icon

Koľko času trávia vaši 10-roční chlapci na mobiloch a počítačoch?

25. sep 2025

Dobry vecer, kolko casu travia Vasi 10r chlapci za mobilom, pocitacom, tv denne? Cez tyzden/vikend/prazdniny? Dakujem za info.

Strana
z2
marceeila
26. sep 2025

Tak my asi 1,5 hod denne hrá hry či na xboxe alebo telefóne, cez víkend aj viac. No teraz ako začala škola tak dva alebo tri dni v týždni nehrá, tak sme to mali nastavené aj minulý rok. Telku pozerá každý deň.

tiezjedna
26. sep 2025

@anonym_autor trávil koľko chcel. Podľa očakávania sa toho prežral a tým, že to nebolo nič “za odmenu” ani limitované, si teraz zahrá tak hoďku-dve, niekedy ani to nie a zmizne von👍

jananovotna88
26. sep 2025
@anonym_autor

@jananovotna88 nas tiez ma 3x tyzdenne treningy, ale v case po skole a pred treningom hned siaha po mobile.. ten mu vypne po hodine.. potom prejde bud k tv abo pc. Mi to pride vela.

@anonym_autor ja mam 2 športovcov. 11 ročný má 5x týždenne tréningy a musí sa presunúť do inej časti mesta. Netvrdím , že nie je na mobile, ale nemá toľko času

dankabetka
26. sep 2025
@anonym_autor

@dankabetka da sa dat aj do pc zamok? Na mobile ma. Na pc hra s kamosmi hry. Nerespektuje dohodnuty cas a ja ked nie som doma/varim/oddychujem-to neviem ustriehnut.

@anonym_autor na pc sa u nas nehraju, aspon zatial a myslim, ze to sa urcite da tiez...

margarita
26. sep 2025

čas vôbec nie je najpodstatnejší faktor, záleží hlavne na tom, čo, prečo a ako tam čas trávi, a či je ešte schopné to po dohodutej dobe vypnúť/odložiť...

to, čo je pre jedno dieťa priveľa, môže byť inému akurát, je tam viacero iných faktorov.

ak máte min.času, odporúčam tento podcast -
https://vudpap.sk/pozrite-si-zaznam-z-prednasky...

margarita
26. sep 2025

25 minút času som chcela napísať vyššie 🙂

autor
26. sep 2025
@tiezjedna

@anonym_autor trávil koľko chcel. Podľa očakávania sa toho prežral a tým, že to nebolo nič “za odmenu” ani limitované, si teraz zahrá tak hoďku-dve, niekedy ani to nie a zmizne von👍

@tiezjedna nas to nevypne ani po dlhych hodinach.je sportovec..ale ked ma volno, ho to pohlti..

podbel2512
26. sep 2025

Ako kedy. Inak cez tyzden,inak cez vikend ked a cez prazdniny. Teraz mozno 2-3 h denne. Dobre sa uci,von s kamosmi chodi,je zlaty,poslusny. Takze nemam dovod mu zakazovar. Hrava Roblox,pozera telku

anonym_198e2c
26. sep 2025

Inak ja si to tiez neviem predstavit, ze pridem z prace a hram sa kazdy den spolocen. hru, idem plavat, som na ihrisku, stale von a chalana ani len nenapadne hra na mobile ako jeho spoluziakov a ja sa usmievam ako po praci vyhravam v clovece alebo bicyklujem po dvore s detmi (neoddchujem, nevarim, nenakupujem, nepozeram TV/spravy v mobile, nie som len tak, ze nic a dajte mi vsetci pokoj), podla mna je to blbost. Starsi 11 obmedzenia nemal, lebo sa tiez toho presytil a nikdy ho to ani extra nechytilo. Ide von, kruzky alebo sa s nami rozprava popri vareni a pod., mladsi je pohodak typu gauc a mobil v ruke, takze ten ma limit hodku denne a to nie kazdy den. Pokial sa vie venovat a zaujimat sa aj o ine cinnosti, tak to neries. Ak citis, ze je to vela a nesustredi sa tak na skolu, je drzy, a pod. len zober, nediskutuj a nevsimaj si jeho nervu (Simku mu prehod do tlacidloveho ,🙂

vilma7
26. sep 2025
@anonym_autor

@vilma7 nonstop s tebou nieco robia? Nonstop chodite von? Ty vladzes ist po praci este von? Venovat sa im cele poobedie? Wau.zasnem.

