Je vhodné užívať Ibuprofén každý mesiac počas menštruácie?
Zdravím. Nedávno som sa rozprávala s kolegyňou o silnom menzese. Ja nemam síce nejaké veľké bolesti ale silné krvácanie. Ona mi poradila že používa pravidelne ibuprofen a že jej to pomohlo. Ale nie je ibuprofen skôr od zapalu? A je vôbec vhodné ho používať každý mesiac počas ms?
@anonym_autor na miernejšie krvácanie radšej vit C/ascorutin
@anonym_aab1ef a ten je volnopredajny?
@anonym_aab1ef a ten je volnopredajny?
@anonym_autor áno
Jasne,ibuprofen,ktory sposobuje krvacave stavy je urcite super volba. Chod radsej k Dr.predpise ti Dicynone,ktory budes brat pocas MS a budes ju mat uplne slabu.
Ja mávam silné krvácanie a užívam brufén od bolesti (mám silné kŕče).Nikdy mi nezmiernil krvácanie
Jasne,ibuprofen,ktory sposobuje krvacave stavy je urcite super volba. Chod radsej k Dr.predpise ti Dicynone,ktory budes brat pocas MS a budes ju mat uplne slabu.
@iwesska ale to spôsobuje skôr pri ranách nie? Z menštruáciou je to asi trosku iné. Ja sa v tom síce nevyznám ale ona mi to vysvetľovala, tak že to znižuje krvácanie o nejakých 20% alebo aspoň návaly
@iwesska ale to spôsobuje skôr pri ranách nie? Z menštruáciou je to asi trosku iné. Ja sa v tom síce nevyznám ale ona mi to vysvetľovala, tak že to znižuje krvácanie o nejakých 20% alebo aspoň návaly
@anonym_autor Nie,ibuprofen tlmi cinnost krvnych dosticiek,takze tazko bude proti nemu. Moze vyvolat aj krvacanie v traviacom trakte,takze never kamoskinym bludom,ktore su len nahoda. Na krce, bolesti ano,proti krvacaniu nie. Napisala som ti,co je proti nemu.
@anonym_autor kolegyna nech sa venuje tomu , co vystudovala a nedava taketo “rady”
Zníženie krvácania: Ibuprofén znižuje produkciu prostaglandínov – látok, ktoré spôsobujú sťahy maternice a zároveň zvyšujú krvácanie. Štúdie ukazujú, že NSAID (vrátane ibuprofénu) môžu znížiť menštruačnú stratu krvi a zmierniť silné krvácanie.
@anonym_autor Nie,ibuprofen tlmi cinnost krvnych dosticiek,takze tazko bude proti nemu. Moze vyvolat aj krvacanie v traviacom trakte,takze never kamoskinym bludom,ktore su len nahoda. Na krce, bolesti ano,proti krvacaniu nie. Napisala som ti,co je proti nemu.
@iwesska Povodne som zastaval nazor ako ty, ale je to skor opacne podla AI. Pri beznej davke ibuprofenu je ucinik skor tlmivy, aj ked je pravdou, ze ine krvacanie sa tym zhorsuje.
Pre mňa je napríklad úplne neúčinný. Ja si kupujem Cetalgen, ten je síce aj od bolesti a je aj protizápalový, ale problém v tom akože nevidím, aj lekárnička mi povedala, že to mám len výhodu, lebo to mám 2v1 a nemusím zbytočne kupovať ďalšie lieky 😀

@anonym_autor na miernejšie krvácanie radšej vit C/ascorutin