icon

Ako zvládať úzkosti a súvisiace zdravotné problémy?

Včera o 10:45

Dobrý deň. Mám veľmi silné uzkosti, ale veľmi silné, búšenie srdca. Môže to súvisieť s veľmi nízkym tlakom? Mám aj nízke železo, silnú menštruáciu. Mala by som navštivit hematologiu? Potrebujem vymenny listok? Obvodna to nerieši. Povedala že to mam dobre. Ma veľa pacientov.. Beriem vitaminy železo, b12. Ale mam aj zníženú imunitu, herpesy… Mam zavolať na hematologiu a požiadat o vyšetrenie? Mám nizky hemoglobin, ale chcela by som si dať vyšetriť aj Feritín. Ďakujem. Je mi stále zima, som bledá, toči sa mi hlava keď sa prudko postavím, robia sa mi herpesy, afty, únava..

anonym_2c787d
Včera o 10:51

Nemá spočítať ťažkých končatín alebo tiky? Zašklby svalov?

Môžeš mať aj tetaniu

billy_jean
Včera o 11:07

Ja si dávam robiť v Medirexe tieto odbery: https://www.medirex.sk/vysetrenie/minitest-zele.... Beriem železo každý deň. Neviem koľko piješ tekutín, pozor na kofeín. Na hematológiu potrebuješ výmenný lístok. Aké máš hodnoty aktuálne?

autor
Včera o 11:08
@anonym_2c787d

Nemá spočítať ťažkých končatín alebo tiky? Zašklby svalov?

Môžeš mať aj tetaniu

@anonym_2c787d Môžem mat aj tetaniu. To lieči neurolog?

autor
Včera o 11:08
@billy_jean

Ja si dávam robiť v Medirexe tieto odbery: https://www.medirex.sk/vysetrenie/minitest-zele.... Beriem železo každý deň. Neviem koľko piješ tekutín, pozor na kofeín. Na hematológiu potrebuješ výmenný lístok. Aké máš hodnoty aktuálne?

@billy_jean 114 a ma byť 120+. Pijem malo tekutin, a pijem vela kofeinu stale som unavena. Včera som nemala kofein snažim sa ho obmedzovať a hneď ma bolela hlava…

anonym_2c787d
Včera o 11:09
@anonym_autor

@anonym_2c787d Môžem mat aj tetaniu. To lieči neurolog?

@anonym_autor ano Ale v podstate na to liek nie je. Lieči sa to magnézium a vápnikom pokiaľ viem

autor
Včera o 11:10
@anonym_2c787d

@anonym_autor ano Ale v podstate na to liek nie je. Lieči sa to magnézium a vápnikom pokiaľ viem

@anonym_2c787d No ja uživam magnezium. Ale že to znižuje tlak. Magnezium uživam pravidelne, skôr pred spanim

billy_jean
Včera o 11:22
@anonym_autor

@anonym_2c787d No ja uživam magnezium. Ale že to znižuje tlak. Magnezium uživam pravidelne, skôr pred spanim

@anonym_autor treba zistiť, kde dochádza ku úniku železa. U mňa je to okrem veľmi silnej a dlhej menštruácie aj vstrebávanie zo žalúdka. Nevstrebe sa mi dostatok železa. Na to je gastroskopia, prípadne kolonokopia apd. Magnézium tlak znižuje, ale ak ho berieš večer, ta do rána by si mohla byť ok.

autor
Včera o 11:23
@billy_jean

@anonym_autor treba zistiť, kde dochádza ku úniku železa. U mňa je to okrem veľmi silnej a dlhej menštruácie aj vstrebávanie zo žalúdka. Nevstrebe sa mi dostatok železa. Na to je gastroskopia, prípadne kolonokopia apd. Magnézium tlak znižuje, ale ak ho berieš večer, ta do rána by si mohla byť ok.

@billy_jean Aha. No tak ja mam dlhu a silnu menštruaciu. A zo žaludkom tiez. Tak nemusim to riesit?

billy_jean
Včera o 11:24
@anonym_autor

@billy_jean Aha. No tak ja mam dlhu a silnu menštruaciu. A zo žaludkom tiez. Tak nemusim to riesit?

@anonym_autor je dobré vedieť, prečo máš problém. Neviem, aké máš hodnoty železa, feritínu, hemoglobínu a čo znamená nízky tlak.

anonym_e59592
Včera o 11:28

ja napriklad mam zelezo 4, cize bieda musim spat aj cez den, nikdy mi nezistili preco sa mi nevstrebava, jem vsetko, ale hemoglobin mam v poriadku

autor
Včera o 11:31
@billy_jean

@anonym_autor je dobré vedieť, prečo máš problém. Neviem, aké máš hodnoty železa, feritínu, hemoglobínu a čo znamená nízky tlak.

autor
Včera o 11:34
@billy_jean

billy_jean
Včera o 11:35
@anonym_autor

@anonym_autor to nie sú vôbec strašné výsledky, je to v pohode. Ak by bol Hgb pod 100, už by to lekár riešil. Toto je znížené. Treba zaradiť viac doplnkov, ale aj si prečítaj, čo obsahuje železo (vnútornosti, mäso, ryby, zelenina). Plus vstrebávanie železa znižuje kofeín, ale zvyšuje vitamín C.