Nepísala som ze non stop, samozrejme aj varím, ale deti sa predsa vedia aj sami pohrať, aj medzi sebou alebo každý si robí svoje.
Alebo im zadelim rôzne úlohy, čo majú spraviť.
Moja 6 ročná uz napríklad aj hackuje a vie tom vydržať aj hodinu, dve. Momentálne radšej hačkuje ako so mnou hra karty.
Tiez sa niekedy stretnú s kamarátmi a to buď u nás alebo u nich.
Prácu mám náročnú hlavne psychicky, takze mne spoločné odreagovanie veľmi pomôže. Napríklad v stredu som už bola o 12.00 doma a po obede sme do 18.00 len niečo tvorili..jesenné ozdoby atď. Štvrtok sme po obede išli do knižnice, z knižnice na Aikido (bojové umenie) a potom este plávať, kde mali kurz...domov sme prišli o 19.45.
Ja a manžel sa ozaj snažíme deťom venovať veľa, lebo nás to baví (tak potom síce niekedy vyzerá aj domácnosť;);)) a robíme to radi. Lesy máme za rohom, ani minúta a som tam...ked je pekne tak aj spontánne často ideme.
Na ihrisku im už netreba behať okolo zadku, tak si riešim svoje veci ked som tam s nimi (čítam, hačkujem atď)
Ja som sa popri malej tiež naučila hačkovať, keďže som vedela akurát tak šnúrku.
Teraz majú 2 týždne prázdniny a ja 2 týždne dovolenku. Tak sa teším ako sa budeme flákať a vyletovať.
Žena ved je milión možností a myslím ze taky 10 ročný by sa tiež určite vedel zabaviť aj ináč ako len na mobile.

anonym_f858e0
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_f858e0 cize sa ani neuci? Ake znamky nosi? 😊

@anonym_autor chce ísť na gympel, zatiaľ len 1..na vysvedcku máva od 6 triedy 1-2 dvojky😬..neuci sa, niekedy ráno otvorí pisanku a že už sa učil a stíha cez prestávky..alebo počas hier píše DU..

jana_eyre_2
27. sep 2025

3deti, 13,12 a 9r, cez týždeň 30minut, cez víkend hodina.. je to reálny čas nemám dôvod si vymyslat, nech si každý myslí čo chce.. máme family link, používajú len mobil na hry, Pc využívajú len keď robia čosi do školy a to nebýva často..
Kazdy deň majú nejaké záujmy ktorým sa venujú a keď nie, tak si vždy vedia nájsť inú možnosť ako mobil.. vždy som v Tom bola striktná a mali sme v Tom jasne pravidlá ktoré sme si vysvetľovali.. poznám deti ktoré nedokážu bez mobilu fungovať vôbec a tomu som sa chcela vyhnúť..

autor
27. sep 2025
@anonym_198e2c

Inak ja si to tiez neviem predstavit, ze pridem z prace a hram sa kazdy den spolocen. hru, idem plavat, som na ihrisku, stale von a chalana ani len nenapadne hra na mobile ako jeho spoluziakov a ja sa usmievam ako po praci vyhravam v clovece alebo bicyklujem po dvore s detmi (neoddchujem, nevarim, nenakupujem, nepozeram TV/spravy v mobile, nie som len tak, ze nic a dajte mi vsetci pokoj), podla mna je to blbost. Starsi 11 obmedzenia nemal, lebo sa tiez toho presytil a nikdy ho to ani extra nechytilo. Ide von, kruzky alebo sa s nami rozprava popri vareni a pod., mladsi je pohodak typu gauc a mobil v ruke, takze ten ma limit hodku denne a to nie kazdy den. Pokial sa vie venovat a zaujimat sa aj o ine cinnosti, tak to neries. Ak citis, ze je to vela a nesustredi sa tak na skolu, je drzy, a pod. len zober, nediskutuj a nevsimaj si jeho nervu (Simku mu prehod do tlacidloveho ,🙂

@anonym_198e2c u nas tak isto.starsi sa vie ovladat, mladsi ma problem. Ale na pc, na kt hra roblox, lebo vsetci zo 4.triedy hraju. Sme dohodnuti na 1h denne, ale natahuje to. Nie vzdy to ustriehnem..

autor
27. sep 2025
@jana_eyre_2

3deti, 13,12 a 9r, cez týždeň 30minut, cez víkend hodina.. je to reálny čas nemám dôvod si vymyslat, nech si každý myslí čo chce.. máme family link, používajú len mobil na hry, Pc využívajú len keď robia čosi do školy a to nebýva často..
Kazdy deň majú nejaké záujmy ktorým sa venujú a keď nie, tak si vždy vedia nájsť inú možnosť ako mobil.. vždy som v Tom bola striktná a mali sme v Tom jasne pravidlá ktoré sme si vysvetľovali.. poznám deti ktoré nedokážu bez mobilu fungovať vôbec a tomu som sa chcela vyhnúť..

