icon

Aký je najväčší mýtus o zdravom životnom štýle?

martinmaho
Dnes o 12:41

Posledné roky sa na nás zo všetkých strán valia rady o tom, čo je zdravé a čo nie. Raz sú vajíčka super, potom nie. Raz sa odporúčajú sacharidy, potom sa im treba vyhýbať. 😊

Aký je podľa vás najväčší mýtus o zdravom životnom štýle? Čomu ste kedysi verili, ale dnes už máte iný názor?

Zaujímajú ma vaše skúsenosti a názory. Som zvedavý, či sa na niečom väčšina zhodne.

Strana
z2
anonym_0797b0
Dnes o 17:15
@anonym_6dcf93

Že z orechov sa priberá, lebo obsahujú veľa tuku 🙂 že si človek musí odopierať, ak chce schudnúť 😲 že sa máme báť ovocia, lebo obsahuje veľa cukru 😀 toho je toľko... Víťazom je ale asi kalorický deficit.

@anonym_6dcf93 kalorický deficit je podľa teba nezmysel? 😂

aurelia2000
Dnes o 17:15
@anonym_6dcf93

Že z orechov sa priberá, lebo obsahujú veľa tuku 🙂 že si človek musí odopierať, ak chce schudnúť 😲 že sa máme báť ovocia, lebo obsahuje veľa cukru 😀 toho je toľko... Víťazom je ale asi kalorický deficit.

@anonym_6dcf93 Nič z toho, čo si napísala, nie sú mýty. Pri chudnutí, cukrovke, metabolickom syndróme sú toto všetko dôležité veci, ktoré musíš mať pod kontrolou.

natalka13
Dnes o 17:16
@rozculena

mňa najviac irituje "prekyslený organizmus" a "detoxikácia"

@rozculena presne🙈

anonym_6dcf93
Dnes o 17:16
@aurelia2000

@anonym_6dcf93 Nič z toho, čo si napísala, nie sú mýty. Pri chudnutí, cukrovke, metabolickom syndróme sú toto všetko dôležité veci, ktoré musíš mať pod kontrolou.

@anonym_0797b0 Čítať vieš 🙂
@aurelia2000 Tak maj. 😀

orisker
Dnes o 17:17

Ľudský organizmus je obdivuhodný celok.
Desaťtisíce rokov ľudia žili bez výživových doplnkov, elektrolytov, suplementov apod.
A nielen žili, ale sa aj vyvíjali.
A mnohí tak žijú doteraz.
A odrazu mi nejaká firma obchodujúca s tabletkami, kapsulami, dražé apod. ide nahovárať, že potrebujem niečo, čo ponúkajú a že bez toho produktu nemám zdravý životný štýl.
Toto je podľa mňa najväčší mýtus.

mimolimit
Dnes o 17:25
@natalka13

@anonym_7b1607 ak mas v strave nadbytok 400kcal a cvicenim spalis 500 tak krasne schudnes aj upravis postavu.

@natalka13 Mne to napriklad nefunguje, potvrdil mi to aj trener, ze byt dlhodobo vo velkom deficite nie je zdrave ani udrzatelne. Denne som bola vo velkom deficite a nechudla som. Zacalo sa to pomaly menit, ked som zacala viac jest.

anonym_8e7cf7
Dnes o 17:29
@anonym_19f358

@anonym_8e7cf7 🥲nechapes kontext, ja mam na mysli elektrolytovy boom pri cviceni u zdravych ludi, vsade to vidno, aj jedna nemenovana znacka vo velkom propaguje svoje elektrolytove napoje. Nie, ked si zdrava a hodinku cvicis vo fitku, nemusis potom vypit liter elektrolytovej vody. Hento, co pises ty, je nieco uuuplne ine a nikde nepisem, ze elektrolyty nie su dolezite pre telo, ale ze ten boom teraz, ze musis si dat po cviceni, je na hlavu🙈🙈🫠

