Prečo ľudia neznášajú verejné kúpaliská?
Ahojte, keď som mala 15-25 rokov, bolo mi to de facto jedno, neriešila som hygienu apd.
Ale s pribúdajúcim vekom nechodím na verejné kúpaliská, bazény, wellnessy s vírivkami, na termálne kúpaliská, verejné pláže apd. Nemám rada veľa nahých spotených tiel okolo seba, mám rada svoje súkromie a hlavne si potrpím na hygienu - kvôli opakujúcim sa infektom po návštevách kúpalísk a aqua parkov. Kúpem sa iba v súkromnom bazéne, kde viem, čo sa deje, ako sa čistí... a rovnako tam nie je hlava na hlave. Takisto domáca vírivka - vyčistená, vymenená voda apd. Nie som žiadny monk, ani nemám OCD, len jednoducho v týchto veciach som veľmi citlivá na hygienu - mám aj v hoteloch problém so sprchami a s vaňami.
Je tu niekto, kto je na tom podobne?
Momentálne som vo fáze zoznamovania sa a keď niekomu poviem, že nechodím na kúpaliská, do aqua parkov, termálov na verejné pláže, tak som za divnú. Muži to neriešia..
@citronove_koliesko bežne majú ľudia po návšteve kúpalisk črevné problémy, vlani som si to overila, že všetci čo boli niektorí víkend na kúpalisku istom mali potom v práci problémy a aj ich rodina, rovnako mykóza, plesne a podobné kožné veci čo si ani často nespojíš s kúpaliskom lebo nemáš to na druhý deň, ale až o týždeň, dva, tri, takisto svrbenie tam dole alebo zápal.
@marsmykkok ano viem, ale asi to nebude take zle ked kupaliska su plne.
Mna nasi ucili nejake zasady, ja som to ucila deti. Napr.nebyt v mokrych plavkach, vzdy sme mali aj 2-3 nahradne, osusit, prezliect, vzdy sprcha po okupani, nelogat vodu z bazena, vzdy vypluvnut. Nezostavat cely den na slnku, aj toto moze potom vyzerat ako crevna viroza, zvracanie, malatnost, zle od zaludka. Jedlo sme si bud brali z domu, take co nepodlieha kazeniu, alebo sme isli do lepsej restiky a aj tam sme si dali nieco osvedcene. Nemiesali sme langos s malinovkou nanukmi a hranolkami a klobasou. Fakt mozem.povedat ze nam nikdy nic nebolo. A jedna zasada nechodili sme do teplej vody. Nikdy, ani ako male deti. Ja som to robila pri mojich detoch takisto a nikdy nic nechytili. Ono to bolo unavne strazit aby neostali v mokrych plavkach alebo nevypili polliter kofoly ked predtym zjedli zmrzlinu. Ale asi sa oplatilo, alebo sme mali stastie.
@anonym_49a8f6 zrovna ma napadlo more
more nevadí ? však to nejak čistene nie je vôbec
@sara07 more je slane a sol dezinfikuje 😊 a prosim nepisat nic ine ani ma neoznacovat v odpovedi nech si v tom zijem dalej 😅
To mozes povedat na vela aspektov zivota. Restiky napr , takze sa asi zacne diskusia ze preco pripisujes kupaliskam vacsie riziko ako restauraci, vlakom , lietadlam, nemocniciam...kde realne je riziko ze niekto nechutny vstupi do tvojej osobnej sfery rovnak
Ty si myslis o sebe ze si ovela cistejsia?
@martinmmartin jaj, presne som to citala vcera, ako letuska rozpravala, ze arabi močia do sedadiel v lietadle
Nechodím na verejne kúpaliska, pretože sa mi zdajú byt privysoké ceny vstupného. Mame doma bazén, na výlety chodíme, aj iné aktivity mame. Na kúpalisku som nebola cca 10rokov
@anonym_autor ja neznášam takéto miesta. Fuj, akože ani omylom by som tam nevliezla. V tomto som ako taký Monk.🤣
@marsmykkok ano viem, ale asi to nebude take zle ked kupaliska su plne.
