icon

Do akého veku kontrolovať deťom telefón?

8. júl 2026

Do akeho veku je vhodne kontrolovat, resp. ste kontrolovali/kontrolujete detom telefon? Myslim, s kym si pisu, konverzacie si citate atd? Mame s muzom na toto rozdielny nazor a preto ma zaujima ako to mate osetrene v inych domacnostiach.

anonym_6aa06a
8. júl 2026

Nikdy som to nerobila a ani nemienim

anonym_0a1be7
8. júl 2026

Nekontrolujem telefón. Prišlo by mi to ponižujúce
Veľa sme sa rozprávali o tom že čo raz dám na net tam vraždy je aj keď ja to vymažem aj o písaní a posielaní foto a video
Pozreli sme si spolu film, kecali o šikane ale do telefónu nepozerám

anonym_ce4dfc
8. júl 2026

Dcéra 13, striedavka, rozdielna výchova, ja nekontrokujem, dcéra spokojná, exmanželka má neustále snahu získať jej heslo a kontrolovať všetko, su tam hádky a aj facky zo strany exmanželky, dcéra nemá u ex súkromie...

ciama
8. júl 2026

@anonym_autor tiez si myslim, ze by ste sa mali o tom rozpravat ale citat konverzacie a tak, v tom by si mala proste doverovat a necitat si to

anonym_cffb0d
8. júl 2026

moja mala group chat so zpoluziakmi -kde niektore dokazali byt riadne 🐷 tak som raz za cas pozrela ..ale dcera bola vedla... no ona mi sama povie ... vie ze s nikym okrem kamaraok pisat nesmie a volat uz duplom...vsetko mi hlasi.. hlavne ked je daka drama amedzi niekym uteka a jak stara blazkova za mnou a smeje sa na tom ...no hesla mam to mi sama dala no po pravde teraz ked ma 12 uz som tam nepozrela dlho ...

terezmaria
8. júl 2026

Deti mi samy ukážu keď niekto píše v nejakých skupinách nejaké blbosti.

tilly
8. júl 2026

Konverzácie sú súkromná záležitosť, ale polohu musí zdieľať aj dospelák. Nesledujem ich, je to pre prípad núdze.

euka210
8. júl 2026

@anonym_autor nekontrolujeme toto nikomu...10r, 12r, 14r. Jediny krat sme kontrolovali 14r, ked si pisal s dievcatom a ona mu pisala take veci, ze sa chce zabit a pod. Takze pokial sa nevyskytne nejaky vazny problem, tak nekontrolujeme a nemame dovod. Jej rodicia kontrolovali o com si pisu. Nasi nam sami povedia, ked sa nieco deje alebo to na nich zbadame.
Socialne diete maju zablokovane, na komunikaciu maju mess, viber. Maju family link, takze maju zavedene limity.

anonym_8fd9fb
8. júl 2026

Nikdy, nerozumiem modernému trendu špehovania, kontrola mobilov, polohy

vroni
8. júl 2026

Do nijakého, nekontrolujeme im telefóny

anonym_ae0fa8
8. júl 2026

Intenzívne kontrolovať je za mňa potrebné v nižšom veku, prvý stupeň základnej školy. To je vek kedy je dieťa ľahko ovládateľné a nevie ešte vyhodnotiť správne rôzne situácie. Určite by som ale nekontrolovala telefón dieťaťu v tínedžerskom veku. To je za mňa už narúšanie súkromia a musí to byť veľmi nepríjemné pre dieťa. Skontrolovala by som iba v prípade že by sa mi niečo nezdalo.
Ja mám malé dieťa a nemáme žiadne aplikácie na kontrolu. Heslo poznám, večer zvyknem pozrieť tablet aby som vedela čo dieťa pozeralo, hralo a aké stránky navštívilo. Limit nemáme, čas strávený na elektronike si dohodneme vždy podľa situácie. Keď poviem že sa zariadenie vypína nikdy nemá dieťa problém a hneď to vypne.

danica2711
8. júl 2026

nikdy som to nerobila

akvi
8. júl 2026

Ani by mi nenapadlo komukoľvek kontrolovať telefón. Ak by som decku neverila, tak mu ani ten telefón nedám. Ak mu ho dám, tak s plnou dôverou. Samozrejme, rozprávať sa o tom, aký je online priestor zradný, je úplná samozrejmosť. A viem, že ak má dieťa nejaký problém alebo niečo "podozrivé" sa vyskytne, tak mi to povie.

bielasovicka
8. júl 2026

@anonym_autor koľko ma dieťa rokov?

autor
8. júl 2026
@akvi

Ani by mi nenapadlo komukoľvek kontrolovať telefón. Ak by som decku neverila, tak mu ani ten telefón nedám. Ak mu ho dám, tak s plnou dôverou. Samozrejme, rozprávať sa o tom, aký je online priestor zradný, je úplná samozrejmosť. A viem, že ak má dieťa nejaký problém alebo niečo "podozrivé" sa vyskytne, tak mi to povie.

