonym_e3b228 prosím, vieš sem napísať jedálny lístok na jeden deň?
@2691 toto som napríklad jedla dnes:
- kváskový chlieb, ktorý doma pečieme (dávame do neho veľa semiačok) a robila som nátierku varená cvikla, tvaroh a soľ, k tomu som si dala ešte 2 varené vajíčka
- na desiatu som mala hrozno
- na obed som dnes mala špízy tofu, červená paprika a cibuľa, k tomu pečené zemiaky a dip som robila cesnakový z gréckeho jogurtu
- na večeru mam v toto obdobie rada také husté polievky, ktoré ma ale zasýtia ako hlavné jedlo. Zvyčajne tam šupnem, čo mám doma. Dnes som mala z oranžovej šošovice, póru, zemiaku a mrkvy. Na to si rada ešte nastrúham syr.
- ešte som si spravila kakao- mlieko, kakao, med
Ale nebičujem sa, keď mám začiatok “svojich dní” tak potrebujem gumové cukríky a keď si s mužom občas pozrieme film, tak si otvorím čipsy. Dôležitý je pre mňa ten základ. Takýchto radostí sa nevzdám😁
@2691 toto som napríklad jedla dnes:
- kváskový chlieb, ktorý doma pečieme (dávame do neho veľa semiačok) a robila som nátierku varená cvikla, tvaroh a soľ, k tomu som si dala ešte 2 varené vajíčka
- na desiatu som mala hrozno
- na obed som dnes mala špízy tofu, červená paprika a cibuľa, k tomu pečené zemiaky a dip som robila cesnakový z gréckeho jogurtu
- na večeru mam v toto obdobie rada také husté polievky, ktoré ma ale zasýtia ako hlavné jedlo. Zvyčajne tam šupnem, čo mám doma. Dnes som mala z oranžovej šošovice, póru, zemiaku a mrkvy. Na to si rada ešte nastrúham syr.
- ešte som si spravila kakao- mlieko, kakao, med
Ale nebičujem sa, keď mám začiatok “svojich dní” tak potrebujem gumové cukríky a keď si s mužom občas pozrieme film, tak si otvorím čipsy. Dôležitý je pre mňa ten základ. Takýchto radostí sa nevzdám😁
@anonym_e3b228 no ,ja ťa obdivujem a závidím tvoju šikovnosť a odhodlanosť! Budem sa inšpirovať 😻
@anonym_e3b228 no ,ja ťa obdivujem a závidím tvoju šikovnosť a odhodlanosť! Budem sa inšpirovať 😻
@2691 ďakujem. Dokonalé to nie je ale to ani nechcem. Ja skôr robím granolu, chlebík a sirupy lebo ma to baví. Je to moje hobby. Keby ma to nebaví, tak to určite nerobím😅
@anonym_autor ja užívam tento vitamínový komplex už 4 roky na jar a jeseň a choroba sa mi vyhýba 💪👌 https://www.kralovstvi-tiande.sk/glutatione-com...
@anonym_autor domáca kvasená kapusta, alebo kvasená zelenina... každý deň lyžicu s jedlom. Priemyselne spracované potraviny jeme minimálne ako vyššie spomenuté pečieme si chlieb, robíme si domáci jogurt a kefír, kvasíme zeleninu...
Na prevenciu chorôb v chladnom období je výborný masala čaj - čierne korenie, klinčeky, škorica, zelený kardamon a čerstvý zázvor...
@anonym_e3b228 a vyprážaný karfiol si dáš?
@2691 ten moc nemám rada. Ale keby mi chutí, tak si ho dám.
@minenkaa stres sposobuje choroby, ale nie vzdy sa mu da vyhnut.
@anonym_autor mne staci ked prestanem jest sladkosti a kolace, davam si D, C, Zinok, probiotika par krat do tyzdna. Varim si ovsenu kasu, maso zeleninu, jem domace ovocie, potom chora nebyvam. Chodim pesi alebo na bicykli
pobyt vonku, fyzicka aktivita (posilka), nerozbijane sa (ziadny alkohol, cigarety a pod), ked citim ze mi zacina byt zimno, tak papuce + ponozky, obcas sauna, a vonku aktivity s rozumom (ked je uz chladny vzduch tak obmedzit kardio aby som sa prilis nezadychal)
@anonym_autor pre dospelého je normálne mať 4-6 viróz ročne tiež ma to číslo šokovalo, pre deti 8🙂keď som chodila s dieťaťom von za každého počasia vôbec som nebybala chorá.
Ak máš zníženú imunitu môžeš robiť čokoľvek a ochories.Ak si často chorá tak imunolog.A čo robím nič špeciálne d vitamin, zinok, veľa zeleniny, vločky, málo sladkosti, ak máš stres aj podvedomy a dlhotrvajúci chytí ťa každá choroba.To mám na sebe odskúšané telo zariadi, že lahnes a mas si oddýchnuť.

Mna uz viackrat v zaciatkoch choroby zachranil repikovy caj+vit D3 a alebo hliva. Aj teraz som si to na par dni dala a choroba vobec neprepukla ale treba naozaj uz pri uplne prvotnych priznakoch. Ked som zdrava beriem maximalne vit. D3. A ako samozrejmost beriem pravidelny pohyb, neprekurovanie miestnosti, mierne otuzovanie, vyvazenu stravu.