Stále pociťujem chlad aj v lete. Máte rovnaký problém?
Už dlhé roky sa potýkam s tým, že mi je zima aj v lete. Nosim dlhé Rifle tenisky tričko a mikinu. Večer aj bundu. Ostatní chodia v plavkach. Pomaly.
A ovievaju sa ako im je horko.
Hneď, keď mi je trošku zima chytí má zápal mechúra a moc. Ciest.dalsia vec.. Doktorka mi zobrala hormonálny profil som ok.
Mám len nízky tlak. Nedostatok železa a b12 vitamínov a nižší počet bielych krviniek alebo na hranici. To je celé . Nič podstatne nezistilo. Štítna žľaza je ok. Ľudia sa na mňa Kukaju ako na zjavenie keď si dal bundu a mikinu večer v týchto teplach. Nehovoriac pri vode je mi stále zima aj cez deň. Nie je mi zima iba keď na mňa pečie Slnko 40st a nefuka. Zažil to niekto? Trvá to cca 8 rokov.
@anonym_autor bolo by potrebné zistiť, prečo sa ti stráca železo.Nemas problém so žalúdkom - nemáš vredy, alebo okultné krvácanie (do konečníka)? Pýtaj sa na hematologicke vyšetrenie.
Podľa mňa to nieje v poriadku. Máš divnú termo reguláciu.
Treba ďalšie vyšetrenia!
@anonym_autor B12 je klucovy vitamin,ktoreho nedostatok, ma vplyv na spustenie civilizacnych ochoreni vo vyssom veku.(70-80 r.Alzheimer,Demencia)Mal som tiez hodnoty blizko minima a tuto info.mi dal lekar na preventivke.
Tak máš málo železa, B12, nízky tlak. Nepíšeš ako si na Tom s vit D. Toto je dôvod prečo ti je stále zima.
@anonym_autor ale veď píšeš ,čoho máš nedostatok máš nízky tlak ,tak potom vies príčinu prečo ti je zima a mávaš zapálený mechúr
sportujes,koľko máš kg?aj to je dôvod ,svaly vytvárajú teplo
Nedostatok železa to všetko vysvetľuje, dopĺňaš ho?
@januska12323 snazim sa, vzdy ho mam na minimalnej hrane, alebo je mierne nizsie pod hranou, ale je mi stale zima, ked trosku zafuka a pod, potom mi ofukne mechur a tak, radsej nosim uz silonky a rifle v lete, klimatizacia mi tiez extremne vadi, takmer nikam nechodim
@anonym_autor ale veď píšeš ,čoho máš nedostatok máš nízky tlak ,tak potom vies príčinu prečo ti je zima a mávaš zapálený mechúr
sportujes,koľko máš kg?aj to je dôvod ,svaly vytvárajú teplo
@minenkaa nesportujem moc, a mam praveze miernu nadvahu, nie som vychdunuta.
@anonym_autor bolo by potrebné zistiť, prečo sa ti stráca železo.Nemas problém so žalúdkom - nemáš vredy, alebo okultné krvácanie (do konečníka)? Pýtaj sa na hematologicke vyšetrenie.
Podľa mňa to nieje v poriadku. Máš divnú termo reguláciu.
Treba ďalšie vyšetrenia!
@2691 ano velmi divna termoregulacia,nechalpem preco, trva to roky, predtym som boa ok, dala som si aj plavky aj sortky v lete, teraz uz nic take nemozem je mi strasna zima a hned mam mechur zapaleny
@anonym_autor B12 je klucovy vitamin,ktoreho nedostatok, ma vplyv na spustenie civilizacnych ochoreni vo vyssom veku.(70-80 r.Alzheimer,Demencia)Mal som tiez hodnoty blizko minima a tuto info.mi dal lekar na preventivke.
@tundra ahoj, aj si doplnaš B12? Ktorý používaš a ako si davkuješ?
@2691 ano velmi divna termoregulacia,nechalpem preco, trva to roky, predtym som boa ok, dala som si aj plavky aj sortky v lete, teraz uz nic take nemozem je mi strasna zima a hned mam mechur zapaleny
@anonym_autor V prvom rade si vylieč močový mechúr.Vela piť urologicke čaje na striedačku, s týždňovými prestavkami , pri tom užívať uroval s obsahom d-manozy. Veľa sa hýbať, rozprúdiť krvný obeh.Papaj aj mäsko,aj zeleninu.
Určite to zvládneš!
Treba patrat dalej, ak sa doteraz zo zakladnych vysetreni nezistilo nic, asi by som si isla dat spravit niekde take to celotelove komplexne.
@anonym_autor V prvom rade si vylieč močový mechúr.Vela piť urologicke čaje na striedačku, s týždňovými prestavkami , pri tom užívať uroval s obsahom d-manozy. Veľa sa hýbať, rozprúdiť krvný obeh.Papaj aj mäsko,aj zeleninu.
Určite to zvládneš!