Kolegyna napriklad takto prisli na synovu sikanu. Ak by nevliezla do mobilu, nevedeli by to - 5 ročník ZŠ. Mne je to proti srsti. Deti maju 14,15 rokov. A uz ked vidim ake veci si pisu, ze napr. sedi vedla mna na gauci a vidim tie spravy...ja som zasadne proti kontrole. Muz by aj kontroloval ale nevie hesla. Ja ich viem ale teda, nemam potrebu im lozit do mobilov...
@akvi je trochu naivne si mysliet, ze ti dieta povie, ked sa nieco deje. Nepovie. Lebo to casto ani samo nevie.

zuzubb007
8. júl 2026
@anonym_autor

Kolegyna napriklad takto prisli na synovu sikanu. Ak by nevliezla do mobilu, nevedeli by to - 5 ročník ZŠ. Mne je to proti srsti. Deti maju 14,15 rokov. A uz ked vidim ake veci si pisu, ze napr. sedi vedla mna na gauci a vidim tie spravy...ja som zasadne proti kontrole. Muz by aj kontroloval ale nevie hesla. Ja ich viem ale teda, nemam potrebu im lozit do mobilov...
@akvi je trochu naivne si mysliet, ze ti dieta povie, ked sa nieco deje. Nepovie. Lebo to casto ani samo nevie.

@anonym_autor prosím 15 ročným??? To si píšu už s frajerkami, vrcholne trapne chytiť vôbec mobil

anonym_fabb8e
8. júl 2026

Moja mama mi nikdy nekontrolovala, ja som jej skôr ukázala keď sa mi niečo nepáčilo alebo som si nebola istá. Keď som potrebovala podriadiť. Ja som vždy vedela čo si môžem a čo nie dovoliť na internete keďže mama ma dosť viedla. Za mňa je treba sa rozprávať s deťmi a deti musia mať dôveru v rodiča. A vedieť hranice. Len to niekedy ťažko…

akvi
8. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ja viem, že môj mi povie, pretože to x-krát povedal, aj šikanu zažil, aj so mnou konzultoval správy, čo dostal. Chápem, že možno nie každý to takto má a preto má obavy. Každopádne 15 ročnému kontrolovať mobil mi pride od veci a je na mieste sa skôr zamyslieť, ako vybudovať dôveru, aby sa rodič nemusel obávať. Mladšiemu dieťaťu ak by som mala problém veriť, že vyhodnotí správne situácie v online prostredí, tak mu proste nedám smartphone, ale tlacitkovy mobil alebo hodinky.

vroni
8. júl 2026

No áno, lebo kým neboli mobily, nebola ani šikana. 🙄 Toto sú také slaboduche výhovorky na odôvodnenie vlastnej potreby kontroly a buzerácie. Riešili sme v škole šikanu, akurát, že v mobile o nej nebolo majú písmeno. Takže nie, treba si s dieťaťom vypestovať vzájomnú dôveru a dúfať, že je dostatočne silná, aby sme sa o probléme včas dozvedeli. Kontrola mobilu tomu nepomáha ani trochu, skôr naopak. Samozrejme, že diaľkovú kontrolu (sťahovanie šialených hier, platené aplikácie, nevhodné stránky a tak) máme do primeraného veku v rukách my.

anonym_9f55a0
9. júl 2026

@anonym_autor My detom vobec nejdeme do telefonov. Maju ich obaja zaheslovane. 15r. 13r. Ako jasne, asi 2x som si nahodou precitala nejaku triednu aj ich kamaratsku konverzaciu na msg. Ale to len tak namatkovo. Mamka synovho spoluziaka ma od jeho mobilu heslo, stale mi tam snori. To fakt nepochopim.

anonym_9f55a0
9. júl 2026
@zuzubb007

@anonym_autor prosím 15 ročným??? To si píšu už s frajerkami, vrcholne trapne chytiť vôbec mobil

@zuzubb007 Nie kazdy sa frajerkoší v 15r. predsa. Su rozne typy deti, rozne dospievaju.

anonym_6a06a5
9. júl 2026

Mne deti same hovoria co a s kym si pisu, same mi obcas ukazu, vela sa rozpravame, doverujeme si navzajom. Takze nekontrolujem. Keby som videla zmenu v ich spravani, tak by som skontrolovala pre istotu. Clovek nikdy nevie, kto im moze ublizit