icon

Používate tablet pre deti v reštaurácii?

3. júl 2026

Sedeli sme dnes s deťmi v reštaurácii a po polhodine čakania na jedlo som vytiahla tablet. Deti si pustili rozprávku, my sme sa s mužom konečne normálne najedli. Pri vedľajšom stole sedela pani, ktorá sa na nás pozerala takým tým pohľadom „dnešní rodičia“. Normálne som sa začala cítiť trápne. Doma tablety celý deň nemajú, ale v reštaurácii mi to niekedy príde ako záchrana. Používate tablet v takýchto situáciách aj vy, alebo sa tomu radšej úplne vyhýbate?

Strana
z3
anonym_331c93
3. júl 2026

@anonym_autor samozrejme, že áno 😃 už som aj blbé pripomienky počúvala, ale ako jedným uchom dnu druhým von... veď predsa, čo si to vôbec dovoľujeme dať deťom telefón 🫣🫣

lasona
3. júl 2026

Jasne ze využívam, hlavne ze pracujem. Inak mu nedávam mobil. Vykašli na nich, ľudia vždy budu mat reci

anonym_5f5c72
3. júl 2026

@anonym_autor tiež toto nepochopím. Ty sa nevieš najesť pri deťoch? My sme sa vždy s nimi rozprávali

anonym_467444
3. júl 2026

Nie, v restike mi to nepríde vhodne.

anonym_fb7775
3. júl 2026

V restauracii mi to nepride vhodne, tablet na rozpravky vyuzivame napriklad pri dlhsej ceste, cakani u dr... Ale ucim deti od utleho veku, ze su situacie kedy sa musia spravat slusne aj bez neho a do toho patri aj restauracia. Paradoxne doma im niekedy-vynimocne dovolim tablet pri jedeni (aj ja sama niekedy som na mobile) ale v restauracii nikdy. Nie je to slusne.

anonym_264512
3. júl 2026

@anonym_autor Ano, pouzivali sme,teda..mobil, pozerali pesnicky.

anonym_b50fc0
3. júl 2026

obcas telefon .. tablet nie ..ale ma ho naozaj potichu aby nerusila .. co si iny myslia je mi jedno ..

anonym_913fbd
3. júl 2026

Za mňa to do reštaurácie nepatrí, a teda celkovo k jedlu nie. Deti by sa mali učiť vedomému slušnému správaniu. A nie, že potrebujú tablet u jedla, aby sa správali slušne a tak ako sa patrí.

chrobak7
3. júl 2026

@anonym_autor Sú to tvoje deti, ty rozhoduješ, kedy im dáš tablet či mobil. Pokiaľ to nie je v divadle alebo v kine, kde by to rušilo ľudí, tak nech si pozerajú. Samozrejme, pokiaľ hlasitosť nepresiahne hlasitosť hovoreného slova.

anonym_32b926
3. júl 2026

Vôbec nie. Pri stole je to trapas aj doma, nie ešte v restike… nemali tam detsky kútik? Omalovanky? Niečo zaujímavé, farebne? Niečo náučné? Každopádne ja som stará skola, u mňa by to neprešlo. 😀

chrobak7
3. júl 2026
@anonym_913fbd

Za mňa to do reštaurácie nepatrí, a teda celkovo k jedlu nie. Deti by sa mali učiť vedomému slušnému správaniu. A nie, že potrebujú tablet u jedla, aby sa správali slušne a tak ako sa patrí.

@anonym_913fbd Môžeš mať tento názor, ale treba si uvedomiť, že doba ide dopredu a to, čo sa patrilo či nepatrilo pred pár rokmi (ani nie desaťročím), tak dnes je úplne inak. Ja si pamätám dobu, kedy sme všetci chodili v práci v obleku, lebo sa to patrilo. Dnes je rarita vidieť niekoho v obleku v práci, dokonca ani vrcholoví manažéri už nechodia denne v obleku.

Rovnako dnešná generácia je úplne iná. Obrazne povedené, už sa narodia s mobilom v ruke. Príde doba, keď nejakú formu elektroniky budú mať všetci pri sebe, alebo na sebe alebo v sebe od narodenia. Budeme všetci on-line prepojení. Teraz nám to príde divné, ale raz tá doba príde.

biba_18
3. júl 2026

je to taká barlička, vaša. či doma, či v reštaurácii. ja to neviem pochopiť čo je na tom také ťažké, aby dieťa sedelo v reštike bez tabletu…
napr. s mojim malým som chodila od malého mala do reštaurácií - on sa cítil dôležito, bral to ako odmenu - a náležite sa správal…
že vy si neviete alebo nechcete poradiť - to by mi bolo jedno, ja by som na teba nezazerala… ale za správne to nepovažujem 🤷‍♀️

chrobak7
3. júl 2026
@anonym_32b926

Vôbec nie. Pri stole je to trapas aj doma, nie ešte v restike… nemali tam detsky kútik? Omalovanky? Niečo zaujímavé, farebne? Niečo náučné? Každopádne ja som stará skola, u mňa by to neprešlo. 😀

