icon

Ako dlho sú vaše 14 ročné deti na mobile?

12. mar 2026

Robím si prieskum, kde je tá správna hranica, nakolko sa o Tom stále a dcérou dohadujem... Máte rodičovskú kontrolu a korigujete im čas? Či si vedia samé povedať, že stačilo alebo by boli na mobile nonstop?

thirstymonk
12. mar 2026

@anonym_autor Nie je dôležité, či sú deti na mobile, ale skôr čo na ňom robia. Moj 7 ročný dokáže hodinu kukať na google maps, hľadať tam zaujimavosti... a to mu v pohode dovolím, aj dve hodiny.

anonym_a621b2
12. mar 2026

Neobmedzene.

anonym_b9b9e6
12. mar 2026

Syn sa fantasticky učí, samé jednotky, venuje sa koníčkom, chodí s kamošmi na futbal, bicykel, po vonku. Na mobil nemá stanovený čas, ani kontrolu. Opakovane sa bavíme o nástrahách internetu. Sociálne siete nemá žiadne

euka210
12. mar 2026

@anonym_autor ma rodic. kontrolu. cez tyzden 3h, vikend 2h. Hudbu cez spotife ma neobmedzene, to mu vie urobit aj 5-7h denne. Socialne siete nema. Plus hra na pc ked je cas a ma vsetky povinnosti urobene.

marhulka13
12. mar 2026

@anonym_autor 15 ročný syn má hodinu na mobile a hodinu na PC. Jeho 12 ročná sestra nemá obmedzenia žiadne. A určite to nie je kvôli tomu, že by sme ju ľúbili viac.

anonym_584535
12. mar 2026

@anonym_autor aku hranicu byt na mobile mas ty? A aku chce dcera?

viestta
12. mar 2026

Sice je mladsi ale niekedy cele hodiny. Z toho vacsina aplikacie a podkasty na ucenie, zvysok videa, velka vacsina z nich nieco o vesmire, zemepis, priroda... Vsetko v anglictine uz od skolky, preto s nou nema problemy.

anonym_43d659
13. mar 2026
@thirstymonk

@anonym_autor Nie je dôležité, či sú deti na mobile, ale skôr čo na ňom robia. Moj 7 ročný dokáže hodinu kukať na google maps, hľadať tam zaujimavosti... a to mu v pohode dovolím, aj dve hodiny.

@thirstymonk moja dcéra si pozerá videá o cudzích jazykoch, kde pesničkami povedia slovo po slovensky, alebo anglický a aj iné jazyky. Normálne sa takto naučila po anglicky, francúzku, rusky. Ja len čumím. No. Ale je autista, takže tu pamäť má úplne mega.

thirstymonk
13. mar 2026
@anonym_43d659

@thirstymonk moja dcéra si pozerá videá o cudzích jazykoch, kde pesničkami povedia slovo po slovensky, alebo anglický a aj iné jazyky. Normálne sa takto naučila po anglicky, francúzku, rusky. Ja len čumím. No. Ale je autista, takže tu pamäť má úplne mega.

@anonym_43d659 Moj neni autista, len ADHD, ale dve hodiny pri tom by dokazal obsedieť.

kaktusik007
14. mar 2026

Neviem, mobil ani notebook im neobmedzujem uz niekolko rokov. Riesia si vlastne veci, socializuju sa v ramci komunity /maju specificke zaujmy takze je narocne stretnut sa s takymi ludmi osobne/ ale najma - vzdelavaju sa. A kedze uz su rozumni a o chvilu budu mat volebne pravo - zasahujem do ich zivota co sa zodpovednosti tyka coraz menej. A kompetencie ohladne zodpovednosti nad tym, ako velmi mrham casom na mobile kvoli kravinam som im presunula ako jedny z prvych ;)