icon

Odporučte notebook pre študenta stavebnej školy

mari2310
Dnes o 09:30

Ahojte, potrebujem synovi kúpiť notebook do školy. Vôbec sa nevyznám v parametroch, ktoré by mal mať a ani v škole mi v tomto neboli nápomocný. Syn končí 1. ročník strednej odbornej školy stavebnej, ak niekomu študuje dieťa na podobnej škole, aký má notebook? Ď😘

anonym_9c87c1
Dnes o 09:54

@mari2310 kúpili sme minulý týždeň značka HP , videla som ho u doktora, mala aj sestrička, doktor ho chválil, že žiadny problém 😁👍, mali ho v akcii za 349, ešte aj cena potešila

anonym_f4ccdf
Dnes o 09:56

@mari2310 syn si na začiatku 1. triedy SŠ sám vyberal podľa parametrov notebook aj tablet, ktoré potreboval. Snáď vie, čo potrebuje

patrike
Dnes o 10:00
@anonym_9c87c1

@mari2310 kúpili sme minulý týždeň značka HP , videla som ho u doktora, mala aj sestrička, doktor ho chválil, že žiadny problém 😁👍, mali ho v akcii za 349, ešte aj cena potešila

@anonym_9c87c1 za tu cenu tak na napisanie mailov, nie pre stavbara, ked bude spustat CAD. Pre stavbara tak okolo 1500 je nieco slusne.

anonym_9fcf08
Dnes o 10:16

Tiež som chcela povedať že aký máš rozpočet.. lebo ak 400€ tak o 2 roky bude ako za trest na ňom pracovať... Ak to má byť niečo poriadnejšie tak aspoň 1000€ si treba pripraviť..

anonym_ba080c
Dnes o 10:17

tablet - 300 e,
notebook - 1000 e
min. rok pre medičku

kikazoe
Dnes o 10:27

úprimne... začni pozerať od 1000€ vyššie s kvalitnou grafikou a dobrým statickým diskom. lebo programy na kreslenie a statiku sú veľké a zložité, nehovoriac o veľkých súboroch na tlač či stiahnutie- a tie ti musí grafika zvládnuť otvoriť.
statik v rodine má stolový pc, inde sa mu veci nedajú v správnej kvalite robiť, plus prenosný notas za 1800 €. mne dcéra študuje dizajn a stolový za 2000€ a grafický tablet za 500 ( v akcií , inak 890€) a notas do školy - refurbished za 1200€.

verus_16
Dnes o 11:22

@mari2310 ahoj Ako projektant pozemnych stavieb .Urcite by som zainvestovala do poriadneho notebooku, syn bude pracovat s omnoho narocnejsimi programami ako len na bezne administrativne ucely. Programy budu narocne na grafiku, pamat a chladenie. Pocitac bude jeho pracovny nastroj. A zdoj jeho prijmu. Potrebuje pracovat rychlo a mat graficke vystupy na urovni. Pri tychto podmienkach by som do pc pod 1000e ani nesla. Treba pocitat s vyssou investiciou. Ta sa mu vrati. Synovi prajem v studiu vela zdaru. Vybral si za mna skvelu profesiu.

verus_16
Dnes o 12:00

@mari2310 potiahne uz aj BIM modely. Rendrovanie,

lucik194
Dnes o 12:37

ten posledny za 2700 nebude potrebovat, to az za par rokov. este ma cas.

ale treba ratat okolo 1000 eur a viac. tiez robim s niekolko gb grafikou, velkymi databazami a vidis rozdiel hned, ked pouzivas lacny a ked drahsi pc/notebook.
proste potrebujes vykon a poriadnu grafiku.
moj notas v robote stal 2700, ale je tazky ako hovado, nosim ho za trest. je to nieco za nieco.

syn si dobre vybral, nech v tom odbore aj zostane, pracu si vzdy najde.
a Vam pevne nervy a dufam, ze vsetok SW do skoly dostane v skole (skolsku verziu)….