icon

Odporúčania pre domácu multifunkčnú tlačiareň do 80 EUR

cimage
22. aug 2025

Caute, potrebujem kupit novu tlaciaren. Nasa cca 18r Canon Pixma skoncila. Pozerala som na nete, ale je toho strasne vela a medzi niektorymi ani nevidim rozdiel. Ktoru mi viete odporucit na obcasne pouzivanie v domacnosti? Fotky tlacime velmi malo, skor veci do skoly, kopirovanie a skenovanie dokumemtov. Cena do 70-80€.

zalka
22. aug 2025

@cimage tankova tlačiareň Epson, je drahšia ako tvoj limit ale ma lacnú tlač.

aliziana
22. aug 2025

@cimage aj ja mam Pixmu este za SKK z r. 2008 a tiez jej uz asi pomaly bude koncit zivotnost, nejako mi uz nechce skenovat :(

sevrin
22. aug 2025

Určite nič atramentové, radšej zainvestuj do laserového.

katica06
22. aug 2025

https://www.nay.sk/tlaciaren-multifunkcna-epson...
Ja mám túto som maximálne spokojná

maranco
22. aug 2025
@sevrin

Určite nič atramentové, radšej zainvestuj do laserového.

@sevrin máš farebnú laserovú alebo len čiernu tlač?

chrobak7
22. aug 2025

@cimage Každý má skúsenosť len s tou, ktorú má doma. Pochybujem, že si niekto kúpi 5 tlačiarní, aby zistil, ktorá z nich je najlepšia.

Na to sú dobré spotrebiteľské testy, kde otestujú a porovnajú 5 - 10 výrobkov. Pozri si také testy a podľa toho vyber. Napr.:

https://www.spotrebitelskytest.sk/tlaciarne/por...

https://www.testmagazin.sk/atramentove-tlaciarn...

Inak ja mám Epson 3151, čo je predchodca toho víťaza testu Epson 3250. Tá sa už ale nepredáva a stála ma 105 €.

sevrin
22. aug 2025
@maranco

@sevrin máš farebnú laserovú alebo len čiernu tlač?

@maranco len čiernu

maranco
22. aug 2025
@sevrin

@maranco len čiernu

@sevrin tak s tým by asi malé deti neboli spokojné, ak by nemohli farebne tlačiť
a prevádzka farebnej laserovej je už mimo bežného domáceho rozpočtu

cimage
autor
22. aug 2025
@aliziana

@cimage aj ja mam Pixmu este za SKK z r. 2008 a tiez jej uz asi pomaly bude koncit zivotnost, nejako mi uz nechce skenovat :(

@aliziana nam to iste, odisiel skener a teraz uz aj tlac hapruje.

deedol
22. aug 2025

mame laserovu CB znacky brother a fici uz hadam 15 rokov. dokonca na repasovanych toneroch.

sevrin
22. aug 2025
@maranco

@sevrin tak s tým by asi malé deti neboli spokojné, ak by nemohli farebne tlačiť
a prevádzka farebnej laserovej je už mimo bežného domáceho rozpočtu

@maranco rozmaznané decká vytrieskať jak hadov a nechápem čo môže byť také na laserovej tlačiarni finančné náročné, ja tú moju mám dva roky a okrem kúpy ma nestála ešte ani cent.

maranco
22. aug 2025
@sevrin

@maranco rozmaznané decká vytrieskať jak hadov a nechápem čo môže byť také na laserovej tlačiarni finančné náročné, ja tú moju mám dva roky a okrem kúpy ma nestála ešte ani cent.

@sevrin napríklad drahý farebný toner, jedna farba originálny toner 70€, potrebuješ 4 farby tak daj za tonery 280€ a to je len na 1250 strán, to zvládne bežná rodina minúť za rok/dva
https://www.alza.sk/canon-cartridge-067-azurovy...

ak chcú farebne, tak laserová tlačiareň je pre domácnosť drahá na prevádzku

anonym_0594b0
22. aug 2025

Prečo nie opäť Canon Pixma? Máme takú za necelých 50e, tlač, sken, kopírovanie, wifi.. Parádna tlačiareň za smiešnu korunu 🙂 dokonca na nej tlačím fotky (na fotopapier samozrejme) a sú nádherné

maranco
22. aug 2025
@anonym_0594b0

Prečo nie opäť Canon Pixma? Máme takú za necelých 50e, tlač, sken, kopírovanie, wifi.. Parádna tlačiareň za smiešnu korunu 🙂 dokonca na nej tlačím fotky (na fotopapier samozrejme) a sú nádherné

@anonym_0594b0 koľko dáš ročne za atramenty?

frflos_nespokojny
22. aug 2025

mam doma farebne tlaciarne, ktore vlastne ani nepouzivam-iba ak na skenovanie.
mam aj ciernobielu laserovu tlaciaren, ktoru pouzivam casto a do skoly plne postacuje

nila0622
22. aug 2025
@maranco

@anonym_0594b0 koľko dáš ročne za atramenty?

@maranco originál cb okolo 20e a vydrží mi celý rok, farebný tiež tak ale ten kupujem vyslovene kvôli fotkám (podstatne lacnejšie ako keď si ich idem dat vytlacit)

maranco
22. aug 2025
@nila0622

@maranco originál cb okolo 20e a vydrží mi celý rok, farebný tiež tak ale ten kupujem vyslovene kvôli fotkám (podstatne lacnejšie ako keď si ich idem dat vytlacit)

@nila0622 aj farebný ti vydrží celý rok takže ročná prevádza je približne 4×20€ = 80€? alebo častejšie dokupuješ farebnú?

nila0622
22. aug 2025
@maranco

@nila0622 aj farebný ti vydrží celý rok takže ročná prevádza je približne 4×20€ = 80€? alebo častejšie dokupuješ farebnú?

@maranco Nie, 2x20 😀

chrobak7
22. aug 2025
@maranco

@maranco Farebná atramentová náplň vydrží podľa toho, koľko sa tlačí. Takže niekomu tri roky, niekomu rok a niekto to minie za 3 mesiace. Takže tvrdiť, že atrament vydrží rok je zavádzajúce.

nila0622
23. aug 2025
@chrobak7

@maranco Farebná atramentová náplň vydrží podľa toho, koľko sa tlačí. Takže niekomu tri roky, niekomu rok a niekto to minie za 3 mesiace. Takže tvrdiť, že atrament vydrží rok je zavádzajúce.

@chrobak7 Pani píše na občasné domáce použitie, podľa mňa rok vydrží úplne v pohode takto 🙂 keď občas treba vytlačiť nejaké dokumenty, papiere do školy, prípadne papiere na DP a pod.

cimage
autor
23. aug 2025
@nila0622

@chrobak7 Pani píše na občasné domáce použitie, podľa mňa rok vydrží úplne v pohode takto 🙂 keď občas treba vytlačiť nejaké dokumenty, papiere do školy, prípadne papiere na DP a pod.

@nila0622 ano, mate pravdu, nam napln vystaci cca rok. Chapem ludi, co tlacia denne, ze im viac vyhovuje laserova. Kedze tlacime obcas aj fotky, tak zhanam farebnu tlaciaren a to je laserova uz ina cenova kategoria. Ak potrebujem viac fotiek, tak si dam tlacit v profi firme.