@anonym_19f358 zrejme nechápeš ty. Pri cvičení telo stráca elektrolyty pri potení a najrýchlejšie sa doplnia v tekutinách nemusíš čakať, kým sa naješ a pomaly sa ti začnú vstrebávať do tela.. telo sa tým rýchlejšie regeneruje po fyzickom vypätí, znižuje sa pocit únavy, relaxujú sa svaly...

rozculena
Dnes o 17:35
@aurelia2000

@rozculena ešte odčervovanie k tomu 🤭 (keďže niektorí si predstavujú črevo ako komposter s kalifornskymi dazdovkami)

@aurelia2000 joj to som zabudla 😂

anonym_19f358
Dnes o 17:41
@anonym_8e7cf7

@anonym_19f358 zrejme nechápeš ty. Pri cvičení telo stráca elektrolyty pri potení a najrýchlejšie sa doplnia v tekutinách nemusíš čakať, kým sa naješ a pomaly sa ti začnú vstrebávať do tela.. telo sa tým rýchlejšie regeneruje po fyzickom vypätí, znižuje sa pocit únavy, relaxujú sa svaly...

@anonym_8e7cf7 Wau, nehovor😄, lenze na to doplnenie nepotrebujes predrazeny elektrolytovy drink😊.. o tom tu ja pisem, nie o tom, ze elektrolyty nie su dolezite. Kym to nebol marketingovy boom, ludia ani nevedeli. Ved kolko ludi ani len nevie, ze po hnacke/opakovanom zvracani by si mali dat rehydratacny roztok.

anonym_37f7a5
Dnes o 17:47

Moj muz je dobry exemplar, on raz vsetko "co je in" skusa, raz kvoli niecomu chcell vela kelu jest, leteli vtedy take susene kelove listy ako chipsy, prinutil svojich rodicov aby mu vysadili kel a potom nakoniec ani listok z neho nezjedol, darmo co im v zahrade tie kely zmuchaveli.
Barefoot pre vsetkych a vsade. Muz presiel na barefootove topanky na beh, aj na bezne nosenie naraz, behaval vtedy dlhe trate, a cca rok ho bolela achilovka z toho, ako jeho nohy neboli na barefoot dovtedy zvyknute... potom sa to spravilo a zvykol si ale teda myslim, ze to nie je pre kazdeho a vsade, na vsetky povrchy.
Najnovsie si na vsetko kvoli vlaknine a bielkovinam sype ovsenne vlocky a pridava arasidove maslo, aj na slivkovy kolac s posypkou u mamy, to este ja som na jeho vymysly zvyknuta, ale jeho mamina oci prevatila 🙂

rozculena
Dnes o 17:48
@anonym_37f7a5

Moj muz je dobry exemplar, on raz vsetko "co je in" skusa, raz kvoli niecomu chcell vela kelu jest, leteli vtedy take susene kelove listy ako chipsy, prinutil svojich rodicov aby mu vysadili kel a potom nakoniec ani listok z neho nezjedol, darmo co im v zahrade tie kely zmuchaveli.
Barefoot pre vsetkych a vsade. Muz presiel na barefootove topanky na beh, aj na bezne nosenie naraz, behaval vtedy dlhe trate, a cca rok ho bolela achilovka z toho, ako jeho nohy neboli na barefoot dovtedy zvyknute... potom sa to spravilo a zvykol si ale teda myslim, ze to nie je pre kazdeho a vsade, na vsetky povrchy.
Najnovsie si na vsetko kvoli vlaknine a bielkovinam sype ovsenne vlocky a pridava arasidove maslo, aj na slivkovy kolac s posypkou u mamy, to este ja som na jeho vymysly zvyknuta, ale jeho mamina oci prevatila 🙂

@anonym_37f7a5 mňa by šľahlo 😂

biba_18
Dnes o 18:04
@mimolimit

@natalka13 Mne to napriklad nefunguje, potvrdil mi to aj trener, ze byt dlhodobo vo velkom deficite nie je zdrave ani udrzatelne. Denne som bola vo velkom deficite a nechudla som. Zacalo sa to pomaly menit, ked som zacala viac jest.