Mna nasi ucili nejake zasady, ja som to ucila deti. Napr.nebyt v mokrych plavkach, vzdy sme mali aj 2-3 nahradne, osusit, prezliect, vzdy sprcha po okupani, nelogat vodu z bazena, vzdy vypluvnut. Nezostavat cely den na slnku, aj toto moze potom vyzerat ako crevna viroza, zvracanie, malatnost, zle od zaludka. Jedlo sme si bud brali z domu, take co nepodlieha kazeniu, alebo sme isli do lepsej restiky a aj tam sme si dali nieco osvedcene. Nemiesali sme langos s malinovkou nanukmi a hranolkami a klobasou. Fakt mozem.povedat ze nam nikdy nic nebolo. A jedna zasada nechodili sme do teplej vody. Nikdy, ani ako male deti. Ja som to robila pri mojich detoch takisto a nikdy nic nechytili. Ono to bolo unavne strazit aby neostali v mokrych plavkach alebo nevypili polliter kofoly ked predtym zjedli zmrzlinu. Ale asi sa oplatilo, alebo sme mali stastie.
@citronove_koliesko Tak studená voda je iné. Tam ľudia dlho nevydržia a teda idú von a možno zajdú aj na wc a plus aj baktérie sa tam tak nemnožia ako v teplej.
Ale v tých teplých nemám slov, hlavne na decká a dôchodcov čo sú tam nonstop niekoľko hodín... Myslíš že nepotrebujú sa vymočiť? Jasné že áno a robia to do vody... Však mladý dospelý človek ak ide do vody, automaticky ho nutká na malú a proste je vo vode 10-15 minút a beží na wcko. A to má zvierače v najlepších rokoch ako sa povie. Ale decká a dôchodcovia čo majú slabšie zvierače tí nepotrebujú ísť na wc aj niekoľko hodín záhadne...
@citronove_koliesko Tak studená voda je iné. Tam ľudia dlho nevydržia a teda idú von a možno zajdú aj na wc a plus aj baktérie sa tam tak nemnožia ako v teplej.
Ale v tých teplých nemám slov, hlavne na decká a dôchodcov čo sú tam nonstop niekoľko hodín... Myslíš že nepotrebujú sa vymočiť? Jasné že áno a robia to do vody... Však mladý dospelý človek ak ide do vody, automaticky ho nutká na malú a proste je vo vode 10-15 minút a beží na wcko. A to má zvierače v najlepších rokoch ako sa povie. Ale decká a dôchodcovia čo majú slabšie zvierače tí nepotrebujú ísť na wc aj niekoľko hodín záhadne...
@marsmykkok ja plavam pravidelne (nue kupaliska) a bez nutkania na wc vydrzim aj v chladnejsej vode mojich plaveckych 45 minut uplne v pohode…ale zas mas pravdu, ze na kupkach asi ludia nevylezu von na wc …
@marsmykkok mna rodicia vzdy strasili ze tam je v bazene taky pripravok ako tu niekto pisal co farbi na cerveno ak sa niekto vymoci do bazena 😃
@anonym_autor môj muž nemôže ani cítiť z rovnakých dôvodov. Preto nechodíme a čo je koho do toho.
Milujem kupaliska a verejne plaze, rada pozorujem zivot okolo, kupim si kavu, vyvalim sa na deku. Chora som nebola uz vyse troch rokov. Kazdy to ma inak a je to uplne v poriadku.
@anonym_autor Aj mne to je nejygienicke,ja uz ano do welnes v som nesla.Mame doma bazen.Co sa tyka mora aj to lepsie ked tam je menej ludi,a hlavne bez zvierat.Ja sa prave cudujem ked sme boli obcas na kupalisku ako chodili ludia na verejne wcka bez topanok a potom s takymi nohami do bazena,fuj.
