8-mesačné dieťa stále pozerá televízor
Zdravim chlapec má 8 mesiacov a okrem tv nič nechce robiť iba stále Mira Jaroša a Bebu pozerá. Neviem či je to zdravé ale do choditka odmieta aj na stoličku detskú plače a keď sa sním rozprávame vyzerá to ako keby sme ho nezaujímali usmieva sa iba na televízor a homba sa hrať sa alebo povedať mama to sme ešte nepočuli. Zubkov má vyše 6 tak neviem či je to zdravé väčšinou len plače a doktorka vraví že to máme vydržať a to nevravím že ani nespí tak ako by mal.
Dúfam, že toto je len tak "zo srandy" písané ako provokácia...
@anonym_e0af4f vôbec to nemusí byť písané zo srandy. Môže to byť úplne reálne.
s rozprávaním má ešte čas. Hombá sa - myslíš že sa kolíše?
keď na dieťa rozprávaš - pozerá sa na teba? Alebo ako keby ťa prehliadalo.
@anonym_autor autizmus?
Nuž televízor si sám nezapne, načo by ho aj iné už potom zaujímalo, keď tam je podnetov dosť...
@anonym_e0af4f tiež dúfam, že provokačný troll, lebo mi zježilo všetky chlpy po troch riadkoch.
Autorka, ak si skutočná:
1. Chodítko je nezdravé, v mnohých krajinách už našťastie aj zakázané (možno o niekoľko rokov sa dočkáme aj na SVK). Rovno by som vyhodila.
2. Telku nezapínaj. Ani detské programy. Ani do pozadia. Také malé dieťa nemá čo pozerať. Ničí si oči, je prestimulované, začína závislosť (áno, už teraz) a ničíš tým prirodzenú zvedavosť objavovať svet pomalým, prirodzeným tempom a zároveň jeho vývoj. Jasné, že potom ho nič iné nebude zaujímať.
3. Na rozprávanie má čas. Niektoré prvé slovo nepovedia ani na rok. Pravdepodobnejšie budú prvé pazvuky a nie mama.
Čítajte knižky. Robte zvuky zvieratiek. Veľa sa rozprávajte opisujte, čo robíte.
Dajte hračky, knižky, hryzatka,...
Prirodzene nechajte sa dieťa pohybovať po zemi, podložke, prichádzať na pohyby. (Pre boha, nedávaj ho ani na silu sadnúť, pokiaľ na to sám neprišiel, lebo podľa opisu aj toho ste schopní).
Keď má 6 zubov, je to super, ale teda neustále sa mu prerezujú, ide to rýchlo, bolí to, no jasné, bude nespokojné a plakať. Patrí to k tomu.
@anonym_autor 🍿🍿
Nezodpovedni rodicia nemaju zaujem o dieta tak ho odlozia pred tv
Tak načo mu ten televízor púšťate? Veď on je ešte maličký, predpokladám, že si ho sám nezapne tak treba aby vy ste spravili ten krok, že mu to nezapnete a že mu budete venovať čas a hrať sa s ním
Jasné, že sa to zlepší. v momente, keď mu konečne dáte mobil.
Tak ten televízor jednoducho nezapnem. Sorry ale niektoré ženy by ozaj nemali mat deti!!!
A cudujes sa? dieta co ma poznavat, ucit sa, skusat = cumi na telku, od toho nic zaujimavejsie nenajde. Okrem toho je to zavislost. CIZE telku nepustat, na jarosa a kraviny zabudnut a dat dieta hrat sa. Na zem, s hrackami, ist von sa prejst xkrat denne... atd.. choditko tiez treba vyhodit. Treba sa s dietatom rozpravat, ukazovat mu, ... jasne, bude to tazke, ak je dieta zvyknute na telku. Ale netreba to podporovat. Dieta si telku nepustilo samo, ze? ;)
Jasné, že sa to zlepší. v momente, keď mu konečne dáte mobil.
