Je naozaj potrebné brať lieky na tlak?
Dobrý deň
Dobry den, mam 61 rokov, ešte v roku 1985 som bola hospitalizovana v čase ked som mala maturitne skušky v škole.
Bral som Trimepranol. Ale po 2 mesiacoch som vysadil. Mám za to, že pričinou mojho stavu je niekde inde.
Kardiologicky som v poruiadku dokonca mi doverne kardiolog povedal že dobre že nebieriem betablokatori lebo by mi poškodili srdce. Všimol som si na sebe, že ked chodim na bicykli a chodim na plavaren tak mam dobry tlak tak 132/85.
Na moj si myslm je to OK.
Aby som bola objektívny mal som aj občas 140/100 ale fakt len pri zmene počasia napr. a jari na leto, ked teplota nahle klesla alebo stupla. nemyslim si, že je dovod na lieky. Skor upravit cukor ktorri mam 6.5 mmol/l hraničny.
Mám tiež syndrom bieleho plášťa.
Myslím, že 1/3 ludi vobec by nemala brat tie lieky na tlak. Oni len rozsiruju cievy nic neliecia to mi povedal aj enjeden farmaceolog v lekarni.
Ludia zobudte sa_
Sociálna poisťovňa je v zložitej finančnej situácii a musí si požičiavať peniaze na vyplácanie dôchodkov. Hodilo by sa im zaplatiť za reklamu takýmto influencerom bojujúcim proti zdravotníctvu, aby znížila svoje výdavky na dôchodcov a preriedila ich.
@maraba lieky na tlak treba brat len v ten den, kedy je zvyseny tlak, nie nonstop. Ak je zvyseny nonstop, treba schudnut, idealne dennou chodzou aspon 2-3km. Nebratie liekov na tlak moze mat za dosledok mrtvicu a smrt (prasknutie zilky v mozgu). Mame v rodine take pripady, co nebrali a doplatili na to.
Životný štýl (pohyb, strava...) má veľký vplyv na krvný tlak. Život postupne prináša rôzne prekážky a problémy. Niekedy si človek zlepší svoj zdravotný stav aj sám, ale je najlepšie overiť si zlepšenie u lekára, hoci pri syndróme bieleho plášťa sa zlepšenie/stabilizácia tlaku u lekára ťažko dokazuje.
@maraba lieky na tlak treba brat len v ten den, kedy je zvyseny tlak, nie nonstop. Ak je zvyseny nonstop, treba schudnut, idealne dennou chodzou aspon 2-3km. Nebratie liekov na tlak moze mat za dosledok mrtvicu a smrt (prasknutie zilky v mozgu). Mame v rodine take pripady, co nebrali a doplatili na to.
@anonym_13e678 lieky, ak raz naordinuje lekar, MUSIS brat nonstop. A potom mas pohotovostne, ako moja mama, dava si k 3 liekom na tlak este pod jazyk Tensiomin, ked ma tlak cez 190 alebo ho ani tlakomer nevie odmerat. Ale tie stavy nechces zazit, nevies, ci uz volat zachranku alebo to klesne aspon na 150...
Take betablokatory brat jak pride, je uzasne, fakt.
Schudnut moze pomoct, ale tiez to nemusi byt pravidlo a lieky sa maju vysadit pod dohladom lekara,...
Keď už je raz stanovená hypertenzia, lieky treba brať pravidelne a nie haj buj ako sa mi zachce 🤦preto človek chodí k internistovi, ktorý na základe MÔJHO stavu určí liečbu.... toľko mladých ľudí umiera, lebo svoj tlak neriešia 😔
@maraba rob si so svojim telom čo chceš, ja budem počúvať odborníkov nie umelcov zo školy života.
@anonym_13e678 Toto je taký istý inteligentný komentár ako mal autor.
@anonym_13e678 lieky na tlak treba brat len vtedy keď je tlak zvýšený?? ako vieš, kedy je zvýšený tlak. Mnoho ľudí to nespozoruje, áno boli hlava, no to v dnešnej dobe každého druhého aj bez zvýšeného krv tlaku, som malátny, unavený, brní mi v rukách q trpnu sánky?? Určite nemáš problémy s tlakom, len si to počula. No, počula si hlúposť.
Baby toto je ešte ôk. Dobre nejaky výkrik do tmy ..ale na IG je mamička, ktorá proste sa "venuje"sile prírody a teda nejedia lieky ani nič, a dokonca tiež máva príspevky z nejakých štúdií, ze lieky na tlak a odvodňovacie sú len farmaciabiznis ako aj ockovanie ,najviac ma baví keď stále propaguje prírodu na podporu imunity atď, lebo ved to je najlepšie a chora je každý mesiac a aj deti a tam ďalší úraz ,lieky od teploty nedáva ,lebo pre telo je teplota prínosná...a ľudia aj tak jej všetko žerú .najhorsie je ,že ona ma cez tisíce sledovatelov a množstvo jej denne píše a chce vedieť viac ako sa nenicit liečbou atd ...proste cele zle ..
Jednorazovo namerana hodnota tlaku nehovori o nicom. Meraj si tlak 3x denne minimalne 7 dni a zapisuj. Primarna hypertenzia sa da zmiernit upravou zivotneho stylu- strava, pohyb, nefajcit, nechlastat, nepresolovat... Ak zmenou zivotneho stylu upravis krvny tlak, super. Chod za internistom a on prehodnoti nutnost antihypertenzivnej liecby. Ale sam ziadne lieky nevysadzuj, lebo sa ti zda ze nemas "az tak vysoky tlak." Neliecena hypertenzia ma vzdy vzdy vzdy nasledky. Infarkt, mozgova prihoda. To nie je otazka ci, ale kedy.

Že ľudia zobuďte sa 🤦🤦 pána beka.... neliečený vysoký krvný tlak=tichý zabiják....
Pomaly každý druhý deň príjem na ARO vďaka neliečenému tlaku 🤦tak len tak ďalej... neber ich.....
Tie ďalšie prijmi sú vďaka alkoholu 🤦...
@ikuska27 ľudia sú hlupáci. Nepoviem pred 100 rokmi nepoviem. Ale dnes???