icon

Nevhodné komentáre na TikToku

2. sep 2025

Ahojte, chcem sa takto anonymne zveriť aby môj syn nemal problém.
Moj 12 ročný syn vysielal naživo na tiktoku. A chodili mu tam samé nevhodné a úchylné správy. Kam sme sa to ako spoločnosť dostali? Príde to vôbec niekomu vpohode?

Ďakujem za všetky názory

hederamonstera
2. sep 2025

Ze ta to prekvapuje. Na internete mozu ludia skryt svoju identitu, co im umozni byt hovadami alebo si svoju zlost a frustraciu vybit na druhych (MK je tiez krasny priklad)

A hlavne 12rocny by nemusel sa otrcat na socialnych sietach, kde su sami predatori. Kukni si cesky dokument V siti.

anonym_e94780
2. sep 2025

@anonym_autor no, najskor taky mlady nemal vysielat na tiktoku... Je to prirodzenost internetu, to co popisujes (neschvalujem, konstatujem)... Takze vramci ochrany mladistvych by som presne toto nedovolil...
To je podobne ako keby bol detska filmova hviezda... tiez by nemusel ustat popularitu (pozitivnu ci negativnu)... je to riziko

unicornlady
2. sep 2025

Žiaľ, o tom je internet. Ľudia pod rúškom anonymity píšu hocičo.

Avšak povedz mu o nástrahách internetu a na tiktok videá je primladý.
Celkovo tiktok, veď to oblbuje mozog, narúša fungovanie dopamínu, decká sú závislé..

"Mnohí ľudia v internetových diskusiách sa skrývajú za rôzne nicky. Je to ich abreakcia (uvoľnenie napätia, pozn. red.), no prichádza aj druhá vec a to je sociálne kumulovanie hejtu. To hejtovanie je dnes celkom výrazné. Ale patrí k nám. Od nepamäti sa ľudia mlátili, bojovali spolu, viedli vojny. Tento druh agresivity k nám patrí. Ak sa stretneme s nejakou konkrétnou osobnosťou, môžeme sa brániť. Keď je to v internetovom prostredí, nedá sa postaviť tvárou v tvár do rovného súboja, hoc aj intelektuálneho."
https://ciernalabut.dennikn.sk/4937/internet-ak...

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
autumn1
2. sep 2025

Tiktok je od 13 nemá čo tam robiť keď nemá nato vek, takže tým by som začala, že to v prvom rade nie je v pohode a ešte k tomu 12ročný dáva live vysielania. Rozhovor o bezpečnosti na internete si s ním vynechala?

unicornlady
2. sep 2025

@autumn1 Ja si myslím, že veľa dospelých nevie o rizikách na internete, takže nemajú to ako naučiť deti.

januska12323
2. sep 2025

12 ročný nemá čo robiť live vysielania. Dokonca pokiaľ viem nemá byť ani na sociálnej sieti. Komentárom sa nevyhne pokiaľ bude niečo vysielať verejne.

prasiatko30
2. sep 2025

Preco ma 12r ucet na tiktoku? Preco 12r zverejnuje svoje videa? Preco robi live stream?????

anonym_24fb7c
2. sep 2025

Jasné, že to nie je v pohode. Ale v pohode nie je ani to, že vysiela na tik toku 12 ročné dieťa.

anonym_dbb10c
2. sep 2025

@anonym_autor riziko "povolania". Keď chce byť takto zviditeľneny, bohužiaľ to musí očakávať. Byť ním ešte si pár rokov počkám a potom robím takéto veci

anonym_cafd4e
2. sep 2025

neviem ci je to mozne vzdy, ale komentare sa daju aj vypnut
hubovu polievku si uz dostala, tak pre buducnost to snad pomoze

anonym_9fa38f
2. sep 2025

Chyba je hlavne vasa ako rodicov. Tvoj syn v 12 nema co vysielat na TikToku … je to este dieta, ktore sa nevie vysporiadat s utokmi a anonymnymi komentarmi. Na to, aby sa clovek predvadzal musi mat v hlave upratane a byt natolko silny, aby sa s tym vedel vysporiadat. (Alebo uplny jednobunkovec zijuci vo vlastnej bubline spokojnosti sam so sebou) Anonymota. Dava moznost kazdemu napisat, co chce … a uprimne kazdy, kto raz vycapi svoje video si musi byt vedomy toho, co to obnasa .. vzdy sa najde nejaky uchyl alebo hejter. Snaha lahko zarobit € a byt slavny ma vysoku cenu a kadejaky influenceri su len “spotrebny tovar” . Dnes je zaujmavy Labubu a zajtra nejaka ina ochechula.

