Mobily a dospievajúci: Ako zachovať rodičovskú kontrolu?
Čerstvá 15-ročná mala mobil ešte pod rodičovskou kontrolou, co ju rozculovalo. Malo to ale pozitívny vplyv, bola tu normálna interakcia. Keďže však zrazu niekoľko dní "nevyliezla" z izby, preverila som situaciu a zistila ze ma ešte iný mobil, na ktorom je teraz non stop. Povinnosti si urobí, ale mimo toho je nonstop zamknutá v izbe a na mobile. Nemyslím si ze je to ôk, no neviem ako to s tak veľkým dietatom riešiť. Zobrať jej ho by asi spôsobilo rebeliu. Ako to mate vy?
Čo iné má robiť? Na brigádu ešte nemôže ísť tak okrem toho tábor, domáce práce, spoločný program - prechádzka, výlet? Asi 15 ročná sa ťažko "zamestná" sama.
Podviedla ta a obisla pravidla, nasleduje sankcia. Ide cez wifi ? Zmen heslo. Cez mobilne data ? Nulove vreckove a nebude mat z coho zaplatit.
Uvedom si, ze ide o zavislost a je to rovnake, ako keby tajne brala drogy.
my to mame tak, ze z mobilu dramu nerobime, ale chodime aj na dovolenky, vonku, takze nevidim v tom problem
a ten druhý mobil platí kto? ak mal mobil ako k nemu prišla, ako je pripojená na internet…
taká fejková téma sorry, ktorá matka nechá dcére mobil bez toho aby zisťovala odkial to všetko má? 😏
@anonym_autor kde zobrala peniaze na druhý mobil a kto jej platí dáta?
@rozculena nasetrene a vreckove
Ja by som jej dala na výber nejakú dohodu. Fajn máš druhý mobil a nechceš kontrolu ale čas a občasné skontrolovanie bez rečí bude. Pokiaľ to nezvládneš prídeš o mobil aj vreckové na ďalší.
a ten druhý mobil platí kto? ak mal mobil ako k nemu prišla, ako je pripojená na internet…
taká fejková téma sorry, ktorá matka nechá dcére mobil bez toho aby zisťovala odkial to všetko má? 😏
@biba_18 na nete nájdeš sponzorov čo kúpia mobil aj ho budú platiť ak im budeš pravidelne posielať také fotky ktoré si vyžiadajú
@anonym_5371c4 jasne. tak mama 15-ročnej dcéry s tým bude úplne v pohode a bude riešiť že ako jej to zakázať aby to nespôsobilo rebéliu...
@biba_18 myslíš že dieťa vtedy prizná odkiaľ má ten mobil?
kamarátka dostala nový tak jej posunula svoj mobil, odkúpila ho za vreckové, zobrala brigádu za kamarátku roznášala letáky...
@biba_18 myslíš že dieťa vtedy prizná odkiaľ má ten mobil?
kamarátka dostala nový tak jej posunula svoj mobil, odkúpila ho za vreckové, zobrala brigádu za kamarátku roznášala letáky...
@anonym_5371c4 mne je jedno či sa prizná alebo nie. ja si myslím že sa má dieťa vychovávať inak. o tom píšem ...

Aký program jej ponukas? Idete spolu na túru? Kupko? Len tak na prechdzku? Máte niečo spoločne?