Je tento harmonogram stravovania zdravý?
Je ok stravovat sa takto? Ranajky o 8.30 / 9.00, desiata (napr. ovocie, kolac alebo pecivo) o 12.30, obed o 15.30, olovrant o 18.30 a vecera o 20.30/21.00?
Nejde o cas ale o to co jes. V takom Tqliansku a Spanielsku pred 21 ani nemaju veceru a aj to je skoro, dospeli tam najcastejsie jedia okolo 22. Ja napriklad roky neranajkujem vobec, jem 2-3x denne bez olovrantov a veceri. Kazdemu vyhovuje nieco ine.
Podla vyzivovych poradcov sa ma jest vecera najneskor 3h pred spanim.
Zdravy v akom slova zmysle? Napr. podla cinskej mediciny tie casy nie su dobre (organove hodiny).. chces chudnut, priberat, zdravo sa stravovat, upraviť si travenie..?
@anonym_autor neviem. Ja raňajkujem o 11 hodine 😃
@anonym_autor pre dieťa, ktoré stále rastie je to v poriadku, zdravému dospelému človeku bez tráviacich problémov stačí jesť 2 max 3x denne.
@anonym_autor pre dospeleho, by som vynechala desiatu, namiesto toho si dala obed okolo 12- 13, veceru okolo 19, a ak je treba, tak medzi to dala olovrant (banan, jablko, par orechov, jogurt, nieco naozaj male ak je hlad)
Je to v poriadku, ak to tebe vyhovuje, skôr je dôležitejšie, koľko toho zješ a čo.
Ja ráno pijem len kávu, potom si dám biely jogurt s banánom a chia, to už neviem koľko rokov toto jem 🫣😂 ešte mi to chutí. Obed okolo 13tej. Okolo 17tej si dám už buď večeru, keď som doma, lebo chodím spať o 20,30 s deťmi 🫣 a keď nie sme doma, tak jeme aj o 21h a ideme spať v noci
Mne to vobec nevyhovuje takto, ale kvoli praci inac nemozem. Jedine, co mozem zmenit, je nosit si obedy, potom budem obedovat o 14.00, ked koncim v praci.
Preco boli niektore odpovede zmazane? Ani som ich nestihla precitat😀
@anonym_autor pre dieťa, ktoré stále rastie je to v poriadku, zdravému dospelému človeku bez tráviacich problémov stačí jesť 2 max 3x denne.
@anonym_b09f09 mne to nevyhovuje, ja musim jest castejsie a male porcie. Okrem toho som cely den v pohybe, nemam sedavu pracu.
Ok je stravovať sa ako ty chceš, záleží len na tom či chceš schudnúť alebo pribrať a tým prispôsobiť porcie, ja jem furt, keď som hladná a žiadny čas si nesledujem

za mńa máš večeru veĺmi neskoro. Všetko by som posunula - desiatu o 11, obed 12.30, olovrant 15, večeru 17.