Prečo mám stále smäd aj po pití?
Neviem, či je to len tými horúčavami, ale posledné dni mám pocit, že môžem piť celý deň a aj tak som stále smädná. Nikdy predtým som to takto nemala.
Mali ste to niekto počas horúčav tiež alebo ste riešili niečo iné?
Niekedy mi pomôže pri takomto pocite minerálka so sirupom, niekedy šumivé tablety, napríklad calcium alebo vitamín C. Jednoducho skúsim niečo, čo štandardne nepijem. Prípadne skús nejaký rehydratačný roztok - doplní aj soli, nielen tekutinu a cukor.
tak zalezi co pijes, v tychto teplotach je potrebne pri vysokom poteni dat do vody "nieco" minerály, soli, cukre...
@anonym_autor ja v horucavach pijem stale, mam vecny smad. A aj bolesti hlavy a to aj ked som vklimatizovanych priestoroch, aj ked v nich nie som. Ked sa horucavy zmiernia, prejde aj smad aj bolest hlavy.
V teple sa odporuca pridavat do vody elektrolity, alebo stipku soli. Ja si davam aj matu, medovku, uhorku. Raz za cas si dam aj mineralku. Telo vela mineralov vypoti
@anonym_autor je to priznak cukrovky, alebo pijes nevhodny napoj
Tiež pijem počas týchto horúčav viac, ako obvykle a.som.stale smedny aj po napití. Pijem čistú vodu, vodu so sirupom a jemne perlivu neochutenu minerálku. Ale si telo pýta...tak pi...je to tým teplom. Mám fyzicky náročnú prácu a aj cvičím...je to tým.
Treba vylucit najpr cukrovku .
Koľko je to stále pijem, aké množstvo? A čo piješ?trvá to len teraz počas horúčav alebo aj predtym
Ak je to len teraz pri horúčavách. Tak človek sa viac potim, telo potrebuje viac tekutín, podľa aktivity aj doplniť elektrolyty. Ak nemáš stačí pridať trochu cukru a soli do nápoja. Podľa možnosti vyhýbať sa ľadovym alebo veľmi studeným napojom. Ak to trvá dlhšie treba dať skontrolovať cukor

@anonym_autor aj keď to trvá len pár dni, môže isť o cukrovku, treba navštíviť lekára, alebo aspoň zajsť do lekárne nech vám zneraju cukor