icon

Je bezpečné konzumovať vajíčka po záruke?

15. máj 2026

V zadu v ladnicke som "nasla" zabudnute vajicka 3 tyzdne po datume. Isla som na AI bolo mi povedane ze 3 az 5 tyzdnov je v poriadku na konzumciu. Co si myslite?.
Jasne ze spravim ovoniavaci test 🧐

slavomira236
15. máj 2026

@anonym_autor ved rozklepni ho a uvidis ci smrdi...bezne mam dlhsie v chladnicke ako spotreba

anonym_58c650
15. máj 2026

@anonym_autor mohla som ja žiť toľké roky bez AI? Starká mala vajíčka v komore, nikdy neriešila dátum a tu sme. A bez ujmy na zdraví.

anonym_76ae10
15. máj 2026

Rozklepni a skontroluj, na 99% im nič nebude

euka210
15. máj 2026

@anonym_autor my skladujeme domace vajka len v komore a vydrzia aj 2 mes. Pokial nebude smrdiet, tak je na 100% ok.

ika02
15. máj 2026

Ahoj, ten dátum na obale je, do kedy ich môžu predávať. 21 dní po tomto datume by mali byť v poriadku, ak neboli napr. prasknuté.

pudinka
15. máj 2026

@anonym_autor ja doma robim s kazdym vajcom test. Ponor do vody. Ked vyplava, je pokazene

zalka
15. máj 2026

Ja využívam na kontrolu baterku. Zasvieti cez vajíčko, keď je jasné také presvietene ako keby ziarilo je dobre. Zaprdky su tmavé, vajíčko nežiari.

anonym_b79814
15. máj 2026

V zadu? V ladnicke?MTB🤦a inak to tam máš aký bordel v tej "ladnicke", keď si tam našla zabudnite vajcia?

rozculena
15. máj 2026

kým nesmrdí,nič mu nie je.Ja mám schválne vajcia dlhšiu dobu,lebo keď sú uvarené na tvrdo a sú čerstvé,tak sa nedajú šúpať

anonym_9bad95
16. máj 2026

@anonym_autor ak nesmrdi, mozes. Mne sa uz viackrat stalo, ze boli v zaruke a smrdeli. Takze ja by som sa riadila smradom, nie datumom.

anonym_f28a8f
16. máj 2026

@anonym_autor ja by ich vyhodila, ale ak chceš veľmi šetriť tak skús okrem ovoniavacieho testu aj či sa žĺtky roztekajú. Určite ich tepelne uprav čo najviac, aj keby vyzerali v poriadku.

ekira1
18. máj 2026

Myslím, že práve vajíčko je veľmi ľahko spoznať, či je pokazené 🫢 rozbi a veľmi rýchlo to zistíš.