Prečo ľudia neznášajú verejné kúpaliská?
Ahojte, keď som mala 15-25 rokov, bolo mi to de facto jedno, neriešila som hygienu apd.
Ale s pribúdajúcim vekom nechodím na verejné kúpaliská, bazény, wellnessy s vírivkami, na termálne kúpaliská, verejné pláže apd. Nemám rada veľa nahých spotených tiel okolo seba, mám rada svoje súkromie a hlavne si potrpím na hygienu - kvôli opakujúcim sa infektom po návštevách kúpalísk a aqua parkov. Kúpem sa iba v súkromnom bazéne, kde viem, čo sa deje, ako sa čistí... a rovnako tam nie je hlava na hlave. Takisto domáca vírivka - vyčistená, vymenená voda apd. Nie som žiadny monk, ani nemám OCD, len jednoducho v týchto veciach som veľmi citlivá na hygienu - mám aj v hoteloch problém so sprchami a s vaňami.
Je tu niekto, kto je na tom podobne?
Momentálne som vo fáze zoznamovania sa a keď niekomu poviem, že nechodím na kúpaliská, do aqua parkov, termálov na verejné pláže, tak som za divnú. Muži to neriešia..
Ja fuj, hnusi sa mi to uz asi 15rokov, odkedy som si precitala co vsetko je v tej vode na kupalisku. Mam aj fotku, tak skusim najst.
Na pozvracanie.
vadí mi keď ľudia cikajú do bazénov a kúpu sa v rôznych odevoch len nie v plavkách. Máme doma bazén - tam nečúra nikto.
Ja mám problém spať aj mimo domu. Tiež asi zvláštne.
@anonym_autor vies co, ja to beriem tak ze keby to bolo.tak vysoko rizikove tak tu ludia skapinaju na ulici a nemocnice na infekcnom praskaju vo svikoch. Ak niekto pravidelne ochorie po navsteve verejnych bazenov tak ma asi slabsiu imunitu.
Co mne teraz v starsom veku vadi su ludia okolo. Vrieskajuce deti, hlucni typkovia, doslova degesi, agresivna hudba. Ludia ktori mi lezu do mojej osobnej bubliny. Preto tam nechodim.
Idem u nas v dedine ku strkovisku kde nie su ziadne sluzby ani atrakcie a len zopar ludi.
@anonym_autor
Kedysi sme boli na kupalisku alebo plavarni s kamoskami kazde jedno leto. Kopec zazitkov.
A este kym boli deti male, tak tiez sme chodili po aquaparkoch, lebo to milovali.
Ale dnes ma to uz neberie. A deti chodia s kamosmi.
Ja uprednostnujem bazen doma.
Zaujala ma ale ta virivka, ako si to myslela s tou vymenou vody.
Lebo menit v nej vodu lezie dost do penazi. Teda neviem, aky mate obsah. Nasa ma 1000l. Takze ju len udrzujem pravidelne chemiou, aby voda ostala cista.
Meni sa tak raz za polroka.
@anonym_autor Uz to nemam moc rada ani ja, aj ked az taky silny odpor nemam. Ale moj 6rocny na kupalisku este ani nebol, lebo detsky bazen je pre mna uplne horrorova predstava 🙂 Chodime na jazera a do mora.
@anonym_autor vies co, ja to beriem tak ze keby to bolo.tak vysoko rizikove tak tu ludia skapinaju na ulici a nemocnice na infekcnom praskaju vo svikoch. Ak niekto pravidelne ochorie po navsteve verejnych bazenov tak ma asi slabsiu imunitu.
Co mne teraz v starsom veku vadi su ludia okolo. Vrieskajuce deti, hlucni typkovia, doslova degesi, agresivna hudba. Ludia ktori mi lezu do mojej osobnej bubliny. Preto tam nechodim.
Idem u nas v dedine ku strkovisku kde nie su ziadne sluzby ani atrakcie a len zopar ludi.
@citronove_koliesko Ludia neskapinaju, ale nejaku tu plesen si mnohi donesu. O detoch ani nehovorim, tie si nosia aj horsie veci. Samozrejme nie po kazdej navsteve.
mam to podobne
ani ja to nemám veľmi rada, ale občas pre pokoj v rodine sa zúčastním. viac ako hygiena mi vadí množstvo ľudí a hluk. mám však kolegyňu, ktorá nechodí na dovolenky, lebo kedysi dávno videla dokument o tom, ako jedna pani dostala nejakú chorobu, ktorú si priniesla z dovolenky na kufri. Od tej doby kolegyňa chodí iba do autom do Chorvátska a namiesto kufrov majú igelitky, ktoré po dovolenke rovno vyhodí.
to len na odľahčenie, že niekto je na tom ešte horšie ako autorka.
@anonym_autor ja vleziem len do priezracneho mora.
@anonym_autor a čo také more a jazerá? Trtkajú v nich ryby! A ani srať nechodia na breh!
@citronove_koliesko Ludia neskapinaju, ale nejaku tu plesen si mnohi donesu. O detoch ani nehovorim, tie si nosia aj horsie veci. Samozrejme nie po kazdej navsteve.
