Odporučte notebook pre študenta stavebnej školy
Ahojte, potrebujem synovi kúpiť notebook do školy. Vôbec sa nevyznám v parametroch, ktoré by mal mať a ani v škole mi v tomto neboli nápomocný. Syn končí 1. ročník strednej odbornej školy stavebnej, ak niekomu študuje dieťa na podobnej škole, aký má notebook? Ď😘
@mari2310 kúpili sme minulý týždeň značka HP , videla som ho u doktora, mala aj sestrička, doktor ho chválil, že žiadny problém 😁👍, mali ho v akcii za 349, ešte aj cena potešila
@mari2310 syn si na začiatku 1. triedy SŠ sám vyberal podľa parametrov notebook aj tablet, ktoré potreboval. Snáď vie, čo potrebuje
@mari2310 kúpili sme minulý týždeň značka HP , videla som ho u doktora, mala aj sestrička, doktor ho chválil, že žiadny problém 😁👍, mali ho v akcii za 349, ešte aj cena potešila
@anonym_9c87c1 za tu cenu tak na napisanie mailov, nie pre stavbara, ked bude spustat CAD. Pre stavbara tak okolo 1500 je nieco slusne.
Tiež som chcela povedať že aký máš rozpočet.. lebo ak 400€ tak o 2 roky bude ako za trest na ňom pracovať... Ak to má byť niečo poriadnejšie tak aspoň 1000€ si treba pripraviť..
tablet - 300 e,
notebook - 1000 e
min. rok pre medičku
úprimne... začni pozerať od 1000€ vyššie s kvalitnou grafikou a dobrým statickým diskom. lebo programy na kreslenie a statiku sú veľké a zložité, nehovoriac o veľkých súboroch na tlač či stiahnutie- a tie ti musí grafika zvládnuť otvoriť.
statik v rodine má stolový pc, inde sa mu veci nedajú v správnej kvalite robiť, plus prenosný notas za 1800 €. mne dcéra študuje dizajn a stolový za 2000€ a grafický tablet za 500 ( v akcií , inak 890€) a notas do školy - refurbished za 1200€.
@mari2310 ahoj Ako projektant pozemnych stavieb .Urcite by som zainvestovala do poriadneho notebooku, syn bude pracovat s omnoho narocnejsimi programami ako len na bezne administrativne ucely. Programy budu narocne na grafiku, pamat a chladenie. Pocitac bude jeho pracovny nastroj. A zdoj jeho prijmu. Potrebuje pracovat rychlo a mat graficke vystupy na urovni. Pri tychto podmienkach by som do pc pod 1000e ani nesla. Treba pocitat s vyssou investiciou. Ta sa mu vrati. Synovi prajem v studiu vela zdaru. Vybral si za mna skvelu profesiu.
ten posledny za 2700 nebude potrebovat, to az za par rokov. este ma cas.
ale treba ratat okolo 1000 eur a viac. tiez robim s niekolko gb grafikou, velkymi databazami a vidis rozdiel hned, ked pouzivas lacny a ked drahsi pc/notebook.
proste potrebujes vykon a poriadnu grafiku.
moj notas v robote stal 2700, ale je tazky ako hovado, nosim ho za trest. je to nieco za nieco.
syn si dobre vybral, nech v tom odbore aj zostane, pracu si vzdy najde.
a Vam pevne nervy a dufam, ze vsetok SW do skoly dostane v skole (skolsku verziu)….

@mari2310 https://m.alza.cz/lenovo-thinkpad-l16-gen-2-bla...