@anonym_32b926 Ty si typický konzervatívny zástupca starej generácie.. že omaľovánky 😅 Tým by si zaujala tak nejaké 3 ročné decko.

chrobak7
3. júl 2026

@anonym_autor A koľko majú deti rokov?

biba_18
3. júl 2026
@chrobak7

@anonym_913fbd Môžeš mať tento názor, ale treba si uvedomiť, že doba ide dopredu a to, čo sa patrilo či nepatrilo pred pár rokmi (ani nie desaťročím), tak dnes je úplne inak. Ja si pamätám dobu, kedy sme všetci chodili v práci v obleku, lebo sa to patrilo. Dnes je rarita vidieť niekoho v obleku v práci, dokonca ani vrcholoví manažéri už nechodia denne v obleku.

Rovnako dnešná generácia je úplne iná. Obrazne povedené, už sa narodia s mobilom v ruke. Príde doba, keď nejakú formu elektroniky budú mať všetci pri sebe, alebo na sebe alebo v sebe od narodenia. Budeme všetci on-line prepojení. Teraz nám to príde divné, ale raz tá doba príde.

@chrobak7 to nie je iba o tom čo sa patrí - ona písala o vedomom slušnom správaní - a teda že aj ak nebudú mať zábavky, nebudú obťažovať ostatných tým že by robili bordel…

autor
3. júl 2026
@chrobak7

@anonym_autor A koľko majú deti rokov?

@chrobak7 4 a 6 rokov.

anonym_5f600c
3. júl 2026

A dufam, ze ste im nechali aj hlas pustny aby vsetci v restike pocuvali co pozeraju vase decka na tablete - by ma asi vystrelo

anonym_32b926
3. júl 2026
@chrobak7

@anonym_32b926 Ty si typický konzervatívny zástupca starej generácie.. že omaľovánky 😅 Tým by si zaujala tak nejaké 3 ročné decko.

@chrobak7 dieťa v akomkoľvek veku zaujmem čímkoľvek. Ja som kreatívna😉 z hocijakej nudy spravím ihneď matematiku, dialóg, niečo náučné. 😉 isteze som konzerva, stará generácia. Mám zásady, pravidla, ktore dodržiavam aj ja, aj deti. Preto všetko okolo funguje a dáva zmysel 😀 ľudia bez kreativity a bez fantázie veru nemajú inú možnosť, iba šup deťom tablet v reštaurácii….😀 moja 9.rocna dcéra dostala teraz mobil, ktorý nevidela od jarných prázdnin😀 a vôbec jej nechýbal, pretože sa vieme aj inak zabaviť.😀 a som na to pyšná.

anonym_913fbd
3. júl 2026
@chrobak7

@chrobak7 Tu nejde o modernosť doby. Ja píšem o tom, že deti majú byť vedené k nejakému vedomému správaniu. Ak potrebujú tablet, aby sa v kľude najedli, aby nerevali, nehulákali, neobťažovali druhých pri jedle, tak je niečo zle. A je úplne jedno ako moderná doba je. Vo mne skrátka tento prístup evokuje pohodlnosť rodičov. Na, tu máš tablet miesto toho, aby som ťa zabávala ja, nech mám pokoj. Zvaľovať to na pokrok doby je len vyhováranie. A to mám 30, nie 70.

anonym_a968c4
3. júl 2026
@biba_18

je to taká barlička, vaša. či doma, či v reštaurácii. ja to neviem pochopiť čo je na tom také ťažké, aby dieťa sedelo v reštike bez tabletu…
napr. s mojim malým som chodila od malého mala do reštaurácií - on sa cítil dôležito, bral to ako odmenu - a náležite sa správal…
že vy si neviete alebo nechcete poradiť - to by mi bolo jedno, ja by som na teba nezazerala… ale za správne to nepovažujem 🤷‍♀️

@biba_18 Stale lepsie tablet na stole ako pes pod stolom,to ze to ty nechapes nikoho nezaujima.

biba_18
3. júl 2026
@anonym_a968c4

@biba_18 Stale lepsie tablet na stole ako pes pod stolom,to ze to ty nechapes nikoho nezaujima.