@martinmmartin jaj, presne som to citala vcera, ako letuska rozpravala, ze arabi močia do sedadiel v lietadle
@anonym_670d33 neverim
@marsmykkok mna rodicia vzdy strasili ze tam je v bazene taky pripravok ako tu niekto pisal co farbi na cerveno ak sa niekto vymoci do bazena 😃
@citronove_koliesko to ešte ale funguje v podhajskej v tom termalnom bazene, dokonca jeden čas to mali velkym pismom na stene, teraz neviem či to tam je , dávno sme tam neboli
@marsmykkok jediny takyto bazen čo poznam je v podhajskej
ja si termálne vyberam podla toho kde je ako tepla voda , väčšina je tak tepla voda že to nedavajú dôchodcovia a nieto sa tam hodiny luhovat
v podhajskej ano ten bazen tam vydržia dost
preto sme tam chodili max do vani
@sara07 more je slane a sol dezinfikuje 😊 a prosim nepisat nic ine ani ma neoznacovat v odpovedi nech si v tom zijem dalej 😅
@citronove_koliesko ok bola som to porozprávat muškatom na balkone takže cajk 😂😂😂
@citronove_koliesko ok bola som to porozprávat muškatom na balkone takže cajk 😂😂😂
@sara07 dakujem, vela to pre mna znamena 😆
@citronove_koliesko to ešte ale funguje v podhajskej v tom termalnom bazene, dokonca jeden čas to mali velkym pismom na stene, teraz neviem či to tam je , dávno sme tam neboli
@sara07 ja by som si ako decko v bazene ani neprdla 😅
Ja mám takého muža doma, on na kúpalisko nevlezie ...aj na dovolenke len more, tam problém nemá ..a keď ideme s dcérou na kupko alebo na wellness....tak si neodpusti poznámku len niečo neprineste a dokonca aj v našom bazéne mu vadí, keď sa tam niekto kúpe okrem nás
Ja mám takého muža doma, on na kúpalisko nevlezie ...aj na dovolenke len more, tam problém nemá ..a keď ideme s dcérou na kupko alebo na wellness....tak si neodpusti poznámku len niečo neprineste a dokonca aj v našom bazéne mu vadí, keď sa tam niekto kúpe okrem nás
@janka54321 nevadia mu košíky v obchodoch, lebo to sa všeobecne vie že tam to je uplne raj a tam to dezinfekciu alebo handru ani nevidelo
Ja ked si spomeniem ako to bolo v minulosti, ako ludia zili pohromade, cela rodina v jednej izbe aj s nejakymi zvieratami, umyvali a prali sa raz do tyzdna, pouzivali latrinu, v topankach sa pomaly do postele chodilo (aj take historky som pocula), babky v tych krojovych sukniciach chodili bez gatiek a curali kde to na nich prislo, sukne ocikane, smradlave, za vojny v bunkroch ludia poschovavani aby prezili, telo na tele...
A zrazu aky odpor k inemu cloveku, fuj spotena rit, spotena pazucha, fuj druhy clovek ma rapiny na riti a tak dalej. Len moje vyumyvane ciste telicko je dokonale, druhy je urcite zastaty a osraty. Zaujimavy posun v zmyslani ludstva, hoci kupaliska, plaze, wellnessy su stale plne, tak asi tolko tych zhnusenych asi nebude ako sa to javi v tejto diskusii😂🤣
@anonym_autor neznášam to. Aquaparky🤮,s deťmi sa obetuje manžel, našťastie ich to moc neberie... Nikdy by som nevliezla do vírivky niekde v hoteli alebo welness. Keď sme ešte chodili do sauny, tak sme si ju prenajímali len pre seba. Našťastie sme si postupne všetky vymoženosti vybudovali doma (nie aquapark, ale dostatočne veľký bazén). Vírivke nehodlujeme, tú nemáme, saunu sme postavili tento rok. Ja to proste nemám rada. Aj keď som k nám do sauny pozvala kamarátky, tak som potom všetky plachty prala na 90 a vnútro sauny vzala v rámci možností poctivo😉
Ja ked si spomeniem ako to bolo v minulosti, ako ludia zili pohromade, cela rodina v jednej izbe aj s nejakymi zvieratami, umyvali a prali sa raz do tyzdna, pouzivali latrinu, v topankach sa pomaly do postele chodilo (aj take historky som pocula), babky v tych krojovych sukniciach chodili bez gatiek a curali kde to na nich prislo, sukne ocikane, smradlave, za vojny v bunkroch ludia poschovavani aby prezili, telo na tele...
