icon

Je bezpečné kupovať vajíčkový šalát v horúčave?

pr85
Včera o 18:32

Kúpili by ste si v tomto teple vajíčkovy šalát v obchode? Žena hovorí, že z toho môžem dostať tak salmonelu, ale mne chuti a nebojím sa. Myslíte, že tieto lahodkarske potraviny skladujú dobre, kým sa dostanú na predajný pult v obchode?

anonym_93a85c
Včera o 18:34

Nikdy mi nič vážne z jedla nebolo, nesledujem sezónu a kazivosť, nie som pokakaná zo zmrzliny, vody, vajec, majonéz, mäsa.....

anonym_9573cb
Včera o 18:35

Nekupila by som ani v teple, ani v zime. Ved nejsom lava a spravim si za 10min doma

anonym_9187e1
Včera o 18:36

@pr85 vsak si sprav domaci, nie je to ziadna veda.
Ale inac je uplne jedno ci vajickovy, ci treska alebo akykolvek iny majonezovy salat, kazdy sa vyraba z majonezy z pasterizovanych vajec, takze tam nemaju byt ziadne salmonelly a ked tam nie su, tak sa nema co premnozit ani pri zlom skladovani. Ale, ze sa tam pri zlom skladovani nepremnozi nieco ine, to je druha vec

anonym_339f0a
Včera o 18:39

@pr85
Skor sushi

anonym_90d605
Včera o 18:42

@pr85 mäso, jogurty, vajcia, syry sa kupovať nebojíte?

pr85
autor
Včera o 18:43
@anonym_339f0a

@pr85
Skor sushi

@anonym_339f0a To mi nechutí.

pr85
autor
Včera o 18:43
@anonym_90d605

@pr85 mäso, jogurty, vajcia, syry sa kupovať nebojíte?

@anonym_90d605 Ja nie.

personality
Včera o 18:57
@pr85

@anonym_90d605 Ja nie.

@pr85 kup si. Nepredávali by to, keď by sa už niekto otrávil

anonym_dc5f18
Včera o 19:03

nie. V zime ok, v lete nie.

anonym_1a4188
Včera o 19:04

ano, kupila, je dolezite preniest potraviny spravne domov, v tomto teple by som dala uz do chladiacej tasky.

dorizzz
Včera o 19:18

V pohode, nema sa tomu co stat. Samozrejme ak ides niekam do prace a beries si ho so sebou a mas ho mat doobeda niekde v teple, tak je to uz na zvazenie. Ale to iste plati pre vsetky vyrobky, ktore sa maju skladovat v chladnicke. Ak si rano cestou do prace kupis vajickovy salat a na parkovisku pred robotou ho zjes s dvomi rozkami, tak v uplne kludne mozes. Aj ak ho beries domov z obchodu, kde ho prelozis do chladnicky. Samozrejme ked obchod nie je vzdialeny hodinu od domu.