Odporučte xterný SSD pre grafického dizajnéra: 1 TB alebo 2 TB?
Syn študuje grafický dizajn a začína mať dosť veľa projektov, fotiek a videí, takže mu už notebook kapacitne nestačí. Chcela by som mu kúpiť externý SSD, ale vôbec sa v tom nevyznám.
Stačí mu 1 TB, alebo by ste pri grafike išli rovno do 2 TB? A treba pri tom riešiť aj konkrétnu rýchlosť disku? Ďakujem za každú radu.
Akým spôsobom ho chce používať?
Nahrať si tam doma veci a preniesť do školy na PC, vtedy sa hodí malý prenosný disk hoci aj SSD.
Na zálohovanie že nepotrebné veci presunie tam aby mal miesto v NB? vtedy je dobrý väčší disk a nemusí byť SSD lebo jeho rýchlosť nevyužije stačí aj klasický externý disk. Za cenu SSD disku máš dvojnásobnú kapacitu klasického externého disku.
Na trvalé pripojenie k NB a priamo cez neho bude editovať videá?
SSD disk je lepši interný vtedy využije jeho vysokú rýchlosť a pri zapojení externe už tam máš obmedzenie ide ti pomalšie.
Aký veľký má teraz disk v NB?
To skor vidim na precistenie disku od starych veci a zbytocnosti. Na NTB nech drzi aktualne rozpracovane projekty a zadania, tie starsie uz hotove si moze ukladat na externy disk.
Ako vybrať HDD alebo SSD disk?
https://www.alza.sk/ako-vybrat-hdd-alebo-ssd-di...

@anonym_autor zalezi, aky ma harddisk na notebooku, ze mu nestaci... ak uz tam ma 1TB a zaplnilo sa to, tak asi vacsi externy... ak ma 250gb a zaplnilo sa to, tak asi 1tb bude stacit... idealne nech povie syn