Čo by ste ocenili v balíku pre bábätko?
Ahojte, o tyzden pojdeme na navstevu k babatku (6-tyzdnovemu) a chcem doniest taky balik praktickych veci, co vyuziju. Je to druhe babatko, takze vlastne uz ma skoro vsetko aj po starsom surodencovi zdedene, takze prosim maminky, ked ste mali druhe babatko, co by vas potesilo v baliku? Urcite tam planujem plienky, vlhcene, mojkacika, viem, ze pouzivaju Lovelu na pranie, tak aj to a rozmyslam, ze co este? Prosim poradte 🙂
Plienky, vlhčené - nie ak nevieš kontrétku značku akú používajú.
Mojkáčik - píšeš, že všetko majú aj po staršom.
Lovelu - chceš ťahať prací gél/prášok?
Kúp darčekovú poukážku do DM alebo do nejakého detského obchodu a máš.
Ja som prakticka, dala by som obalku s blahozelanim a peniazmi. Oni budu vediet lepsie, co kupit.
Ja som prakticka, dala by som obalku s blahozelanim a peniazmi. Oni budu vediet lepsie, co kupit.
@anonym_16af92 tiez dobry napad
Tak pokiaľ vieš aké značky používajú ,tak kľudne nákup plienky a vlhčené .mojkacik je podľa mňa zbytočné.moj má troch a nechce ani jedného.daj len nejaku drobnosť,aby to nevyzeralo, že ideš naprázdno a poukážky
Urcite sa poradit s rodicmi. Ja som zatial len tehotna 1.tehotenstvo ale uz par nechcenych darov som dostala - nekvalitne plienky po rozbaleni material je cisty plast, vobec nie su makke a prijemne na dotyk, vlhcene utierky s parfumom a inymi nevhodnymi zlozkami, co vyuzijem maximalne na utieranie prachu a nie dieta, oblecenie, ktoreho mam az az a tolko nevynosi, kozmetika rovnako nevhodna pre babatko vratane Bepanthenu a Sudocremu, daju sa najst s ovela lepsim zlozenim prodkukty na zapareniny... Ako nie som ziadna eko bio raw mamicka ako sa hovori ale aspon tie prve mesiace pokial sa da nechcem davat ziadne blbosti na pokozku dietata. Ale tak co ja by som prijala tak 99% voda vlhcene utierky, plienky, ktore budeme pouzivat teraz mam viac malych baleni a uvidim ktore najlepsie sadnu, nejake kontrastne karticky a hracky.
@anonym_autor
My sme napríklad plienky objednávali a keď občas niekto doniesol plienky, tak po dohode a len tie super fajne pampersky.
Tiež záleží, kedy sa narodil súrodenec. Možno by sa im hodili zimné veci ako trebárs overal. Super sú napríklad vlnene body, pančušky, ponožky,čiapka.
Myslím, že mojkacikom nič nepokazíš. A na Sashe robí jedna pani krásne site babiky aj také malinké. Nájdeš pod menom MaleHrave 🙂. A samozrejme poukážka, buď do obuvi, DM, obchodu s oblečením, možno aj do takého, kde personalizuju hračky s dátumom narodenia, menom atď.
Záleží od toho, koľko chces darovať.
Napríklad ja idem teraz kamarátke pre druhé bábo šiť deku a vankúšom a chce aj pre to staršie. Je to po dohode s ňou 🙂.
A teda mne raz zachránil deň dar od kamošky. Tiež mi dala veci pre bábätko a mne šalku s balíčkom kapučína. V ten jeden deň mi došla káva a pre mňa to bola spása 😂. Príjemné vyberanie prajem ♥️.
Za mna ani nie plienky, radšej tu poukážku do dm alebo peniaze. Ja mám už väčšie bábätko ale toľko blbosti sme podostavlai asi mame 20 hryzadiel oblečenie ani nehovorím kúpili zimné na mesiac kedy bola malá v lete 😂 takze za mna zbytočne vyhodené peniaze a radšej dať tu poukážku a rodičia bábätka už kúpia čo potrebujú
@anonym_autor mňa by potešila poukážka do dm, tam nákupom čo potrebujem, ale myslela by som na kamošku ako mamičku, tak nej by som spravila darčekový tašku s obľúbenými vecami, čokoláda, káva, čaj, sušené ovocie, med, orechy... Ver tomu, že sa viac poteší, ako dula kam a dudlikom, čoho má plné skrine😉
@anonym_autor plienky ktore pouzivaju a vlhcaky ci pouzivaju. Pripadne krem na zadok..
Mojkacika by som ja nepouzila, mama vybera mojkacika a nie navstevy 😄
O-ball ak nemaju, ciernobiele leporelo
Vysie spominany poukaz do DMka je super, caj na kojenie pre mamu
Ja keď chodím ku kamoskam na návštevy stále vezmem 1 hračku a darcekovu poukážku drogeria/lekaren
Podľa mna praktické a oni už najlepšie vedia 😊
len plienky, to nam nosili navstevy bola som vdacna ze nic ine lebo vsetko pptrebne sme mali ale olienky sa zisli vzdy, dopredu si zisti znacku a velkost.
Tak buď len poukážku do DMky alebo poukážku+ nejaké balenie plienok napríklad. Si myslím že najpraktickejšie je keď si mamička potom sama kúpi presne to čo potrebuje
mne doniesla švagriná oblečenie ktoré už bolo malé. Neodhadla veľkosť. bloček som nemala, tak sme oblečenie nevyužili ani raz.
