icon

Je bezpečné používať sušiče na ruky?

64jarka64
11. júl 2026

Čo si myslíte o fukároch na ruky?
Boli sme s vnučkou v nakupnom centre na wecku a ked si umyla ruky hladala utierky a ja jej hovorim,ze ved tu je fukar a ona nato ze maminka jej hovorila ze tam si nema ruky susit.Lenze ja nechapem preco.

Strana
z2
biba_18
11. júl 2026

maminka asi čítala nejaké zaručené info od iných maminiek ktoré to zas čítali od iných maminiek… 🤷‍♀️

anonym_b5393c
11. júl 2026

Maminka vie prečo. Prúd vzduchu nasáva baktérie zo vzduchu a okolia toaliet (vrátane fekálnych baktérií z misy) a rozprašuje ich priamo na vaše čerstvo umyté ruky. Vo vnútri samotných prístrojov sa vďaka teplu a vlhku darí plesniam a baktériám. Ľudia často nedokážu čakať plných 30 až 40 sekúnd, kým sa ruky úplne osušia. Vlhká pokožka je pritom ideálna na zachytávanie nových mikroorganizmov.
Stačí? Nabudúce jej daj vreckovku a vybavené.

anonym_b55942
11. júl 2026

Pamätám si ťa. Miesto toho, aby si bola rada za spoločný čas s vnučkou, zasa len hľadáš spôsoby ako urobiť z nevesty neschopáčku.

biba_18
11. júl 2026
@anonym_b5393c

Maminka vie prečo. Prúd vzduchu nasáva baktérie zo vzduchu a okolia toaliet (vrátane fekálnych baktérií z misy) a rozprašuje ich priamo na vaše čerstvo umyté ruky. Vo vnútri samotných prístrojov sa vďaka teplu a vlhku darí plesniam a baktériám. Ľudia často nedokážu čakať plných 30 až 40 sekúnd, kým sa ruky úplne osušia. Vlhká pokožka je pritom ideálna na zachytávanie nových mikroorganizmov.
Stačí? Nabudúce jej daj vreckovku a vybavené.

@anonym_b5393c tie fukary majú zabudované hepa a neviem aké uv filtre, nehovoriac že tie fukary sú presne v tých istých priestoroch kde utierky ktoré preferuje maminka, takže sú kontaminované asi rovnako…

doriiis
11. júl 2026

Nemusíš chápať. Aj ja uprednostňujem jednorazové papierové utierky.
Každá správna stará mama ma po ruke vreckovky.

anonym_cd11c7
11. júl 2026

Ak si mam vybrat papierove a fukar vyberam papierove. Nie vsade su.
Zase vreckovky zvyknem mat v batohu. Ten obcas pozabudnem napr v aute. Tak aj ten fukar je ok.

doriiis
11. júl 2026
@biba_18

@anonym_b5393c tie fukary majú zabudované hepa a neviem aké uv filtre, nehovoriac že tie fukary sú presne v tých istých priestoroch kde utierky ktoré preferuje maminka, takže sú kontaminované asi rovnako…

@biba_18 ... No a už vidíš ako tie filtre niekto čistí a pravidelne mení 😀

biba_18
11. júl 2026
@doriiis

@biba_18 ... No a už vidíš ako tie filtre niekto čistí a pravidelne mení 😀

@doriiis tak ako klimu v obchoďákoch. čo myslíš…

7miriam77
11. júl 2026

Ja osobne neznášam tie fukare, je mi to veľmi nepríjemné a ešte ten zvuk k tomu...brrrr....Buď si utieram ruky do papierovej vreckovky, alebo len vytrasiem a idem s mokrými

anonym_933d50
11. júl 2026

necham ruky voľne vyschnuť. Prípadne, utriem si ich do nohavíc 🙂 Zatiaľ žijem, neumiera sa na to

sticker
vroni
11. júl 2026

Ja ich neznášam, lebo sú hlučné ako krava, vždy ma nadvihne, keď sa spustia 🤷🏼‍♀️

doriiis
11. júl 2026
@biba_18

@biba_18 .. no veď práve. Ale kým klíme sa nevyhnes, lebo do obchodu chodiť musíš, tieto fukare nutnosť nie sú.

anonym_b5393c
11. júl 2026
@biba_18

@biba_18 a myslíš že to pravideľne niekto čistí keď na mnohých wc ani papier nedoplnia alebo neskontrolujú čistotu?

andulka220989
11. júl 2026

Opýtať sa vnučky. Inak dôvod môže byť aj taký, že sa vnučka bojí toho zvuku....