@jana_eyre_2 keby bolo po mojom, mobily nemaju do 5.roc.zs.avsak su tu aj ostatni clenovia rodiny...

autor
27. sep 2025
@vilma7

Nepísala som ze non stop, samozrejme aj varím, ale deti sa predsa vedia aj sami pohrať, aj medzi sebou alebo každý si robí svoje.
Alebo im zadelim rôzne úlohy, čo majú spraviť.
Moja 6 ročná uz napríklad aj hackuje a vie tom vydržať aj hodinu, dve. Momentálne radšej hačkuje ako so mnou hra karty.
Tiez sa niekedy stretnú s kamarátmi a to buď u nás alebo u nich.
Prácu mám náročnú hlavne psychicky, takze mne spoločné odreagovanie veľmi pomôže. Napríklad v stredu som už bola o 12.00 doma a po obede sme do 18.00 len niečo tvorili..jesenné ozdoby atď. Štvrtok sme po obede išli do knižnice, z knižnice na Aikido (bojové umenie) a potom este plávať, kde mali kurz...domov sme prišli o 19.45.
Ja a manžel sa ozaj snažíme deťom venovať veľa, lebo nás to baví (tak potom síce niekedy vyzerá aj domácnosť;);)) a robíme to radi. Lesy máme za rohom, ani minúta a som tam...ked je pekne tak aj spontánne často ideme.
Na ihrisku im už netreba behať okolo zadku, tak si riešim svoje veci ked som tam s nimi (čítam, hačkujem atď)
Ja som sa popri malej tiež naučila hačkovať, keďže som vedela akurát tak šnúrku.
Teraz majú 2 týždne prázdniny a ja 2 týždne dovolenku. Tak sa teším ako sa budeme flákať a vyletovať.
Žena ved je milión možností a myslím ze taky 10 ročný by sa tiež určite vedel zabaviť aj ináč ako len na mobile.

@vilma7 ja som ucitelka, 5h denne so ziakmi, vyflusnuta nakomplet, potom so svojimi. Nevladzem im cez prac.den robit este program. Ved 10r chodi 2x tyz na treningy, ale stale zostava vela casu... ved kope si aj na dvore, sam von nechodi, prerabame dom, teda k nam nik nechodi..

vilma7
27. sep 2025
@anonym_autor

@vilma7 ja som ucitelka, 5h denne so ziakmi, vyflusnuta nakomplet, potom so svojimi. Nevladzem im cez prac.den robit este program. Ved 10r chodi 2x tyz na treningy, ale stale zostava vela casu... ved kope si aj na dvore, sam von nechodi, prerabame dom, teda k nam nik nechodi..

@anonym_autor ja zas zdravotná sestra. Ale pracujem s osobami s postihnutím v zahraničí, kde mam maximálne 3 ľudí na starosti...takže energie potom este dosť aj napriek tomu ze mi taha na 50.

anonym_0bc5d1
9. okt 2025

Moja dcera nema mobil ma 9.ak sa dostane k telefonu len ked chce nejake fotky kuknut. Nehra sa ziadne hry.

anonym_f2a309
14. okt 2025
@jana_eyre_2

@jana_eyre_2 to 9 rocny a 13 rocny maju dovolene rovnako vela casu? To sa im zda ok?

jana_eyre_2
14. okt 2025
@anonym_f2a309

@jana_eyre_2 to 9 rocny a 13 rocny maju dovolene rovnako vela casu? To sa im zda ok?

