icon

Mobily a dospievajúci: Ako zachovať rodičovskú kontrolu?

6. júl 2026

Čerstvá 15-ročná mala mobil ešte pod rodičovskou kontrolou, co ju rozculovalo. Malo to ale pozitívny vplyv, bola tu normálna interakcia. Keďže však zrazu niekoľko dní "nevyliezla" z izby, preverila som situaciu a zistila ze ma ešte iný mobil, na ktorom je teraz non stop. Povinnosti si urobí, ale mimo toho je nonstop zamknutá v izbe a na mobile. Nemyslím si ze je to ôk, no neviem ako to s tak veľkým dietatom riešiť. Zobrať jej ho by asi spôsobilo rebeliu. Ako to mate vy?

anonym_647aa7
6. júl 2026

Aký program jej ponukas? Idete spolu na túru? Kupko? Len tak na prechdzku? Máte niečo spoločne?

anonym_e610da
6. júl 2026

Čo iné má robiť? Na brigádu ešte nemôže ísť tak okrem toho tábor, domáce práce, spoločný program - prechádzka, výlet? Asi 15 ročná sa ťažko "zamestná" sama.

rozculena
6. júl 2026

@anonym_autor kde zobrala peniaze na druhý mobil a kto jej platí dáta?

patrike
6. júl 2026

Podviedla ta a obisla pravidla, nasleduje sankcia. Ide cez wifi ? Zmen heslo. Cez mobilne data ? Nulove vreckove a nebude mat z coho zaplatit.
Uvedom si, ze ide o zavislost a je to rovnake, ako keby tajne brala drogy.

anonym_dd2713
6. júl 2026

my to mame tak, ze z mobilu dramu nerobime, ale chodime aj na dovolenky, vonku, takze nevidim v tom problem

biba_18
7. júl 2026

a ten druhý mobil platí kto? ak mal mobil ako k nemu prišla, ako je pripojená na internet…
taká fejková téma sorry, ktorá matka nechá dcére mobil bez toho aby zisťovala odkial to všetko má? 😏

autor
7. júl 2026
@rozculena

@anonym_autor kde zobrala peniaze na druhý mobil a kto jej platí dáta?

@rozculena nasetrene a vreckove

januska12323
7. júl 2026

Ja by som jej dala na výber nejakú dohodu. Fajn máš druhý mobil a nechceš kontrolu ale čas a občasné skontrolovanie bez rečí bude. Pokiaľ to nezvládneš prídeš o mobil aj vreckové na ďalší.

anonym_5371c4
7. júl 2026
@biba_18

a ten druhý mobil platí kto? ak mal mobil ako k nemu prišla, ako je pripojená na internet…
taká fejková téma sorry, ktorá matka nechá dcére mobil bez toho aby zisťovala odkial to všetko má? 😏

@biba_18 na nete nájdeš sponzorov čo kúpia mobil aj ho budú platiť ak im budeš pravidelne posielať také fotky ktoré si vyžiadajú

biba_18
7. júl 2026
@anonym_5371c4

@biba_18 na nete nájdeš sponzorov čo kúpia mobil aj ho budú platiť ak im budeš pravidelne posielať také fotky ktoré si vyžiadajú

@anonym_5371c4 jasne. tak mama 15-ročnej dcéry s tým bude úplne v pohode a bude riešiť že ako jej to zakázať aby to nespôsobilo rebéliu...

anonym_5371c4
7. júl 2026
@biba_18

@anonym_5371c4 jasne. tak mama 15-ročnej dcéry s tým bude úplne v pohode a bude riešiť že ako jej to zakázať aby to nespôsobilo rebéliu...

@biba_18 myslíš že dieťa vtedy prizná odkiaľ má ten mobil?
kamarátka dostala nový tak jej posunula svoj mobil, odkúpila ho za vreckové, zobrala brigádu za kamarátku roznášala letáky...

biba_18
7. júl 2026
@anonym_5371c4

@biba_18 myslíš že dieťa vtedy prizná odkiaľ má ten mobil?
kamarátka dostala nový tak jej posunula svoj mobil, odkúpila ho za vreckové, zobrala brigádu za kamarátku roznášala letáky...

@anonym_5371c4 mne je jedno či sa prizná alebo nie. ja si myslím že sa má dieťa vychovávať inak. o tom píšem ...