maranco
2. sep 2025

To video čo vysielal aj ostatné videá/fotky kde zverejňoval seba, bude do budúcna použiteľný materiál na jeho šikanovanie, alebo na krádež identity.

sevrin
2. sep 2025

Snáď sa dožijeme doby, keď úrady po celom svete si uvedomia, aký bordel sú tieto asociálne siete a tie začnú byť prísne regulované. Ale silne o tom pochybujem, pokým budú tak vynikajúcim nástrojom na šírenie rôznej propagandy, hoaxov, či iných bludov a budú generovať zisky z reklám, tak o nejakej prísnej regulácii sa dá len snívať, vždy sa nájde spôsob ako ju nejako obísť. A najviac ma vie pobaviť, že práve všelijakí dezoláti by takéto regulácie označovali za nedemokratické.

marryliese
2. sep 2025

Ja by som tieto siete pre deti zakázala, dať do od 18. Čo tam taký mladý robí? Komentáre sa nedajú vypnúť? Chápem že mladý niečo robí a chce sa pochváliť, odozva poteší ale ako rodičia by ste mali mať pod palcom jeho bezpečnosť a v tomto prípade nezastavam právo dieťaťa na súkromie. Kontrolovať, nahlasovať keď už sa tam chce zverejňovať. Založila by som si účet sama a spravovala ho s tým že video si tam dá ak chce, odozvu by som mu sprostredkovala ja. Žiadny live stream

michaelam2
2. sep 2025

@anonym_autor kam sme sa to ako spolocnost dostali ked 12 rocny robi online videa na tik tok

jamimo
Autor odpoveď zmazal
jamimo
2. sep 2025
@michaelam2

@anonym_autor kam sme sa to ako spolocnost dostali ked 12 rocny robi online videa na tik tok

@michaelam2 normálka. Môj kamarát je ešte nadšený, ako jeho dcéra natáča tanečné a makeup líčenie videá. 12. rokov. Nepochopíš, nevysvetlíš 🤷‍♀️

jamimo
2. sep 2025
@unicornlady

@autumn1 Ja si myslím, že veľa dospelých nevie o rizikách na internete, takže nemajú to ako naučiť deti.

@unicornlady tak je👆 Mnoho rodičov ešte dnes neprizná napr. nahotu detí na verejnosti, kúpaliskách, pláži, fotkách, soc. sieťach ako problém a potencionálne riziko! Včerajšia skúsenosť. Rovno 3 do počtu🤦 Nepochopím, NIKDY!

anonym_c25ae4
2. sep 2025

12 rocny syn vysielal nazivo na internete a tvoj problem je ze dostal nevhodne komenty? 🤦‍♀️ Nie je vacsi problem to, ze vobec vysielal nazivo? Naco preboha?

mikasa_ackerman
2. sep 2025

@anonym_autor akože je to otrasné čo ľudia predvdzajú, väčšinou starí chlapi, fuj, absolutne to odsudzujem.
Vaše decko ale nemá čo robiť v 12 rokoch na tiktoku a hlavne streamovať, aspoň je vidno ako sa zaujímate o to čo robí, keďže streamovanie je povolené od 18 rokov a tiktok celkovo 13+ (čo je podľa mňa stále málo).

anonym_c9287e
2. sep 2025

@anonym_autor nepamatas ake komentare dostavala Monica Lewinska v roku 1998 na internete?

Decko mladsie ako 15 by sa nemalo ukazovat na socialnych sietiach vo videach, aby ho videli vsetci nebezpecni dospeli z Europy.

cyberk
2. sep 2025

Zlyhala u nich vychova, tak ako zlyhala u tvojho syna🫣

billy_jean
2. sep 2025

Pripájam sa k tomu, že TikTok môžu používať v EÚ deti od 13tich rokov a živo vysielať od 18 rokov. To je vo vekových požiadavkách: https://support.tiktok.com/sk/safety-hc/account...