Digitálna stopa detí na internete: Je to bezpečné?
Práve mi po otvorení prehliadača na internete na plochu vybehla primárne táto ponuka, je tam aj nádherné dieťa užívateľky MK, ktoré, po orezaní fotografie za účelom formátovania pre prehliadač, vyzerá ako nahé. Je toto pocit bezpečia pre naše deti, ktoré im my rodičia dávame? Kto nám dal právo vytvárať im trvalé digitálne stopy na celý život, bez ich vedomia, ich súhlasu? Každá jedna fotografia, ktorú zverejníme verejne na internete, aj na krátku dobu, sa v podstate stáva verejným majetkom, pretože si ju aj v priebehu okamihu môže ktokoľvek stiahnuť do svojho vlastníctva, je to rovnaké ako by sme fotografie našich detí rozdávali okoloidúcim na ulici, či ich lepili na zástavky. Bezpečnosť začína doma. A tých, ktorí sa nedokážu brániť, najviac.
Ked mas taky problem s bezpecnostou jej dietata, preco podporujes sirenie tohto obrazka a zverejnujes ho na dalsich odkazoch? Cudzie dieta? Ked vies, aku stopu zanechava digitalny obsah, a aj prostrednictvom Tvojej temy 😉
Zacat treba doma. A este k tomu pod anonymom - si tomu dietatu fakt pomohla, ked uz to odsudzujes.
@anonym_autor viem, že je to mimo, len som si spomenula, ako má tú v inej diskusii niekto presviedčal, že ak nepozná autora témy, tak to vlastne nie je verejne prepieranie spinaveho prádla, z ktorého autorka obviňovala svojho priateľa. Tak by ma zaujímalo, či teda ani toto nie je verejne vystavovanie dieťaťa, keď ho nikto z nás nepozná.
@anonym_autor tvoje pokrytectvo až bolí
A tak si teda urobíš screen a šíriš to ďalej .Si hlavička" múdra "🙈
A tak si teda urobíš screen a šíriš to ďalej .Si hlavička" múdra "🙈
@anonym_f24ee5
@anonym_9dbd61
@anonym_803db1 vy chápete že toto čo som dala je stránka prehliadača? Prehliadača, ktorý sa ukáže každému jednému kto ho otvorí? Vy tú podstatu toho prečo som to dala sem práve takto nechápete? Nechápete ten minimálne etický rozmer paradoxu, keď je dieťa uverejnené na verejnom prehliadači, pretože jeho rodič zverejnil jeho fotografiu na svojom osobnom blogu, kde má nejaký pocit súkromia a bezpečia? Vy nechápete že fotka, ktorú dáte kdekoľvek verejne, môže byť následne naozaj kdekoľvek verejne už aj bez vášho vedomia? Či len nechcete chápať?
@anonym_f39c77
@anonym_f24ee5
@anonym_9dbd61
@anonym_803db1 vy chápete že toto čo som dala je stránka prehliadača? Prehliadača, ktorý sa ukáže každému jednému kto ho otvorí? Vy tú podstatu toho prečo som to dala sem práve takto nechápete? Nechápete ten minimálne etický rozmer paradoxu, keď je dieťa uverejnené na verejnom prehliadači, pretože jeho rodič zverejnil jeho fotografiu na svojom osobnom blogu, kde má nejaký pocit súkromia a bezpečia? Vy nechápete že fotka, ktorú dáte kdekoľvek verejne, môže byť následne naozaj kdekoľvek verejne už aj bez vášho vedomia? Či len nechcete chápať?
@anonym_f39c77
@anonym_autor nie, my nechàpeme. Len ty si lietadlo.
@anonym_autor Uplne zbytocne im tu budes nieco vysvetlovat ... nechapu rizika. Odbiju ta vetou, ze tu su len mamicky a jednorozce 🫠🤦🏼♀️
Zbytocne vysvetlovat, aj tak tu budu vzdy davat fotky (aj polonahych) deti. Mne by bolo zle kebyze viem ze fotka mojho dietata je takto verejna. Inak uz som sa aj tu v podobnych temach pytala ze naco je dobre capat fotky deti na internet. Nikdy som nedostala odpoved.
no lebo si myslia ze su najkrajsie na svete a treba sa pochvalit a vacsinou sa tu chvalia prave take, co tie deti maju nic moc vzhladovo az na par vynimiek. Ale pravdou je, ze vela deti tu je skaredych niektore su zlate, nebudem menovat ale vacsina je nepeknych.Darmo sa budu mamy jedovat a durdit.A ze na dieta sa to nepatri povedat ale nie kazde dieta je pekne rovanko ako kazdy dospely nie je pekny.Nechapem ani ja tym pretrcackam a to je teraz jedno ci je dieta pekne vzhladovo alebo nie.A je mi jedno ci sa tu niekto teraz urazi.Proste je to tak a plus aj nebezpecne ako tu spominaju aj ostatne zeny

@anonym_autor však sa opýtaj rovno @hagarik. Ja s foto detí a súkromia na internete nesúhlasím, už tu bolo xy diskusií na túto tému. Aj priložené rozhovory s odborníkmi, články, podcasty. Darmo 🤷♀️