icon

Má zmysel kupovať Vianočné darčeky pre 4-mesačné bábätko?

1. okt 2026

U nás sa už začalo riešiť kto čo kúpi malému na Vianoce a ja som asi jediná ktorú to veľmi nechytá 😄 Bude mať štyri mesiace. Hračiek aj oblečenia má dosť a z rozbaľovania samozrejme ešte nebude mať nič.
Rodina sa teší a nechcem im kaziť radosť, len mi príde zbytočné nakúpiť kopu vecí len preto, aby mal „darčeky pod stromčekom“. Čo ste kupovali na prvé Vianoce takto malému bábätku?

Strana
z2
lara306
•
2. okt 2026

baby, mne vcera prisla ponuka detskych knihy do 4,90€ tak mozno sa inspirujete na vianoce... su tam aj pracaky aj normalne na citanie. https://zoskolydoskoly.sk/vybery/knihy-ktore-po...

anonym_b75e21
•
2. okt 2026

Ja by som im dala kúpiť niečo praktické, čo bude potrebné do buducnosti, nech sa poskladajú ak to bude drahšie naša mala 6m a dostala nočník, jedálenskú stoličku, také ,,chodítko" k čomu sa dieťa vie postaviť a potom tlačiť pred sebou, zvukové knižky. Pri tych najmenších sa aj najlepšie dá nasporiť ,ak bude väčšie už peniaze bude chcieť minút.

elenajezova
•
2. okt 2026

@anonym_autor dcérka mala na svoje prvé Vianoce 3 týždne a samozrejme, ze mala aj svoj darček pod stromčekom. Dostala od Ježiška kolotoč nad postieľku. 🥰

anonym_02e340
•
3. okt 2026

@anonym_autor hlavne nech rodina nenakupi vianocne oblečenie na styl "my first christmas" ktore bude velkostne sedieť v juli 😂😂

marsmykkok
•
3. okt 2026
@anonym_02e340

@anonym_autor hlavne nech rodina nenakupi vianocne oblečenie na styl "my first christmas" ktore bude velkostne sedieť v juli 😂😂

@anonym_02e340 Ja milujem dnešných rodičov čo by chceli najradšej pre malé dieťa ako darček ku všetkému najlepšie peniaze v obálke čo by použili aj pre seba a nepáči sa im ak niekto kúpi oblečenie, hračku a podobne. Ja to beriem tak, že proste je to aj radosť darcu a nech kúpi čo chce, však to nekupuje za peniaze matky tak čo. Ak to dieťa nevynosí/nevyhrá sa dá sa to posunúť dalej či predať alebo urobiť dobrý skutok a darovať, aký problém?

anonym_02e340
•
3. okt 2026
@marsmykkok

@anonym_02e340 Ja milujem dnešných rodičov čo by chceli najradšej pre malé dieťa ako darček ku všetkému najlepšie peniaze v obálke čo by použili aj pre seba a nepáči sa im ak niekto kúpi oblečenie, hračku a podobne. Ja to beriem tak, že proste je to aj radosť darcu a nech kúpi čo chce, však to nekupuje za peniaze matky tak čo. Ak to dieťa nevynosí/nevyhrá sa dá sa to posunúť dalej či predať alebo urobiť dobrý skutok a darovať, aký problém?

@marsmykkok neviem co to ma spolocne s mojim komentom. Ja som "dnesny rodic" a na otazku aky darcek vzdy odpovedame rodine nech si nerobia starosti a nech nas len pridu pozrieť...
A mimochodom bol to vtip...poznas take??

selena_luna
•
3. okt 2026

Neviem, ci ty si rodic, alebo rodina. Ak si rodina "Spomienkovy" predmet na prve vianoce nech kupia rodicia ( hrkalku, svetrik, knizocku) , ty radsej kup nieco, co pomoze rodicom - balik plienok, alebo nabitu darcekovu kartu do dmky.

anonym_c5f7fe
•
3. okt 2026

Ja som vždy niečo praktické vybrala, väčšinou veci ktorá sa zídu neskôr- baby plávanie, poukážka do DM, peniaze na očkovanie, väčšie oblečenie, poukážka na do soľnej "jaskyne".

zuzuliatko18
•
8. okt 2026

Nasmu vsetci kupovali plienky, vlhcene utierky a podobne prakticka veci, max nejaku knizku. Mame starsieho syna, ktory veri na jeziska, takze drobec pod stromcekom nieco musi mat tiez.

sovica
•
8. okt 2026

Však porozmýšľaj, čo by si potrebovala o pár mesiacov (hračky, knižky, oblečenie...) a daj presné inštrukcie, čo majú kúpiť, aby sa ti doma nehromadili blbosti, ktoré nevyužiješ.

Strana
z2