@anonym_f2a309 áno, no a?

anonym_f2a309
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak nemas energiu na hry, daj mu ulohy, nemusi sa len zabavat, vsak aj ty mas povinnosti v domacnosti, tak nech sa zapaja. Poparovat ponozky, ist na nakup, poliat kvety, prestan mu skladat pradlo- len oper a daj na kopu, nech si sam posklada a odlozi do skrine, nech spravi ovocny/zeleninovy salat k veceri, okolo domu mate urcite co robit... trikrat za tyzden ho polhodina, hodina pomoci nezabije.

anonym_f0c511
14. okt 2025

Moja 10 ročná nemá mobil, ale nedávno som jej dovolila cez môj telefón písať si s dievčatami cez WhatsApp. Chyba. Už mi to lezie na nervy. Tie baby sú tam vkuse. Vkuse si píšu, vkuse to pípa, ešte aj keď moja už je dávno v posteli o pol jedenástej, mi to pípa. Tiež sa divím, že vždy keď je tu takáto otázka, každý hrá svätého, že moje deti nie sú na mobile, ale realita taká, že sú tam vkuse. Ja sa má uvažujem, že sa vrátim k tlacitkovemu telefónu, lebo samej mi vadí, ako začínam byť závislá na bez duchom scrollovaní. Inak k samotnej otázke, mobil deti nemajú, a každý má vyhradenú jednu hodinu na počítači.

anonym_f2a309
14. okt 2025
@jana_eyre_2

@anonym_f2a309 áno, no a?

@jana_eyre_2 to by u nas nepreslo, ved kazde dieta je rozumovo uplne inde a ma ine potreby. 13 rocnemu by som dovolila programovat, co urcite dlhsie trva a 9 rocny nepotrebuje este ziadny screen time (nevravim ze nema, ale podla mna im to nijako neprospieva), ten moze byt pomaly vdacny za kazdych 15 min, co mu doprajem. U nas deti kriticky pozeraju na pravidla, ulohy, zakazy, odmeny - ci su fer a to maju len 2,5 roka rozdiel. Tak preto ma zarazil ten vas 13rocny, ze sa proti tomu neburi. Nas 9 rocny zacal teraz drankat roblox, co sa mi nepaci, kedze to nie je bezpecna platforma, to uz by som bola skor za Minecraft. Len on sa nevie ovladat, aj s tabletom to tak bolo, cize sme museli ten cas natvrdo stresat a nerada by som bola, keby sa namotal na tie hry a vystrajal by, ked uplynie cas. Lebo uz to vidim, ze mu nikdy nebude dost.

jana_eyre_2
14. okt 2025
@anonym_f2a309

@jana_eyre_2 to by u nas nepreslo, ved kazde dieta je rozumovo uplne inde a ma ine potreby. 13 rocnemu by som dovolila programovat, co urcite dlhsie trva a 9 rocny nepotrebuje este ziadny screen time (nevravim ze nema, ale podla mna im to nijako neprospieva), ten moze byt pomaly vdacny za kazdych 15 min, co mu doprajem. U nas deti kriticky pozeraju na pravidla, ulohy, zakazy, odmeny - ci su fer a to maju len 2,5 roka rozdiel. Tak preto ma zarazil ten vas 13rocny, ze sa proti tomu neburi. Nas 9 rocny zacal teraz drankat roblox, co sa mi nepaci, kedze to nie je bezpecna platforma, to uz by som bola skor za Minecraft. Len on sa nevie ovladat, aj s tabletom to tak bolo, cize sme museli ten cas natvrdo stresat a nerada by som bola, keby sa namotal na tie hry a vystrajal by, ked uplynie cas. Lebo uz to vidim, ze mu nikdy nebude dost.

@anonym_f2a309 veď tie iné potreby si vedia vybiť aj inde ako je mobil.. každý svoju pol hodinu na mobile robí niečo iné.. cez víkend sú tam hodinu.. môj 13r syn napríklad vcera prišiel domov o pol 3tej zo školy, minul si pol hodinu, najedol sa a o 4 išiel na výtvarnú, z ktorej sa vratil o pol 7dmej.. keď sa vrátil naučil sa fyziku a pozrel telku, potom už večer šli spať.. väčšinu dní majú vyplnenú záujmami mimo mobilu a tým že sú traja, vždy majú niečo čo riešia.. nemyslim si, že v 13r má programovať a to mám muža ITckara.. ak na to pozerá niekto inak tak to rešpektujem, ale ja si proste nemyslím že len kvôli puberte by mal byť na mobile dlhšie.. sama sa kontrolujem koľko som na mobile a ak prokastinujem hľadám aj iné možnosti ako je mobil..

jana_eyre_2
14. okt 2025
@anonym_f2a309

@anonym_f2a309 no a práve preto, že aj u nás odmalička pozerajú na to, či to je fér, zvolila som cestu že každý má rovnako.. nefokusujem sa na vek, ale na to že sú to moje deti a každé má rovnaké pravidlá..

Strana
z2