autor
Včera o 11:37
@billy_jean

@anonym_autor to nie sú vôbec strašné výsledky, je to v pohode. Ak by bol Hgb pod 100, už by to lekár riešil. Toto je znížené. Treba zaradiť viac doplnkov, ale aj si prečítaj, čo obsahuje železo (vnútornosti, mäso, ryby, zelenina). Plus vstrebávanie železa znižuje kofeín, ale zvyšuje vitamín C.

autor
Včera o 11:38
@billy_jean

@billy_jean Takže železo nemám riešiť. A tlak? bušenie srdca? silne uzkosti? stale mi je zima

billy_jean
Včera o 11:39
@anonym_autor

@anonym_autor to je taký štandardný nízky tlak, to poznám. Keď som mala 79/49, tak som skapíňala... voda, elektrolyty, hroznový cukor, a zvýšiť železo. Nechaj si zmerať draslík. Určite choď na hemato, nech ti určí liečbu.

autor
Včera o 11:40
@billy_jean

@anonym_autor to je taký štandardný nízky tlak, to poznám. Keď som mala 79/49, tak som skapíňala... voda, elektrolyty, hroznový cukor, a zvýšiť železo. Nechaj si zmerať draslík. Určite choď na hemato, nech ti určí liečbu.

@billy_jean Vodu pijem, elektrolity, železo uživam ale žiadna zmena..Pôjdem na hemato a treba tam odporucenie?

billy_jean
Včera o 11:41
@anonym_autor

@billy_jean Vodu pijem, elektrolity, železo uživam ale žiadna zmena..Pôjdem na hemato a treba tam odporucenie?

@anonym_autor výmenný lístok určite.

anonym_67e6e6
Autor odpoveď zmazal
euka210
Včera o 15:57

@anonym_autor tocenie hlavy je z nizkeho tlaku...to mavam aj ja. Hemoglobin mas nizsi, ale nic hrozne, ja som mavala taky bezne. Teraz mam az pod 100, tak mi obvodna dala Sorbifer. Pred rokmi ma kvoli tomu poslala na hematologiu, ale nic nezistili. Ja mam zase ms ok, takze z toho to nie je.
Busenie srdca s nizkym tlakom nie...to skor ta uzkost ci nieco ine.
Afty zo slabej imunity...vit.B treba.
Na hemoglobin si mozes kupit Narosan, ale stoji 60e.

autor
Včera o 19:49
@euka210

@anonym_autor tocenie hlavy je z nizkeho tlaku...to mavam aj ja. Hemoglobin mas nizsi, ale nic hrozne, ja som mavala taky bezne. Teraz mam az pod 100, tak mi obvodna dala Sorbifer. Pred rokmi ma kvoli tomu poslala na hematologiu, ale nic nezistili. Ja mam zase ms ok, takze z toho to nie je.
Busenie srdca s nizkym tlakom nie...to skor ta uzkost ci nieco ine.
Afty zo slabej imunity...vit.B treba.
Na hemoglobin si mozes kupit Narosan, ale stoji 60e.

@euka210 Mam zelezo, vitamin B uživam

anonym_80b130
Včera o 21:08
@anonym_autor

@euka210 Mam zelezo, vitamin B uživam

@anonym_autor Iba si urobim prieskum.
Chodis do lesa?
Pracujes v zahrade? Hrabes sa v zemi?
Kolko cukru jedavas? Umele sladidla?

anonym_c18ba2
Včera o 21:17

@anonym_autor v prvom rade pories psychiatra. Mne velmi pomohol s uzkostami 👍

autor
Dnes o 00:10
@anonym_c18ba2

@anonym_c18ba2 s antidepresivami?

autor
Dnes o 00:12
@anonym_80b130

@anonym_autor Iba si urobim prieskum.
Chodis do lesa?
Pracujes v zahrade? Hrabes sa v zemi?
Kolko cukru jedavas? Umele sladidla?

@anonym_80b130 chodim do lesa
nepracujem v zahrade
Kolko cukru? snažim sa nekupovat sladkosti slane čo najmenej. A zero napoje

autor
Dnes o 00:17
@anonym_c18ba2

@anonym_c18ba2 a ako vam pomohol? ja nemôžem spať su 2 hodiny, neviem sa ukludniť, citim tlkot srdca, neni to silne bušenie ale citim to, a uzkosť tlak na hrudi. A neviem sa ukludniť zaspať. Uživam magnezium, železo,C,D,B a nič…neviem čo mam robiť..

anonym_c18ba2
Dnes o 06:11
@anonym_autor

@anonym_c18ba2 s antidepresivami?

@anonym_autor ano, plus terapia u psychologa

anonym_80b130
Dnes o 06:21
@anonym_autor

@anonym_80b130 chodim do lesa
nepracujem v zahrade
Kolko cukru? snažim sa nekupovat sladkosti slane čo najmenej. A zero napoje

@anonym_autor Skus sa hrabat v hline a prestat pit zero napoje a zacni konzumovat fermentovane potraviny. Alebo aby sa na mna nikto nehneval, ty skusit nemusis, ale mne pomohlo😉
Alebo si nastuduj suvislosti psychickej nepohody a nedobrej crevnej "flory".