icon

Detské hodinky so spoľahlivým GPS: Ako vybrať?

3. júl 2026

Ahojte, hľadáme detské hodinky s čo najpresnejším GPS, nepotrebujeme tam hry a podobne hlúposti, len 2-3 SOS kontakty + polohu. Na cene nezáleží, radšej dám 150-200€, len nech je ta poloha presná. Ďakujem.

Strana
z2
patrike
3. júl 2026

Hlas človeka je považovaný za osobný údaj.Výnimka pre domácnosť neplatí: Rodičia síce môžu monitorovať svoje vlastné dieťa v rámci tzv. domácej/osobnej výnimky, táto výnimka sa však nevsťahuje na monitorovanie verejných priestorov, škôl alebo iných ľudí.Nelegálne spracúvanie údajov: Tajné nahrávanie alebo prenos zvuku tretích osôb bez ich výslovného súhlasu je porušením nariadenia GDPR.

patrike
3. júl 2026

V slovenskom Trestnom zákone (§ 377 - Porušenie tajomstva prepravovaného oznámenia) je trestné, ak niekto úmyselne poruší tajomstvo neverejného prejavu, ktorý nebol jemu určený. Ak odpočúvate rozhovor učiteľa so spolužiakom alebo dianie v triede, kam nemáte prístup, riskujete trestné stíhanie.

autor
3. júl 2026
@patrike

V slovenskom Trestnom zákone (§ 377 - Porušenie tajomstva prepravovaného oznámenia) je trestné, ak niekto úmyselne poruší tajomstvo neverejného prejavu, ktorý nebol jemu určený. Ak odpočúvate rozhovor učiteľa so spolužiakom alebo dianie v triede, kam nemáte prístup, riskujete trestné stíhanie.

@patrike ja sa spýtam, čisto zo zaujímavosti. Čo presne myslíš, ze si svojimi komentármi dosiahol? Že zastavia predaj týchto zariadení, robíš osvetu? Alebo aký je tvoj cieľ?

patrike
3. júl 2026
@anonym_autor

@patrike ja sa spýtam, čisto zo zaujímavosti. Čo presne myslíš, ze si svojimi komentármi dosiahol? Že zastavia predaj týchto zariadení, robíš osvetu? Alebo aký je tvoj cieľ?

@anonym_autor Upozornit na pravne rizika a najma, ak sa s tym vyberiete do krajin, kde su na vsetko citlivi (Nemecko, Rakusko).
Kamos zase pocuva komunikaciu veza - lietadlo. U nas legalne, v Nemecku na basu.

1mata
3. júl 2026

@anonym_autor https://www.carneo.sk/detske-smart-hodinky/smar...

Máme tieto už 2 roky používame, keďže dcéra chodí z dediny do mesta do školy busom, dobre fungujú som spokojna.
Ma veľa užitočných funkcii

anonym_5774eb
3. júl 2026
@patrike

@anonym_5774eb Bude velky, ak sa toho chyti nejaky "pan dolezity" s pravnikom.

@patrike prosim ta 🙄 zase prehanas...to bolo pred 4 rokmi a neexistuje dokaz

3petka
3. júl 2026

@anonym_autor môj syn má carneo. Čítala som na ne recenzie, že ukazujú bludy. Priznám že aj mne niekedy ukážu somarinu a po pár minútach načítania polohy sa opravia (a urobia mi to tak max raz do mesiaca). Osobne si myslím že záleží aj akého operátora si vyberieš, lebo nie každý má dobrý signál. Ja som ale max spokojná. Viem ho aj odpočúvať keď treba a myslím že aj fotku mi vedia poslať.

anonym_5774eb
3. júl 2026
@patrike

@anonym_5774eb Ono to ma totiz aj druhu stranu napriklad skola moze zakazat take zariadenie, ktore umoznuje odposluch vyucovania. Hodinky su vlastne aj maly telefon, cize dalsi dovod zakazu je mozny podvod pri skusani.
Tiez rodicia dietata, ku ktoremu pojde tvoj po skole domov na navstevu ti nedali suhlas odpocuvat ich domacnost.

@patrike hodinky lezia v skrini niekolko rokov, lebo su k nicomu. Chcela som polohu, odposluch bol iba moznost potvrdenia ze syn ozaj nie je v rakuskych lesoch. Vtedy. Syn je velky uz ma mobil. Len som chcela pridat skusenost. To je cele. A co sa tyka odposluchu na navsteve tak za 1. Take nebolo, syna k cudzim nepustam do bytu 2. Kto sa to dozvie? 3.kto bude najimat pravnika pre toto a ako k tomu pride? 4.na Slovensku sa toto nenosi, tu prejdu daleko vacsie zlociny, nie sme v telke kriminalka Miami

anonym_ac12f7
Včera o 15:04
@patrike

@moninah Som taky rad, ked som vyrastal v dobe, ked nebolo ochranarskych matiek. Ano, GPS pouzivam a na ture sem tam poslem partnerke polohu cez sms, ale boli miesta, kde signal nebol a stretli sme sa az pri aute.
A vies, ze mame trestny cin opustenia dietata ? Ak nema rozumovu kapacitu byt opatrne a nestratit sa, musis byt s nim a nie mu dat cosi na ruku. Starsi a rozumnejsi to zase nepotrebuje.

@patrike prosím ťa, doba, v ktorej si vyrastal ty, je pradávno za nami a je doosť trápne porovnávať vtedy a teraz. Za týždeň nás na chodníku skoro zrazia v priemere 3-4 kolobežky, o počte aut na naších cestách nehovoriac. Dieťa sa môže stratiť a svet už nie je bezpečne miesto pre deti. Prečo by rodičia nepoužili hodinky, keď tým vedia byť k svojmu dieťaťu bližšie a pomôcť v prípade potreby?

anonym_ac12f7
Včera o 15:08
@3petka

@anonym_autor môj syn má carneo. Čítala som na ne recenzie, že ukazujú bludy. Priznám že aj mne niekedy ukážu somarinu a po pár minútach načítania polohy sa opravia (a urobia mi to tak max raz do mesiaca). Osobne si myslím že záleží aj akého operátora si vyberieš, lebo nie každý má dobrý signál. Ja som ale max spokojná. Viem ho aj odpočúvať keď treba a myslím že aj fotku mi vedia poslať.

@3petka akého máte operátora prosím?

3petka
Včera o 17:50
@anonym_ac12f7

@3petka akého máte operátora prosím?

@anonym_ac12f7 telekom

Strana
z2