@2691 mechúr je chronická záležitosť žiaľ. Tu už nevyliecim
Treba patrat dalej, ak sa doteraz zo zakladnych vysetreni nezistilo nic, asi by som si isla dat spravit niekde take to celotelove komplexne.
@klaudscha11 no a to kde prebieha to neviem a koľko to stojí?
aj ja som zimomravá, tiež som anemická, skús sa viac hýbať, zohreješ sa, nájdi si šport, čo ťa baví- prechádzky, turistika
@2691 b12 neviem, ale to ja vždy mávam len tesne pod hranicou minima. Nie nejaké obrovské rozdiely
@anonym_autor trpíš podvýživou, chýbajú ti základné minerály a vitamíny na normálne fungovanie tela. Buď sa zle stravuješ, alebo trpíš malabsorpciou, podľa zápalu v tele odhadujem, že konzumuješ nezdravú stravu bez živín, ktorá podporuje chronický zápal..
Nasadila by som protizápalovú stravu a pridala fermentované potraviny, podporujú vstrebávanie živín...
@anonym_autor trpíš podvýživou, chýbajú ti základné minerály a vitamíny na normálne fungovanie tela. Buď sa zle stravuješ, alebo trpíš malabsorpciou, podľa zápalu v tele odhadujem, že konzumuješ nezdravú stravu bez živín, ktorá podporuje chronický zápal..
Nasadila by som protizápalovú stravu a pridala fermentované potraviny, podporujú vstrebávanie živín...
@anonym_681f0d podvyzivou? Jem vsetko a mam Praveze nadvahu
Maroš Molnár v extremnych premenách tvrdí, že aj ľudia s nadváhou môžu trpieť podvýživou, lebo sa nestravujú správne, chýbajú im živiny
@anonym_681f0d podvyzivou? Jem vsetko a mam Praveze nadvahu
@anonym_autor môžeš byť aj morbídne obézna a trpieť podvýživou.
Prejedanie sa nezdravej stravy bez živín ako biela múka, sladké pečivo, sladené nápoje, salámy, všetky mäsové a spracované výrobky, sladkosti, instantné polievky a omáčky, pizza, polotovary... sú prázdne jedlá s minimom minerálov, vitamínov, neobsahujú žiadne tráviace enzýmy, probiotika... sú to mŕtve jedlá plné chémie, konzervantov, soli, umelého cukru, trans-tukov... a hlavne podporujú tvorbu chronického zápalu v tele...
Začni jesť a variť len celé nespracované potraviny 🙂
https://etabletka.sk/protizapalova-strava-ako-s...
@tundra ahoj, aj si doplnaš B12? Ktorý používaš a ako si davkuješ?
@2691 kupil som tieto
https://www.kaufland.cz/product/452738235/
Nasledne Supradyn
https://www.supradyn.ch/de/
A čo potom cez zimu, to ako funguješ?😮
@minenkaa nesportujem moc, a mam praveze miernu nadvahu, nie som vychdunuta.
@anonym_autor mozno viac pohybu na rozprudenie lymfy,otuzovanie.aj ja mam nizky krvny tlak a je mi casto zima,ale podla tvojho opisu ani zdaleka nie takyto pripad. Ked citim chlad,casto minpomoze vybehnut vonku sa rozhybat paradoxne
@klaudscha11 prezradíš nám aké je to celotelové komplexné vyšetrenie?
@2691 kupil som tieto
https://www.kaufland.cz/product/452738235/
Nasledne Supradyn
https://www.supradyn.ch/de/
@tundra vďaka!
@2691 mechúr je chronická záležitosť žiaľ. Tu už nevyliecim
@anonym_autor ale ty musíš dať mechúr do poriadku! Takýto negatívny prístup nepripadá do úvahy. Treba si dať vyšetriť moc na prítomnosť baktérií a zároveň citlivosť na ATB.
Inak sa zo svojich tazkostí nevyhrabes. Rob so sebou niečo a začni mechurom. Prečítaj si články o chronickom zápale v tele. Nikdy by som sa nezmierila s tým, že by som nechala poxierat
@anonym_autor ale ty musíš dať mechúr do poriadku! Takýto negatívny prístup nepripadá do úvahy. Treba si dať vyšetriť moc na prítomnosť baktérií a zároveň citlivosť na ATB.
Inak sa zo svojich tazkostí nevyhrabes. Rob so sebou niečo a začni mechurom. Prečítaj si články o chronickom zápale v tele. Nikdy by som sa nezmierila s tým, že by som nechala poxierat
@2691 zápalom mechúra v 21. storočí, pri takej
širokej možnosti liečby. To chceš doživotne trpieť chronickými zápalom? Ak je to jedno tvojej lekárke, tak ju vymeň.Zdravie máš len jedno,
tak bojuj! Držím ti palce!

tak pri anémii je to bežné, treba doplniť železo alebo zistiť kde sa ti stráca