A zrazu aky odpor k inemu cloveku, fuj spotena rit, spotena pazucha, fuj druhy clovek ma rapiny na riti a tak dalej. Len moje vyumyvane ciste telicko je dokonale, druhy je urcite zastaty a osraty. Zaujimavy posun v zmyslani ludstva, hoci kupaliska, plaze, wellnessy su stale plne, tak asi tolko tych zhnusenych asi nebude ako sa to javi v tejto diskusii😂🤣
@anonym_38dcf3 a ty si myslíš, že im v tých časoch bolo príjemne??? Vážne...?🙄 Zase komentáre ode zdi ke zdi.
ani ja to nemám veľmi rada, ale občas pre pokoj v rodine sa zúčastním. viac ako hygiena mi vadí množstvo ľudí a hluk. mám však kolegyňu, ktorá nechodí na dovolenky, lebo kedysi dávno videla dokument o tom, ako jedna pani dostala nejakú chorobu, ktorú si priniesla z dovolenky na kufri. Od tej doby kolegyňa chodí iba do autom do Chorvátska a namiesto kufrov majú igelitky, ktoré po dovolenke rovno vyhodí.
to len na odľahčenie, že niekto je na tom ešte horšie ako autorka.
@anonym_d882b5 ešte, keby vedela čo je v tých matracoch😂
@anonym_38dcf3 a ty si myslíš, že im v tých časoch bolo príjemne??? Vážne...?🙄 Zase komentáre ode zdi ke zdi.
@anonym_de06f1 to bolo len take zamyslenie. Nemalo byt o tom, ci im bolo dobre, ci nie, ale o tom, ze kedysi sa na tu hygienu tolko nedbalo a ani odpor k inemu telu nebol taky silny ako citame aj v tejto diskusii.
som skoro ako ty, okrem tých domácich bazénov a víriviek, to tiež nie je pre mňa, ja max more ale aj to už ma omrzelo, a sauna vôbec
@anonym_autor nikdy som na kúpalisku neochorela. A áno, je to nechutne ale nemyslím na to koľko ľudí sa tam močí so mnou 😅
@anonym_autor Ani moja manželka nemá rada, alebo minimálne kúpaliska k životu nepotrebuje.Ani naše švagriné, nevyhľadávajú kúpaliska.Ked tak,tak bazén doma,alebo na týždeň vybehnú k moru do Chorvátska alebo Grécka.
Si úplne normálna, že tam nechodíš.Proste niekto má rád kúpaliska,niekto nie.Niekto má rád hory a turistiku, iný povie, že hora je pre medvede a kaviarne pre ľudí.
Kamarát s manželkou pravidelne chodia na kávu do kaviarne.Moja manželka je najradšej keď si spraví kávu doma a nemusí nikde chodiť.
Veľa chlapov pozerá futbal.Mna to nebaví.Potom si dcéra robí srandu, že otec vypisuje mamičkám na MK.
Každý sme iný.Ale niektorí inakosť iného považujú za niečo nenormálne.
Čiže záver: veľa ľudí je na tom podobne ako ty.Nie si vôbec divná,si ÚPLNE NORMÁLNA. Buď aj naďalej sama sebou.Kupaliská vydržia aj bez nás.
My s mm nechodime vobec. Mne sa hnusi voda v bazenoch. V kupeloch mi to nevadi, pretoze tam sa povinne sprchuje a na sprchy z bazenov je vidiet, tak nik si nedovoi sa neosprchovat.

@sara07 bola som v kúpeľoch a mala som suché procedúry - fyzio, cvičenie - skupinové a samostatné, laser, ultrazvuk, elektro, mäkké techniky.
@anonym_autor v kupeloch ide hlavne o liečivu vodu, to si mohla chodit na lepšie vybavene rehabilitacie doma kdekolvek