Najlepšie je poukážka alebo peniaze do obálky - maminka kúpi čo bude potrebovať.
možno hračky pre deti ešte by som kúpila.
Mne pri starsej doniesla kamoska snurku na cumle, pri dalsich som si to pytala. Inak na zapareniny je super infadolan a ten sa v domacnosti vyuzije vzdy a skor by som doniesla nieco pre kamosku
Ahoj, no ako hovoris, je to druhe babatko. Ale ci by to bolo aj pri prvom, tieto veci co spominas by mi vobec neprisli prakticke, jasne, usmejem sa a podakujem, ale mojkacikov je tristo lebo kazdy nosi, vlhcene si kupujem v megabalikoch, detto pracie gely atd. Plienky som vyslovene neznasala ked nosili - kadejake znacky, ktore nie vzdy vyhovovali. A to nemyslim ako nevdacnica, ani to neber v zlom.
Ak chces nieco prakticke, zabalila by som do obalky darcekovy poukaz napr do drogerie DM v hodnote x euro a oni si za to uplne realne kupia to, co pre to dieta potrebuju. Pre mna by toto bol skvele vyuzitelny darcek pre dieta. Ty netusis, ci su to plienky alebo UM alebo potrebuju flasku, cumle, podbradniky, proste hocico. A nie x-ty mojkacik a podobne, ja som niektore taketo hracky a mojkaciky dala do skrinky a nedavala ani dole visacky, aby som to mohla niekomu ako nove darovat dalej.
Baby, co je mojkacik?
Ak vies aku znacku plienok a vlhcenych pouzivaju pre dieta, tak je to vhodne. Ak nevies znacku, nekupuj to. Mojkacika ma 6 tyzdnove dieta uz davno kupene, aj dvoch, troch (matky, ktore to pre dieta nechcu, nebudu to chciet ani, ked bude mat 6 tyzdnov). A prist s pracim gelom mi pride divne.
Ja ako matka, ktora ma pre dieta vzdy vsetko nakupene, ti poradim - hracky pre babatka (tych nikdy nie je dost), knihy pre babatka (sustiace, kontrastne, so zrkadlom atd. Je ich velmi vela na vyber), poukazku- do dm, alebo do knihkupectva, do hrackarstva. Cokolada a vino pre rodicov tiez potesi.
Dávať tieto pseudo dary je absolútny nonsens. Ako keby boli sociálny prípad odkázaný na takéto haraburdy.
Baby, co je mojkacik?
@anonym_06d0e8 Napis do google mojkacik. Alebo oznac viestta ta ti to rada vygoogli.
Baby, co je mojkacik?
@anonym_06d0e8 stvorec latky (mini deka) s hlavou zvierata. Nas dostal styri. Potreboval nula.
Dávať tieto pseudo dary je absolútny nonsens. Ako keby boli sociálny prípad odkázaný na takéto haraburdy.
@anonym_e55d22 ale urcite to bude pekne zabalene v darcekovom kosi 😅
@anonym_06d0e8 Napis do google mojkacik. Alebo oznac viestta ta ti to rada vygoogli.
@anonym_1b3c32 stačilo povedať ze nevieš
@anonym_06d0e8 stvorec latky (mini deka) s hlavou zvierata. Nas dostal styri. Potreboval nula.
@anonym_3fa2ac fakt? Jéj, to som vôbec nevedela. To asi preto lebo mam už dospelé deti, a vtedy toto nebolo. 🫣 A ďakujem.
@anonym_1b3c32 stačilo povedať ze nevieš
@anonym_06d0e8 Hahaha, jasne ze viem co je mojkacik. To vie snad kazda matka okrem teba. Ale asi si starsia zena. Lebo mojkacik sa uz roky predava. A uz ked nieco nevies, aspon googlit by si mohla vediet v dnesnej dobe.
@anonym_06d0e8 Hahaha, jasne ze viem co je mojkacik. To vie snad kazda matka okrem teba. Ale asi si starsia zena. Lebo mojkacik sa uz roky predava. A uz ked nieco nevies, aspon googlit by si mohla vediet v dnesnej dobe.
@anonym_1b3c32 a prečo by som mama googlit? Ved sme v diskusii, tu sa diskutuje. Keď sa niekto pýta tak odpoviem. Alebo nie. Keď si nechcela odpovedať tak si mohla ísť ďalej, ale ty si ešte napísala a ukázala aká si hl.......
@anonym_1b3c32 a predstav si, že ja keď som mala malé deti tak ešte žiadne mojkacik neexistovali. Tak som sa opýtala. No pardon madam.
@anonym_1b3c32 a predstav si, že ja keď som mala malé deti tak ešte žiadne mojkacik neexistovali. Tak som sa opýtala. No pardon madam.
@anonym_06d0e8 mojkacikovia vznikli v 50rokoch 20 storocia. To, ze si ho ty nemala alebo nepocula o nom neznamena, ze neexistovali. Mojkacik je velmi jednoducho prva hracka babatka, nic specialne.
Nedavno som bola na navsteve u kamaratky, ktora porodila prve dieta. Pre dieta som nenosila nic, prislo mi divne nosit jej plienky ako keby bola nejaky socialny pripad, tie urcite doma ma, ved ma dieta 😀
Nakupila som darceky len pre nu. Opustila som sa v ksisters.

Plienky a inak nic. Maju vsetko