Ako často púšťate televízor deťom do troch rokov?
Ahojte, syn má 20 mesiacov. Ako často púšťate deťom televízor v tomto veku ? Áno viem telka by sa nemala do troch rokov aspoň. Ale bohužiaľ ťažko sa dá byť bez toho. Doteraz nepozeral vôbec telku. Max 5 minút aj to nie každý deň.
Za mňa je extrém keď dieťaťu v dnešnej dobe nedovolia rodičia pozerať rozprávky/vzdelávacie videá atď. A zas ďalší extrém keď deťom strčia mobil a na pozeraj. Prečo nevyužívať techniku na dobré účeli? Nie sme už v staroveku. Ja v dectve som pozerala rozprávky rodičia mi stále kupovali rôzne CD-čka. Zbožňovala som pozerať dokumentárne filmy ale aj som sa rôzne hrala či už sama alebo s mamkou s hračkami. Dneska je toľko aj vzdelávacích rozprávok, tak prečo dieťaťu neukázať že telka nie je len zlo, ale s mierou. V dnešnej tak pokrokovej dobe. Áno rozprávky typu Barbie som milovala to čaro ktoré som stále zažívala keď som ich pozerala.
@anonym_autor odpovedam za seba, neodcudzujem to ako to maju ine maminky, maju na to svoje dovody urcite, ja nezijem ich zivot.
U nas ide TV malinko celkovo. S manzelom si pozrieme vecer nejaky dokument/film, cez vikend si pozrie starsia 9rocna rozpravku, duel junior a pod. Mladsia ma 2 roky a nezapla som jej TV este ani raz. Nikdy som dieta, ani starsiu neposadila pred TV aby som si ja oddychla, navarila, upratala a podobne. Osobne sa mi to prieci velmi. Upratujeme, varime, oddychujeme vzdy spolu a tak to bolo aj pri starsej. Ano, je to o drzku obcas, netvarim sa, ze ma to naplna a tesi stale....Ale to je tym, ze u nas TV ozaj niekedy nezapneme ako je tyzden dlhy - vsetci radi citame, skladame lego, cez tyzden mame skolsko/pracovny mod 🙂 dopoludnia na nu nie je cas

@anonym_autor ja doma ani televizor nemam..2x do tyzdna ma povolene pesnicky z youtube u babky asi na 15min. Vynimocne jej ukazujem fotky v telefone, kde je ona a psik a babka s dedkom.. ma 15 mesiacov teraz a televizor mam v plane kupit az v 3 rokoch na par rozpravok