Je spanie na bruchu zlé pre zdravie?
najlepsie sa mi spi na bruchu a inak sa mi zaspatava dost zle. teraz som ale zacala rozmyslat ci to nemoze byt zle na chrbticu, krk alebo napríklad aj na srdce.
moze mat spanie na bruchu u dospeleho nejake rizika?
najnezdravšia poloha pre spánok je spanie na bruchu
@anonym_85ee64 ale zas (snáď) menej chrápem 🙃, čiže pre spoluspáčov je zdravšia.
S vynimkou tehotenstva som tak spala roky a ziadne problemy nemam. Inak som ani kedysi nevedela zaspat. Ono ide o to ako tvoj zivot vyzera cez den ked sportujes, hybes sa tak to bude mat minimalny dopad. Su ludia, ktori tak nespia ale ich den na chrbticu je este ovela horsi ako tych par hodin spanku..
@anonym_85ee64 prečo? Ja spím najradšej na bruchu, že by som to prehodnotila?
a teraz ked zacnes inac spat budes mat lepsi spanok? kazdy je nejak nauceny a kebyze to chces menit mozes si pokafrat svoj inac celkom kvalitny spanok.
@anonym_autor mám cez 50 a celý život spím na bruchu s chrbticou nemám žiadne problémy, netrpím bolesťami... klop, klop.
@anonym_85ee64 prečo? Ja spím najradšej na bruchu, že by som to prehodnotila?
@danica2711 ále vravela ortopedička aj neurologička, no máme s dcérou skoliózu, či je to nezdravé aj pre zdravé chrbty to neviem
Tak viem,že pre krčnú chrbticu je to veľmi zlé a myslím, že aj pre orgány,keďže sú stlačené. Tiež rada spím na bruchu a niekedy mám normálne sa problém otočiť, čo ma tak bolia kríže.
@anonym_autor spanok na bruchu je užasný, keď som porodila, bolo to prvé ako som spala 🤣🤣
Zaspávam na bruchu, počas spánku sa pretočím na chrbát, lebo vždy po zobudení ležím na chrbte.

Neviem. Ale inac nezaspim takze mam svoju polohu ktore zjavne moje telo toleruje ked si vie takto najlepsie oddychnut.