@marianarem ved ano, my sme si nikdy nic z kupaliska nedoniesli, mozno sme mali stastie. Ale prestali sme tam chodit pred 20 rokmi, bazen doma je ovela pohodlnejsi. 2x do tyzdna chodim na plavaren a nic, tam je to asi tak.prechlorovane ze plesen nema sancu.
ani ja to nemám veľmi rada, ale občas pre pokoj v rodine sa zúčastním. viac ako hygiena mi vadí množstvo ľudí a hluk. mám však kolegyňu, ktorá nechodí na dovolenky, lebo kedysi dávno videla dokument o tom, ako jedna pani dostala nejakú chorobu, ktorú si priniesla z dovolenky na kufri. Od tej doby kolegyňa chodí iba do autom do Chorvátska a namiesto kufrov majú igelitky, ktoré po dovolenke rovno vyhodí.
to len na odľahčenie, že niekto je na tom ešte horšie ako autorka.
@anonym_d882b5 tak bez srandy, ja ked dojdem z dovolenky alebo z nejakeho pobytu typu chata, nemocnica tak vybalujem na terase, vsetko vytrasiem a necham prevetrat ak by tam bol nahodou nejaky hmyz 😅
@anonym_d882b5 tak bez srandy, ja ked dojdem z dovolenky alebo z nejakeho pobytu typu chata, nemocnica tak vybalujem na terase, vsetko vytrasiem a necham prevetrat ak by tam bol nahodou nejaky hmyz 😅
@citronove_koliesko moja nočná mora sú ploštice. Vždy keď niekde idem, tak prehliadnem všetko... nadvihujem matrac, napriek tomu sa bojím ploštíc.
@marianarem ja chodim všade čo napísala autorka a plesen som si nikdy nedoniesla , za to z pôrodnice som si doniesla plesen na nohach - ked som bola tehotna som sa nikde nekupala čiže jedine miesto kde som to mohla dostat
Mám taký pocit, že ľudia, ktorí bývajú v domoch, cez leto akoby menej chodili k vode. Keď sme boli na vysokej škole, všetky baby okrem mňa bývali v dome a ani jedna nechcela ísť na kúpalisko. Jedna mala zdravotné problémy, druhá tiež a tretia zas niečo iné. Úprimne, dosť som sa kvôli tomu nudila. Aj v najväčších horúčavách chceli radšej chodiť po výletoch alebo na kávičky.
Samozrejme, úplne chápem, keď má niekto zdravotné problémy a preto tam nechodí. Toto je len môj pocit a moja skúsenosť.
@anonym_autor áno mám to podobne, aj s wc a sprchami v hoteloch aj s kúpaliskami...
@anonym_autor a čo také more a jazerá? Trtkajú v nich ryby! A ani srať nechodia na breh!
@anonym_49a8f6 zrovna ma napadlo more
more nevadí ? však to nejak čistene nie je vôbec
mna by zaujímalo keby ste boli po uraze alebo neskoršie akoby ste riešili kupele ?
voda je fakt liečiva, napr na zlomeniny a stavy po nich nádherne to vie uvolnit
mna by zaujímalo keby ste boli po uraze alebo neskoršie akoby ste riešili kupele ?
voda je fakt liečiva, napr na zlomeniny a stavy po nich nádherne to vie uvolnit
@sara07 bola som v kúpeľoch a mala som suché procedúry - fyzio, cvičenie - skupinové a samostatné, laser, ultrazvuk, elektro, mäkké techniky.
@citronove_koliesko bežne majú ľudia po návšteve kúpalisk črevné problémy, vlani som si to overila, že všetci čo boli niektorí víkend na kúpalisku istom mali potom v práci problémy a aj ich rodina, rovnako mykóza, plesne a podobné kožné veci čo si ani často nespojíš s kúpaliskom lebo nemáš to na druhý deň, ale až o týždeň, dva, tri, takisto svrbenie tam dole alebo zápal.
@anonym_autor kupaliska nie, lebo tam je v bazene hlava na hlavu a skor sa tam iba ochladzuju a klabosia. Plavecky bazen na plavarni - ano, plavam pravidelne. Aj jazera a more.
Trosku si odporujes :
"Nie som žiadny monk, ani nemám OCD, len jednoducho v týchto veciach som veľmi citlivá na hygienu - mám aj v hoteloch problém so sprchami a s vaňami."
Chapem bazen, tam drzia mikroby pod kontrolou chemicky a kazdy den tam pieskove filtre zachytia kila odlupnutej koze z ludi, ale sprcha alebo vana ? To je hladky suchy povrch, ktory je cisty.
Do verejneho/hoteloveho bazena vleziem len ak nie je ina moznost, ale na 99% dovoleniek sa kupem len v mori. Doma v bazene nemam problem, ale ak mame navstevu a kupu sa, potom cakam par dni, nez sa to prefiltruje..... Som velka fajnovka na taketo veci
Na takýchto miestach som sa kúpala len ako dieťa, lebo som to neriešila. Teraz by som tam už nevliezla, predstava že zdieľam nejaky uzavretý bazén s kopou ďalších ľudí, deti, vôbec ma to neláka.
Pokial svojim rozmyslanim neobmedzujes svoje deti, tak pohoda. Lebo ja by som sa aspon kvoli nim prekonala cez leto. Ale ak mate doma bazen, tak co riesis. 😅

To mozes povedat na vela aspektov zivota. Restiky napr , takze sa asi zacne diskusia ze preco pripisujes kupaliskam vacsie riziko ako restauraci, vlakom , lietadlam, nemocniciam...kde realne je riziko ze niekto nechutny vstupi do tvojej osobnej sfery rovnak
Ty si myslis o sebe ze si ovela cistejsia?