@mimolimit ale ona nepíše o veľkom deficite - ale o deficite… v ktorom si aj ty…

anonym_8e7cf7
Dnes o 18:05
@anonym_19f358

@anonym_8e7cf7 Wau, nehovor😄, lenze na to doplnenie nepotrebujes predrazeny elektrolytovy drink😊.. o tom tu ja pisem, nie o tom, ze elektrolyty nie su dolezite. Kym to nebol marketingovy boom, ludia ani nevedeli. Ved kolko ludi ani len nevie, ze po hnacke/opakovanom zvracani by si mali dat rehydratacny roztok.

@anonym_19f358 kde píšem o drahých elekrolytových drinkoch ??
Tvrdíš, že "po cvičení nemusíš piť elektrolyty stačí normálna strava " na to som reagovala!!
Ešte si zabudol, že okrem hnačky a zvracaní telo stráca elektrolyty pri strese, hlavne chronickom strese...

anonym_19f358
Dnes o 18:06
@anonym_8e7cf7

@anonym_19f358 kde píšem o drahých elekrolytových drinkoch ??
Tvrdíš, že "po cvičení nemusíš piť elektrolyty stačí normálna strava " na to som reagovala!!
Ešte si zabudol, že okrem hnačky a zvracaní telo stráca elektrolyty pri strese, hlavne chronickom strese...

@anonym_8e7cf7 no ale o tom je moj prispevok😊

anonym_8e7cf7
Dnes o 18:12
@anonym_19f358

@anonym_8e7cf7 no ale o tom je moj prispevok😊

@anonym_19f358 v tvojom príspevku sa vysmievaš z dopĺňania elektrolytov po cvičení...

simca06022011
Dnes o 18:21

Nemyslim, ze som ja niekedy naletela na nieco, jednoznacne som skusala diety, a pre mna strata casu a prave opacne efekty, to nejdem ani opisovat:D
ALE ako bolo pisane, aktualne elektrolyty a proteiny (ano su dolezite pre telo, ale nie tak ako sa vsade pretlacaju)... a taketo veci idu proste periodicky, stale nove a nove.. napr aj kolagen na vlasy a nechty... predtym som registrovala kokosovy olej, vsade.. do kavy, do jedla.. za mna je to ten najhnusnejsi tuk, vobec nie zdravy, na plet. Ked mi zmiesanu plet zacala masirovat kokosovym olejom kozemticka skoro som odpadla (a ano, do dalsieho rana som bola cela zapalena, je silne komedony) alebo eru nahrad mlieka, alpro poznate vsetci, ake je to super cool zdrave a clovek pozrie zlozenie a kopec aditiv.
Z tych starsich napr detoxy, detox cajovy taky a onaky, pamatam si trend klistirov a zaneseneho creva, k comu sa vyjadroval kedysi aj gastroenterolog lebo to sa nedalo uz citat tolko nezmyslov, alebo éra zlých tukov a rozne light náhrady, aj margaríny a pod. , a najhorsi asi, co do dnes ide: treba jest 5-6x denne, pripadne este jeden velmi slavny ale za mna trosku aj nebezpecny : vyradovat lepok alebo ine zlozky, bez dovodu.

mimolimit
Dnes o 19:33
@biba_18

@mimolimit ale ona nepíše o veľkom deficite - ale o deficite… v ktorom si aj ty…

@biba_18 Vďaka za upozornenie, prsty som mala rýchlejšie ako mozog🙈 Ja sa snažím do takého stále dostať, tak som zvedavá, či to funguje.

Za mňa je ale určite mýtus to, ak niekto tvrdí, že cvičenie je k chudnutiu zbytočné. Cvičenie -> viac svalov -> vyssi bazal -> vyssia spotreba energie

Strana
z2