icon

Akú stravu preferujete?

Včera o 21:23

Ahojte. Zo zvedavosti: máte tu niekto stravovanie na ktoré nedáte dospustiť? Tak, že sa to už stalo vašim životným štýlom a vidíte výsledky či už zdravotné, alebo zlepšenie postavy, psychiky... napr. Paleo, carnivore, vegan, raw vegan, intermittent fasting.
Ktoré stravovanie preferujete a aké benefity na tom vidíte? Je tých rôznych typov stravovania tak veľa, človek sa v tom už stráca, ale obdivujem keď niekto má disciplínu a našiel si svoju cestu a drží sa jej.

bubchen86
Včera o 21:30

Fasting 16/8 a v okne zdravé stravovanie , u mna kopa zeleniny , bielkoviny , zdravé tuky menej sacharidov …
Toto odpozorovali aj moje deti a tiež milujú ku všetkému chrumkať zeleninu 🤫 a mm tiež , aj ked on si da klasiku , ale už mu chyba ta pestrosť na taniery ☺️ ale inak varím úplnú klasiku , len všetko zdravšie , bez oleja , bez muky , ľahšie maso , viac zeleniny , skoro všetko som upravila na zdravšiu verziu , používame airfryer …napr chlebik vo vajíčku urobím radšej tam ako na oleji … atd 🤪

biba_18
Včera o 21:54

ja varím aj s olejom, tuky sú tiež dôležité… ja mám ibs, takže musím dodržiavať dietu, čo sa mi darí striedavo, keď sa pozabudnem tak telo sa mi rýchlo pripomenie…
a používam kt kvôli sledovaniu bielkovín. vážim si všetko, to je zas zvyk z diety, mňa to neobťažuje…
if som dodržiavala, ale kvôli cvičeniu ho nie som schopná dodržiavať, lebo musím jesť ráno kvôli cukru… preto som vylúčila aj 24 h pôst…
som všežravec…

anonym_7b5e60
Včera o 23:24

Mám za sebou asi všetko..hladovky, nezmyselné diéty, počítanie kcal, prerušovaný pôst..no posledné dva roky som prišla asi konecne k rozumu🙏😅jem intuitívne..taký môj vzorec: 80 percent zdravo a 20 percent nezdravo alebo to, na co mam fakt chut..jem vlastne vsetko len s mierou a cvicim 3-4x do tyzdna..som spokojna..v zrkadle je ina zena ako pred 2 rokmi😊ja uz by som nemenila..ale aj prerusovany post bol isteho casu fajn...

miadi
Dnes o 02:48

Fasting ma bavi . Tento rok vdaka jednej appke ktora naskenuje ciarovy kod a ukaze obsah som vyradila potraviny produkty a kozmetiku ktore mali rizikove additives . Idealne co najcistejsie bez additives .Milujem fermentovanu korejsku kapustu Kimchi 😍

anonym_c3a0ba
Dnes o 03:32

Rátala som kalórie, všetko som zapisovala, stravujem sa už tri roky zdravo, snažím sa dodržiavať if, čo sa mi nie vždy podarí, zvykla som si na takéto stravovanie, schudla som za dlhšiu dobu 50 kg 🙂

anonym_833cf7
Dnes o 04:59

@anonym_autor ziaden extrem nie je zdravy

anonym_3541b0
Dnes o 05:46

Ja chvalabohu nejsom otrokom nejakeho vazenia alebo nejakeho druhu diet. Su to hovadiny. Najzdravsia strava je mediteranska, vela zeleniny a ovocia, ryby, minimum cerveneho masa, muka kludne moze byt, na tom nie je nic nezdrave. Vysmazane minimalne. Orechy, fermentovane potraviny alebo kefir. To su poznatky zo studii poskytnute od gastroenterologa, docenta a riaditela nemocnice. A to je najviac hodnoverne.

anonym_41df81
Dnes o 06:28
@anonym_c3a0ba

Rátala som kalórie, všetko som zapisovala, stravujem sa už tri roky zdravo, snažím sa dodržiavať if, čo sa mi nie vždy podarí, zvykla som si na takéto stravovanie, schudla som za dlhšiu dobu 50 kg 🙂

@anonym_c3a0ba čo si urobila s ovisnutou kožou?

