icon

Kúpiť 11-ročnému dieťaťu smartfón?

Dnes o 06:54

Ahojte, prosím majú vaše 11 ročné deti dotykové mobily, smartfóny? Ide o to, dcérka veľmi túži po ňom, teraz používa na von len klasický tlacitkovy,proste aby som jej mohla kedykoľvek zavolať. Teraz ide mať akurát narodeniny a premýšľam, ci jej ho kúpiť 🤭. Má tablet, ktorý občas používa na shortky a pozerava YouTube.

mimaapeto
Dnes o 07:02

@anonym_autor dcéra ma xiaomi redmi neviem koľko stál cca 100€ 2 roky dozadu... je ako nový... voláva s babami cez whatapp, obmedzenie časové ma 1,5 na internet... tiež tam pozeráva videá+ má kontrolu manžel jej schvaľuje čo chce vidieť... neukáže jej všetok obsah internet.. napr SIMA speváčka nezobrazí jej ani pesničku kde povie nadávku 😀 takže dá sa to pekne kontrolovať 🙂

vikusjk
Dnes o 07:03

@anonym_autor ano, moja ma mobil (klasicky smartfon) uz od prveho rocnika na ZS

autor
Dnes o 07:05
@mimaapeto

@anonym_autor dcéra ma xiaomi redmi neviem koľko stál cca 100€ 2 roky dozadu... je ako nový... voláva s babami cez whatapp, obmedzenie časové ma 1,5 na internet... tiež tam pozeráva videá+ má kontrolu manžel jej schvaľuje čo chce vidieť... neukáže jej všetok obsah internet.. napr SIMA speváčka nezobrazí jej ani pesničku kde povie nadávku 😀 takže dá sa to pekne kontrolovať 🙂

@mimaapeto ďakujem za odpoveď a prosím ťa, tá kontrola sa tam ako nastavuje? Či to musím prepojiť jej mobil s mojím? Nie som dáko technicky zdatná 😊, snáď to zvladnem

mimaapeto
Dnes o 07:15
@anonym_autor

@mimaapeto ďakujem za odpoveď a prosím ťa, tá kontrola sa tam ako nastavuje? Či to musím prepojiť jej mobil s mojím? Nie som dáko technicky zdatná 😊, snáď to zvladnem

@anonym_autor juj toto neviem má to muž na starosti on jej to aj dal do mobilu, a schvaľuje jej veci buď keď je pri nej svojim heslom, alebo pokiaľ je v práci príde mu na email žiadosť ... ja sa do toho tiež veľmi nevyznám... ale určite je to nejaká appka..

anonym_61aa09
Dnes o 07:33
@anonym_autor

anonym_7f5588
Dnes o 07:54

Áno má, síce iba najlacnejší a má obmedzenie, ale má. Píšeme si rok 2026

autor
Dnes o 07:57
@anonym_61aa09

@anonym_61aa09 ďakujem krásne 😘

anonym_39d2e6
Dnes o 08:29

@anonym_autor Ano, nasi mali hned dotykovy a maju family link.

anonym_34c1d9
Dnes o 09:23

@anonym_autor čím neskôr, tým lepšie. 11-ročné dieťa nepotrebuje mobil na nič, okrem volania. Stačí tlačítkový. Syn má skoro 11, má tlačítkový, youtube by nestíhal, chodíme veľa von, jeho kamaráti sú tam tiež, všetci bez mobilu. Tí, čo nechodia von, sú doma s mobilom. Mne sa to správne nezdá, ale každý vychováva deti, ako si praje. Rozhodni sa sama.

autor
Dnes o 09:54
@anonym_34c1d9

@anonym_autor čím neskôr, tým lepšie. 11-ročné dieťa nepotrebuje mobil na nič, okrem volania. Stačí tlačítkový. Syn má skoro 11, má tlačítkový, youtube by nestíhal, chodíme veľa von, jeho kamaráti sú tam tiež, všetci bez mobilu. Tí, čo nechodia von, sú doma s mobilom. Mne sa to správne nezdá, ale každý vychováva deti, ako si praje. Rozhodni sa sama.

@anonym_34c1d9 veď práve ..tak dcérka je veľmi akčná, športuje veľa, hra na gitare, chodí na výtvarný krúžok, aerobik, ...keď sa dá, je von s kamoškami, super akčné dieťa. Má svoj tablet, večer si zvykne tak cca 40 minút pozrieť YouTube a teraz cez prázdniny aj ráno. No všetky jej kamošky majú dotykový, ona nie je typ že všetko musí mať, no občas sa na to opýta...teraz ide na druhý stupeň, tak preto nad tým premýšľam. Inak ona paušál nemá, dobíjam jej kredit a tak to aj ponechám, takže net bude mať len doma .....

lucia147852
Dnes o 09:57

Áno ma, 9 ročná. Tiež ma rodičovskú kontrolu. Volajú si s kamoškami cez whatsup

autor
Dnes o 10:22

Všetkým vám ďakujem...mobil je objednaný,to bude radosti 😊😃

anonym_4a747e
Dnes o 10:58

@anonym_autor syn ma smart mobil od 10tich

slavomira236
Dnes o 12:01

@anonym_autor moj dostal prvy mobil v 10 tich vetsinou je doma vybity ma 12. Do skoly ho nenosi a na internet oouziva doma tablet. Berie si ho akurat na cesty dovolenku

anonym_de346b
Dnes o 12:05

@anonym_autor moj syn, aj dcera maju telefony, mám tam s mojim mobilom prepojenu aplikaciu Familylink .. nastavený režim, čo smu a nesmú použivať, nastavený čas použivania, a aj prestávky
Do školy aj tak nemožu nosiť zariadenia , ani hodinky ani sluchatka nič

digitalnirodicia
Dnes o 17:48

@anonym_autor Ahoj, odporúčam k tejto téme sledovať aj naše články. Nech poslúžia 👉 https://www.modrykonik.sk/blog/digitalnirodicia/

ciernysokol
Dnes o 17:58
@anonym_autor

@anonym_34c1d9 veď práve ..tak dcérka je veľmi akčná, športuje veľa, hra na gitare, chodí na výtvarný krúžok, aerobik, ...keď sa dá, je von s kamoškami, super akčné dieťa. Má svoj tablet, večer si zvykne tak cca 40 minút pozrieť YouTube a teraz cez prázdniny aj ráno. No všetky jej kamošky majú dotykový, ona nie je typ že všetko musí mať, no občas sa na to opýta...teraz ide na druhý stupeň, tak preto nad tým premýšľam. Inak ona paušál nemá, dobíjam jej kredit a tak to aj ponechám, takže net bude mať len doma .....

@anonym_autor chápem. Možno je dobré kúpiť, dať rodičovskú kontrolu a najmä postarať sa, nech je naďalej tak vyťažená, že nestihne nič s mobilom robiť. Kamoškám ukáže, že má a všetci budú spokojní.