@anonym_a968c4 zaujíma to autorku. presne na to sa pýtala. ty to čítať nemusíš

anonym_8fd8ff
3. júl 2026
@chrobak7

@chrobak7 moja má 7rokov a prvé v reštike alebo kaviarni, že sadne do kútika a maľuje si. Čo je na tom čudné? Doma tiež deti kreslia, prečo by staršie deti nefarbili omalovanky?
A k téme, nie, nikde in nedávame tablet alebo mobil. Ani doma. Buď sa budú správať slušne a môžeme chodiť na také miesta, ak to nezvládajú, nebudú tam chodiť.

anonym_913fbd
3. júl 2026
@chrobak7

@chrobak7 Veď ty si svoje deti "vychovávaj" moderne ako len chceš. Moje deti radi kreslia, hrajú spoločenské hry, čítajú knihy (papierové) a v reštaurácii alebo inde dokážu sedieť potichu a normálne sa najesť bez výdobytkov doby. Ak to považuješ za zastaralé, je to tvoj problém. Ale v tom prípade chápem prečo sa dnešné deti správajú ako sa správajú. Závislých na týchto blbostiach ich robia rodičia, ktorí majú prístup ako ty.

anonym_acdcf4
3. júl 2026

Nepouzivame tablet ani mobil pri jedeni, v restike (nerusi to ostatnych? ci to je len tak potichu?..), ani pri cestovani, tam pocuvame obcas audio rozpravky

anonym_913fbd
3. júl 2026
@anonym_a968c4

@anonym_a968c4 Tvoj útočný názor tiež nikoho nezaujíma.

anonym_c2bce5
3. júl 2026

@anonym_autor keby nebol tablet vyhodili by nas z restauracie....hyperaktivne dieta by nesedelo a nebolo ticho. Vsetci boli spokojni vratene hosti aj casnika

777januska777
3. júl 2026

Je absolútne v poriadku robiť ako vieš. Sme rodičia nie stroje. Každý sa snaží ako vie a každý nie je dokonalý superrodič so super deťmi.
Ja odkedy mám deti sa snažím nehodnotiť iných rodičov, lebo veď čo ja viem ake majú deti a ako fungujú?
Takže autorka buď úplne pokojná, rob ako sama uznáš za vhodné. A neboj z deti, ktoré majú hodinu tablet nevzniknú malé digitálne zombie. Ale tá hodinka môže pomôcť tebe a partnerovi a takto je to v poriadku 🙂

777januska777
3. júl 2026
@anonym_913fbd

@chrobak7 Tu nejde o modernosť doby. Ja píšem o tom, že deti majú byť vedené k nejakému vedomému správaniu. Ak potrebujú tablet, aby sa v kľude najedli, aby nerevali, nehulákali, neobťažovali druhých pri jedle, tak je niečo zle. A je úplne jedno ako moderná doba je. Vo mne skrátka tento prístup evokuje pohodlnosť rodičov. Na, tu máš tablet miesto toho, aby som ťa zabávala ja, nech mám pokoj. Zvaľovať to na pokrok doby je len vyhováranie. A to mám 30, nie 70.

@anonym_913fbd pohodlnosť rodičov 😀 kedysi som bola podobne múdra a dokonalá mama 😀 a ako som dávala správne rady, lebo veď moje je super šikovné a poslušne a tí rodičia čo majú iné deti to nerobia dobre 😀

anonym_c2075d
3. júl 2026

Nie, nepouzivame, mame dohodu s manzelom doma, ze ani v restikach, ani doma pri jedle, ani v aute jednoducho nebavime deti obrazovkami. Islo to tak kedysi, ide aj dnes. A zijeme, aj sa najeme, aj precestujeme, aj stolujeme, v restikach sa pocas cakania na jedlo prestriedame v kutiku alebo vonku s deckami a pod.
Nie sme ziadni idealni rodicia, ale odpoved na Tvoju otazku je nie, nam sa to nepaci a ani to tak nechceme. Ale nech si robi kazdy ako chce.

flatwhite
3. júl 2026

Tam kde je detsky kutik, pripadne nejake omalovanky tak mobil nedavam, dcera sa prehra. Ak sme v podniku, ktory nie je vyslovene kids friendly, po case davam aj ja telefon. Chvilu sa vzdy rozpravame, snazim sa ju zabavit, ale proste stale je to 4 rocne dieta, ktore nebude s tebou viest neviem ake dlhe rozhovory pocas cakania na jedlo😄. Ale mame jedno pravidlo - v momente ako pride jedlo telefon sa odklada. Potom sa uz malokedy stane, ze ho pyta naspat. Ale nikdy neriesim a nesudim druhych rodicov. Nie kazdy rodic je tak kreativny/trpezlivy aby stale robil program dietatu..

Strana
z3