Ako trávite s deťmi voľný čas?
Moje deti nemajú tablety ani mobil. Volný čas trávia na krúžkoch a večer vždy hráme hry, alebo sa učíme a tak. Chcela by som s nimi začať spoločne pozerať rozprávky. Máte nejaké nápady na nejaké dobré? Tie nové nechcem s nimi pozerať, pretože mi prídu nevhodné pre rozvoj detského mozgu. Máte nápady na nejaké hry atď? Už mi dochádzajú nápady 😃
@anonym_autor moje deti tiež nemajú mobily, majú 5 a 6 rokov. Chodia do škôlky a školy, sú tam do 16tej. Potom ideme ešte na Ihrisko, alebo urobíme kolečko na bicykli a domov. Cez víkendy chodíme na výlety, málokedy sme doma. Kľudne pozeráme aj rozprávky, aj tie z dnešnej doby
Ani moja dcéra nemá tablet, ani telefón. Ale mame mačky, psy, slimákov. Veci na tvorenie, záhradu, ihriská.
@anonym_autor V takomto veku ani moje deti mobil nemali a ani TV sa u nas velmi nepozerala, ani nepozera. Vela casu sme travili na ihriskach, cez vikendy v prirode. Doma sme bud hrali hry (v tom case najma Dostihy, tie ich asi najviac bavili), alebo sme robili nejake vytvarne cinnosti. Ale v takomto veku uz deti same vymyslali, co chcu robit, takze my sme sa uz len pridali.
Nebud leniva a rozopravky im citaj. Ked nechces moderne, tak kludne aj Dobsinskeho, sice tam nie su ani ruzove okridlene psy ani gay rodicia, zato je tam nasilia viac ako dost. To im prospeje na rozvoj mozgu viac ako tie moderne
@anonym_autor wau, tak to chválim. Tiež by sme chceli k niečomu takémuto prísť, zatiaľ máme chalanov nastavených tak, že polhodinka denne, ale nemajú ani tri 🫣. Od nového školského roka rátam s režimom do štvrtej v škôlke, potom je ešte polhodinku otvorené ihrisko, možno bicykle. Víkendy väčšinou chodíme na výlety. Ale u nás nie je problém pozrieť si aj dnešné rozprávky, ale max. polhodinka. Deti milujú zvieratká - máme psíka, mačičky, zajačikov... Veľa tvoríme (Modelo sady z Pompa), chalani chodia víkendy s tatinom do záhrady, hráme spoločenské hry. Často si aj vymyslia čo chcú. A večery stále čítame knižky

🙈🙈🙈