abbey1
11. júl 2026

Nikdy ich nepoužívame. Ruky si ja osobne nechám osušiť, pripadne si prehrabnem vlasy. Dcéra si utrie papierovou vreckovkou.

zobaka
11. júl 2026

ja som si spomenula na feny v madarskom kupalisku, zohla som sa a zo spodu strasna plesen

anonym_29dd25
11. júl 2026
@biba_18

@biba_18 no si predstav ,že klímu čistia pravidelne.pretoze opraviť klímu nieje také jednoduché a lacné ako nejaký fukár.svagor robí klímy a chodí pravidelne aj do nákup centier.

sense
11. júl 2026

Tiež nepoužívam fujare, aby tie dyson kde sa ruky strkajú. Otrasiem nad umývadlom a nechám vysušiť. Alebo vytiahhnem servítku a utriem si tak.

tzatzik
11. júl 2026

@64jarka64 Za covidu sa to začalo riešiť, že v tom sú baktérie, tak to niekde aj prestali používať. Asi si to jej mama pamätá odvtedy.

anonym_f3ca52
11. júl 2026

@64jarka64 Hlavne nie je bezpečné dráždiť nevestu, deti všetko doma povedia.

moonlight1210
11. júl 2026

Ja mam rada tie, kde vopchad ruky. Dam ich dnu a vytahujem po-ma-ly. Trva to asi 5-7 sekund a su suche. Lebo prud vzduchu stahuje tu vodu po ruke smerom nadol k spickam prstov.
(Podobne fuka fen v autoumyvarke. Ze tlaci vodu po kapote jednym smerom pred sebou. Zvycajne od predu do zadu auta, a potom zase naopak odzadu dopredu uz iba dosusi zvysky.)

Niektori ludia robia to, ze rukami pendluju dnu a von, dnu a von. Ale tym maju len lepsi pocit, ze nieco fyzicky robia, a preto to trva pocitovo kratsie. Realne si tym nepomahaju. Ani tym nedaju tomu prudu vzduchu dost casu, takze im mozu ostat ruky i tak trosku vlhke.

anonym_5e79e7
11. júl 2026

Poriadne sa nadýchnem, zadržím dych, osuším ruky a idem hneď von.

anonym_a81944
11. júl 2026

Áno, vnučka mala pravdu, nie je to vôbec zdravé, trvá asi 4 sekundy kým to zadáš na nete a kým tu to vyhodí množstvo informácií.

chillibubble
11. júl 2026

tiez ich vobec nepouzivam. ked nie su papierove servitky, bud vezmem toaletny alebo si radsej ruky utriem do oblecenia. tiez som citala, ze sa tam mnozia bakterie.

64jarka64
autor
11. júl 2026
@anonym_b55942

Pamätám si ťa. Miesto toho, aby si bola rada za spoločný čas s vnučkou, zasa len hľadáš spôsoby ako urobiť z nevesty neschopáčku.

@anonym_b55942 a v com som akoze strapnila nevestu?vnucka je mala tazko by mi na toto odpovedala a s nevestou som este nebola iba ma zaujima nazor inych mamiciek,zase jedna premudrela sa nasla

anonym_04ce24
11. júl 2026

@64jarka64 mama má pravdu. Je to nehygienické.

anonym_b55942
11. júl 2026
@64jarka64

@anonym_b55942 a v com som akoze strapnila nevestu?vnucka je mala tazko by mi na toto odpovedala a s nevestou som este nebola iba ma zaujima nazor inych mamiciek,zase jedna premudrela sa nasla

@64jarka64 Pani Jarka, názor iných mamičiek vás zaujíma preto, aby ste ho mohli neveste šplechnúť do tváre, ako dôkaz, že sa mýli.

bielasovicka
11. júl 2026
@anonym_b55942

@64jarka64 Pani Jarka, názor iných mamičiek vás zaujíma preto, aby ste ho mohli neveste šplechnúť do tváre, ako dôkaz, že sa mýli.

@anonym_b55942 tak toto nebolo pekné od teba. Ved normálne sa len opýtala.

anonym_b55942
11. júl 2026
@bielasovicka

@anonym_b55942 tak toto nebolo pekné od teba. Ved normálne sa len opýtala.

@bielasovicka Pani Jarka je tu známa svojou averziou voči neveste, popísala tu už o nej dosť tém a tiež nie pekných.

bielasovicka
11. júl 2026
@anonym_b55942

@bielasovicka Pani Jarka je tu známa svojou averziou voči neveste, popísala tu už o nej dosť tém a tiež nie pekných.

@anonym_b55942 tak to neviem. Ale aj tak si nemusela tak škaredo, že" splechne jej do tváre "

Strana
z2