Koľko času trávia vaše deti na mobile?
Ahojte,
mám tínedžera a začína ma trápiť, koľko času trávi na mobile. Keď sme doma, väčšinu voľného času je na sociálnych sieťach alebo pozerá videá. Keď ho zavolám na obed alebo sa ho niečo opýtam, často mám pocit, že ma ani nevníma.
Nechcem byť rodič, ktorý všetko zakazuje, pretože viem, že dnešná generácia funguje inak ako my. Na druhej strane mám pocit, že mobil postupne vytláča všetko ostatné - knihy, šport, kamarátov aj obyčajné rodinné rozhovory.
Máte nastavené nejaké pravidlá alebo limity, alebo ste to nechali na deťoch?
Má limit. Mobil má od 9 teraz má 11, pravidlá zatiaľ rovnaké max 1h denne počas školy, 2h počas voľna. Hodiny si môže presunúť na ďalší deň keď ich nevyužije ale za zlé správanie sa mu strhávajú hodiny. Čo sa týka kníh od 2ročníka číta každý večer alebo aj cez deň, v škole ich k tomu motivujú za čo som veľmi rada, tak isto cez leto je denne s kamošmi na bicykloch a ani o ňom neviem, domov sa príde len najesť 😀 počas školy chodí na krúžky, šport domov prichádzame až okolo 17 takže častokrát na mobil ani nemá čas kým sa navečeria, urobí úlohy, umyje tak ide rovno spať.
@anonym_autor pred tým ako napíšeš slovo deti, bolo by vhodné definovať vek. Nie? Lebo nejaký ten čas trávi na mobile aj moja 6 ročná neter aj naša maturantka. Ak máš 10r dieťa nie je ti zbytočne vedieť koľko času trávi za mobilom niekoho dieťa v piatich rokoch? Alebo sa chystá ďalší článok....
Ako dieťa, čo malo dovolené siete aj mobil bez hraníc ťa poprosím, buď radšej zlá prísna mama, ktorá určí pravidlá. Nechci vedieť aký hnus sa skrýva v tom “svete”.
@anonym_autor samozrejme, ze maju limity, lebo by boli na mobile cely den 10r-1h, 12r-2h, 14r-3h a spotife ma neobmedzene, kedze ma take obdobie, ze stale pocuva oblubene pesnicky. Soc.siete maju zakazane, len mess.a viber na komunukaciu. Mobil konci mensim o 20h, 14r o 22h. Piatok maju dlhsie.
Ked obabru family link a prekrocia vyrazne limit bez dovodu, tak dalsi den je bez mobilu.
Knihy moji 2 starsi "zeru", 14r chodi pravidelne 1h bicyklovat. Ze musia pomahat doma, v zahrade atd, je samozrejmost. Nerobia si svoje povinnosti...ziadny pc, ziadny mobil.
@anonym_autor no teraz už neskoro toto meniť. Keby si teraz obmedzila, už by to bolo pre neho trest, nie pomoc.
To treba od mala nastaviť režim, povinnosti. Dcéra 15r aj navarí, aj mladším súrodencom sa venuje, aj nakúpi, aj ideme spolu von každú sobotu, cez týždeň sa najprv poučí, ide von či na kolobežke, bicykli, alebo k otcovi a večer od tej 19tej do 22 je na mobile, väčšinou pozerá Voyo

@anonym_autor ahoj, syn má 12 rokov a úplne minimálne . Dokonca na neho pozerajú , že nepozná nejaké videá a slangy z tiktoku.. nemá siete v telefóne.
Čisto na whtsp, volanie a sms.
S chlapcami si volávaju a keď hrajú playstation , popritom telefonujú
Športuje, bicykluje , má tréningy futbalu, v lete veľa bazén a s chalanmi stávajú bunkre.
Nezakazujemu mu, ale jeho to nejak neberie.
Keď vidím ostatné deti, vďaka Bohu, že to tak máme
Dcéra 7 rokov ešte nemá mobil, ona ani nebude môcť veľa byť na ňom, kvôli epilepsii