@galganka 😂😍
A zubkom? existuje xy sposobom ako detom ulavit, hryzadla co sa davaju do chladnicky, videla som aj studene veci na styl nanukov mamy robili detom z ovocia atd.. rozne vychytavky na to su, dieta pochrume, dasna to trosku schladi a menej to bude boliet.
Ak toto niekto mysli vážne, tak ja uz naozaj neviem. Netuším ci si rodič ci stará mama, ale toľko rozumu by ste mali mať, že kde je také male dieťa, nemá čo byť zapnutá telka. Aké ľahké.
Ten televizor mu zapinas ty. Tak ho vypni. Logika niektorych ludi ma fakt udivuje.
Ty si trošku jednoduchšia ak si reálna, že?
@anonym_autor vypnem telku, problém vyriešený ...
Tak ten televízor jednoducho nezapnem. Sorry ale niektoré ženy by ozaj nemali mat deti!!!
@vilma7 Nechápem tie útoky. Táto mamička opisuje, že má obavy o vývin dieťaťa a to je úplne legitímne. Obrazovky dnes rieši veľa rodičov a nie každý má informácie od začiatku. Kritika typu „nemala si mať deti“ nikomu nepomôže. Akurát sa ulaví len tebe.
@vilma7 Nechápem tie útoky. Táto mamička opisuje, že má obavy o vývin dieťaťa a to je úplne legitímne. Obrazovky dnes rieši veľa rodičov a nie každý má informácie od začiatku. Kritika typu „nemala si mať deti“ nikomu nepomôže. Akurát sa ulaví len tebe.
@rybka1987 tak nech si nieco nastuduje. Evidentne citat vie, internet ma. A neviem ci musi byt clovek nejaky lumen alebo patrat po vedeckych knizniciach aby sa dostal k zakladnym informaciam. Popredu.
@rybka1987 tak nech si nieco nastuduje. Evidentne citat vie, internet ma. A neviem ci musi byt clovek nejaky lumen alebo patrat po vedeckych knizniciach aby sa dostal k zakladnym informaciam. Popredu.
@really8 Empatia a základná slušnosť nevyžadujú byť „lumen“. Matka, ktorá sa pýta a hľadá pomoc, robí presne to, čo má.
Este si zabudla napisat, ze mu davas jest pizzu a neockujete, nech ma diskusia viac komentarov 🍿
@anonym_autor a on si sám zapne TV ??????😄😄😄👎👎👎
@anonym_autor 8 mesačný robí to, čo mu ty pripravis. Teda keď ho dáš do postieľky bude tam, keď ho dáš do choditka bude tam... A keď mu zapneš telku, bude do nej pozerať lebo je to pre neho farebné, pohyblivé a pesničky ho zaujmú. Ale pestujes si doma zavisláka, prestaň s tým. Takému malému dieťaťu to len škodí, jedine komu to vyhovuje si ty, lebo ti je to pohodlné. Dáš ho pred TV a máš od neho pokoj. Skus mu dat cestovnú postieľku kde sa vy najviac doma zdržiavať, keď si v kuchyni a varis tak tam, nech ta ma na očiach aby sa nenudil. No a keď plače tak plače ale určite nedávať pred TV len aby bol ticho. A nečakaj, že ti bude v 8 mesiacoch rapotat na tvoje želanie mama, hlavne keď sa mu nevenujes.
Tak ho zober do inej izby kde televizor nie je alebo von
Televizor si sam nepusti.takze nezapnut posadit na podlozku vytiahnut hracky knizky a venovat sa mu..ja viem ze niekedy ta tv moze pomoct na chvilku ale 8.mesacne dieta ti nemoze velit.a nemoze pred tv sediet cely den.potrebuje pocut tvoj hlas televizor hoci vydava zvuky ho rozpravat nenauci.koledujete si o velky problem do buducna...
@anonym_autor Daj mu rubikovu kocku alebo si s ním zahraj šach. Poďakuj mi neskôr, keď bude do toho zažratý.
Sam si ho asi nepúšťa. A nie, nie je to zdravé.