icon

Je vhodné darovať dieťaťu použitý darček?

4. okt 2026

Dcéra bude mať 8 a vybrala si LEGO, ktoré nové stojí fakt dosť. Našla som rovnaké z bazáru, kompletné a vo veľmi peknom stave, za polovicu.
Ja by som s tým problém nemala, ale trochu rozmýšľam, či je divné dať dieťaťu na narodeniny použitý darček.

cyberk
•
4. okt 2026

Co sa tyka lega, tak to je fakt jedno 🙂 keby slo o nejake oblecenie, tak to by bolo divne taky darcek dat, ale lega je tolko vo svete, ze kupovat nove za tie nehorazne ceny, by bolo sialenstvo :D ... kup, poriadne ho umy, presus a pekne zabal, zahra sa s nim, tak isto ako s novym :D

anonym_88ae38
•
4. okt 2026

Nič zle na tom nevidím. Neter chcela fotak, nový stal vyše 200 Eur, kúpila som cez bazos uplne nový zabalený za menej ako polovicu

anonym_89c90e
•
4. okt 2026

Pochybujem ze tak male dieta to bude riesit.

minenkaa
•
4. okt 2026

Uplne v pohode ,ja osobne kupujem pre rodinu strasne veľa veci z druhej ruky ,keď chcú niečo drahšie a ja to nájdem

anonym_b2510f
•
4. okt 2026

@anonym_autor Ja nechápem. Ty s tým problém nemáš, ale zároveň ho máš, keď uvažuješ, či to nie je divné. 😄 Takže problém očividne máš. A sem si sa prišla uistiť, že ho vlastne nemáš.

cimage
•
4. okt 2026

Nie je to divne, ked to nebudete rozoberat pred detmi, tak si to ani nevsimnu. Im je to jedno, hlavne, ze bude mat to co chcela. Ja tiez kupujem vacsinu veci z druhej ruky a vela veci je novych, nerozbalenych, len to nevyuzili, alebo nevhodny dar a hned je cena prijatelna.

anonym_b58cc3
•
4. okt 2026

@anonym_autor je to jedno. Podľa mňa je to práveže rozumné. Taktiež už synovi na vinted objednávam veci na Vianoce. Vec sa opäť využije, ja ušetrím kopu peňazí a dieťa je spokojné rovnako. Tak sa na to pozeraj aj s legom. Ak to nepríde v roztrhanej krabici a chýbajúcimi dielikmi tak je to jedno.

anonym_4737c4
•
4. okt 2026

ja som dcere davala - a vedela o tom .. my sme recyklovali gracky - co sme predali mohla si kupit nove ..tiez ked sme zaniesli do charity niekolko mohla si za to vybrat jednu novu hracu .. nikdy s tym problem nemala ..samozrejme dostavala aj nove ...

anonym_60139b
•
4. okt 2026

@anonym_autor syn dostal na Vianoce hotwheels garaz z bazaru ktora nova stala 150 eur /60eur/. Darcek dostal poskladany kedze krabica nebola, bol spokojny neriesil preco je uz postavena

januska12323
•
4. okt 2026

@anonym_autor prečo divné? Veď to dieťa ani nebude vedieť. Zabalíš úplne rovnako ako nové.

anonym_c8cb30
•
4. okt 2026

Vobec to nevadi, ja kupujem Lego skoro stale z 2hej ruky … 1x nedam za lego 150€ a niekrore uz ani nemaju. To iste knihy … nemam problem. Dieta tiez nie…

minesasubu
•
4. okt 2026

bežne to tak robim
kupujem z druhej ruky avšak zaleži od danej veci
napriklad albi knihu som kupila zabalenú za 8€
tak isto spoločenskú hru krtko za 3€ ako nová
dieťatu to je jedno
samozrejme sú veci čo kupujem len nové

anonym_015dea
•
4. okt 2026
@januska12323

@anonym_autor prečo divné? Veď to dieťa ani nebude vedieť. Zabalíš úplne rovnako ako nové.

@januska12323 no už nezabalíš ako nové, ani sáčky tak nezabalíš, ani krabicu. Moja by si to napríklad všimla v tom veku. Tým nechcem povedať, že kúpiť takto lego nie je v poriadku.

alickapusinka
•
4. okt 2026

kľudne kup to je hračka a navyše nevieš kedy ju omrzia myslim si že ked aj z bazaru je kompletne a vyzera ako nove tak prečo by mal byť problém.Oblečenie by už bolo ine ale hračku a ešte za polovicu.Kľudne by som kupila ked účel splnia je take iste.

svetlonos
•
4. okt 2026

@anonym_autor
Kľudne kúp použité a namiesto tej použitej krabice (ak nie pekná) kúp inú a presyp to do nej.
Kúp jej k tomu možno ešte nejakú maličkosť po ktorej túži 🙂.

anonym_1169b3
•
4. okt 2026
@anonym_015dea

@januska12323 no už nezabalíš ako nové, ani sáčky tak nezabalíš, ani krabicu. Moja by si to napríklad všimla v tom veku. Tým nechcem povedať, že kúpiť takto lego nie je v poriadku.

@anonym_015dea a keby si to aj všimla, tak čo by sa stalo?

anonym_015dea
•
4. okt 2026
@anonym_1169b3

@anonym_015dea a keby si to aj všimla, tak čo by sa stalo?

@anonym_1169b3 veď píšem, že nie je na tom nic zlé. Ale nie je pravda tvrdenie: zabalíš úplne rovnako ako nové

anonym_94b314
•
4. okt 2026

Tak mne tento dotaz divný. My si aj v rodine - neteram, synovcom kupujeme veci z druhej ruky. Všetci sme s tým v pohode a ja na tom fakt nič divné nevidím. A vedia to aj deti.

karmen118
•
4. okt 2026

@anonym_autor normálne sa jej opýtaj, či by jej nevadilo, že by bolo lego z bazára, mojim deťom kupujem nové aj z bazára, hlavne ak túžia po niečom čo už neviem zohnať v obchode, alebo na bazári je v stave ako nové za výhodnú cenu, deťom to nevadí.

anonym_1169b3
•
4. okt 2026
@anonym_015dea

@anonym_1169b3 veď píšem, že nie je na tom nic zlé. Ale nie je pravda tvrdenie: zabalíš úplne rovnako ako nové

@anonym_015dea aha, prepáč, asi som to zle pochopila

deti95060810
•
4. okt 2026

mne to vadí.

euka210
•
4. okt 2026

@anonym_autor pri legu to je uplne jedno ze nebude nove...za mna dobre riesenie.