a0
Dnes o 06:38

Fasting a stredomorské stravovanie 🙂 iné som neskúšala, dokonca mi skôr prišli nebezpečné ako zdraviu prospešné (napr carnivore). S fastingom žijem dobrých 10-15 rokov a stredomorské stravovanie som začala preferovať, kvôli autoimunitnemu ochoreniu.

simsalabim
Dnes o 06:41

Mne sa osvedcila striemost v jedeni, zapisovala som do KT, ktore mi ukazali, aka je dolezita. A okrem toho nejem maso, inak si doprajem aj chlieb, cestoviny ci cokoladu. Moja strava sa asi najviac priblizuje mixu vegetarianskej so stredomorskou (lebo ryby jem).

anonym_d3e0da
Dnes o 06:57

@anonym_autor ja preferujem zakladne potraviny, snazim sa nekupovat nic ochutene, nic viaczlozkove, nic spracovane. Nejem kupovane sladkosti, sladene napoje, pomazanky, salaty, udeniny, ziadne instantne veci ani omacky ci polievky, dresingy, dopekane pecivo, ziadne snacky. Kupujem maso, zeleninu, ovocie, muku, cestoviny, strukoviny, olej, biely jogurt, mlieko, maslo, syry len niektore druhy, a obcas sunku dva druhy. Obcas si dam horku cokoladu a sladim cakankovym sirupom, chuti mi viac ako cukor. Chlieb a pecivo pecieme doma z kvasku. Kolace peciem tiez. Davam do nich domaci kefir a namiesto cukru banan pripadne trstinovy cukor. Vacsinou peciem perniky a kolace s ovocim. Som tak nastavena, mne napr.sladkosti a pecivo z obchodu nechutia, je mi po nich kyslo. Ak musim jest v restauracii tak si davam uplne jednoduche jedla typu losos a varene zemiaky a k tomu nejaky jednodruhovy salat, uhorkovy, paradajkovy, mrkvovy alebo salat bez zalievky.
Rodina zje vsetko aj si to kupuju.

anonym_122010
Dnes o 07:05

Pred 36 rokmi som zo dňa na deň prešla na vegetriánsku stravu a pred 10 rokmi na vegánsku. Ľutujem len to, že som sa vegánkou nestala skôr.

aperolcek
Dnes o 07:27
@bubchen86

Fasting 16/8 a v okne zdravé stravovanie , u mna kopa zeleniny , bielkoviny , zdravé tuky menej sacharidov …
Toto odpozorovali aj moje deti a tiež milujú ku všetkému chrumkať zeleninu 🤫 a mm tiež , aj ked on si da klasiku , ale už mu chyba ta pestrosť na taniery ☺️ ale inak varím úplnú klasiku , len všetko zdravšie , bez oleja , bez muky , ľahšie maso , viac zeleniny , skoro všetko som upravila na zdravšiu verziu , používame airfryer …napr chlebik vo vajíčku urobím radšej tam ako na oleji … atd 🤪

@bubchen86 Tento typ stravovania som skúšala aj ja a zatiaľ som s ním mala najlepšie výsledky. Mimochodom, úžasná postava. Klobúk dole.

minilla
Dnes o 07:36

Mne sa najviac osvedcilo jest len 3x denne v pravidelnych intervaloch (kazde 4 hodiny). Zredukovala som na minimum vyprazane, muku, sladkosti. Pridala vela varenej zeleniny (surova mi je tazka na zaludok).

domkakvet
Dnes o 07:48

@anonym_autor jedla som vsetko, obcas som si urobila zdravu stravu ako losos, pri diete som jedla menej a teraz, ale to je len par dni sa snazim jest zdravsie, ale skor len pridavam viac zeleniny a nejem omacky, aspon nie tie ktore nerobim ja.

zuzubb007
Dnes o 07:51

Neterorizujem seba ani svoje telo, takže jem, kedy chcem a koľko chcem

anonym_063fb1
Dnes o 08:00

Nízkotučná celistvá rastlinná strava. NFI protokol ma dostal z prediabetu a schudla som 30 kíl. Odvtedy si udržiavam nízkotučnou celistvou rastlinnou stravou, sem tam si dám aj živočíšnu stravu a sladkosti, ale väčšinou som na tej rastlinnej