icon

Výživové doplnky po päťdesiatke: Ktoré sú najlepšie?

4. máj 2026

Ahojte. Prosím, vy co ste presiahli 50 rokov, užívate nejaké výživové doplnky, vitamíny? Snažím sa stravovat zdravo,viacej piť. Chcem siahnuť aj po nejakých vitaminoch. Poradíte s akými mate dobrú skúsenosť a vidieť aj výsledky. Dakujem

tenerifka
4. máj 2026

@anonym_autor magnesium, creatin, a kedze mavam silny menzes, tak aj zelezo. Mam 52 rokov. Zacala som so silovym cvicenim, snazim sa jeste vela bielkovin aj vlakniny, chodim na slnko.

anonym_958f58
4. máj 2026

Vitamíny C a D najmä v zime a na jar.Mala som obdobie, keď mi veľmi padali vlasy,vtedy som užívala Zn a Se.Inak sa snažím o vyvážený jedálniček.

mimisram
4. máj 2026

Klasika vitaminy D, C, Becka su tiez fajn uzivat. Mamina teraz zacala aj kolagen uzivat.

simsalabim
4. máj 2026

Vapnik+d+k, magnezium, condrosulf alebo podobne na klby.

autor
4. máj 2026
@simsalabim

Vapnik+d+k, magnezium, condrosulf alebo podobne na klby.

@simsalabim dakujem pekne za tipy

anonym_d39301
4. máj 2026

Ake vysledky ocakavas? Len tak od oka aby sa nepovedalo je zbytocne do seba pchat blbosti. Ak si myslis, ze mas nedostatok vitaminov/mineralov urob si najprv krvne testy. Ak mas problem s klbmi viem odporucit Sioux klbovu vyzivu, ak potrebujes nieco na pamat Omega3 alebo Lecitin. Ak na imunitu D3, probiotika.

catherin4
4. máj 2026

Zrovna tu jedna uzivatelka pridala prispevok o jacmeni a chlorele, ja som to dlho uzivala a radim hlavne to. Hlavne jacmen. Ma vela vitaminov, mineralov, vsetko co potrebujes. Nemusis uzivat separovane vitaminy, toto ma vsetko. Je to prasok z mladeho jacmena, ktory ma najviac vitaminov, zarobis si ho s vodou a vypijes. Uziva to aj moja mama, uz roky.

anonym_c610e3
4. máj 2026

Záleží aj od tvojho stravovania a životosprávy.
Odporúčam ale veľa bielkovin a prípravky proti rednutiu kosti - náš gynekolog vždy odporúča ženám po menopauze. A podla stravy, veľa ľudí má problém s nedostatkom vlákniny, nedostatkom minerálov.. je toho kopec co ti ľudia poradia ..

penelope11
5. máj 2026

Moja mamina uziva len toto napriklad, mavala aj bolesti hlavy, odporucil jej ho neurolog..Brala to viac nez dost, zredukovala to na toto a vitamin C a dobre, vsetko ma ok, aj sa citi lepsie. Menej je viac.