icon

Povoliť druhákovi mobil na cestu zo školy?

8. sep 2026

Syn je druhák a tento rok už občas pôjde posledný kúsok zo školy sám. Začal preto pýtať mobil, aby mi mohol zavolať, keď príde domov. Doteraz ho vôbec nepotreboval a neviem, či mu ho dať už teraz len kvôli tej ceste.

mirka0677
8. sep 2026

Ja som aj kvôli vlastnej pokojnosti v tomto veku kupovala chalanom volacie hodinky. Tiež chodili sami zo školy a bývali chvílu sami doma. Ešte aj teraz ich používajú, keď idú sami von, hoci už majú aj mobily.

anonym_ecd206
8. sep 2026

Na volanie stačí tlačítkový, nepotrebuje smartfón s internetom.

anonym_0501c4
8. sep 2026

nie-zbytocne bude na mobile po ceste domov a ohrozi nielen seba . ked pride domov-moze avolat z domu ... alebo mu daj stray bez internetu -ci bude spokojny-ved na zavolanie staci .. vymysa lebo aj ine deti maju ... ale ak nepotreboval doteraz nepotrebuje ani odteraz ..

jimmyy128
8. sep 2026

Este k tomu tlacidlovemu, lebo tam je jedna vec, na ktoru sa da narazit az o rok alebo dva. Ak by si taky kupovala, pozri sa, ci ma VoLTE, teda volanie cez datovu siet. Operatori u nas postupne vypinaju 2G a 3G a lacne tlacidlovky bez VoLTE potom prestanu volat. Na obale to byva napisane malym pismom.

Volacie hodinky, co pisala mirka, su fajn kompromis, len rataj s tym, ze potrebuju vlastnu SIM s datami. Bez nej neposlu polohu ani nezavolaju, takze je to dalsi mesacny poplatok, aj ked maly.

Ak by si nakoniec isla do mobilu, novy by som druhakovi nekupoval. Prvy mobil sa v tomto veku dost casto strati alebo spadne, takze staci starsi lacnejsi kus, ci uz z bazaru, alebo repasovany so zarukou (predava ich napriklad Swappie alebo iguru.sk, zaruka byva 12 az 24 mesiacov podla konkretneho kusu). Ked sa to potom stane, aspon to nie je drama.

A ci uz to bude hocico z toho, cez Family Link na Androide alebo Cas pred obrazovkou na iPhone sa to da orezat tak, ze realne sluzi len na volanie a polohu a instalacie schvalujes ty.

anonym_ecd206
8. sep 2026

Sedemročný chlapec spadol v utorok (1. septembra) pre sledovanie mobilného telefónu do koľajiska pražského metra v stanici Muzeum.
https://www.ta3.com/clanok/1069545/video-pozera...

sense
8. sep 2026

Naša malá v Tom veku hodinky family watch. Mohla zavolať, a vedeli sme kde je

anonym_c1fe4f
8. sep 2026
@anonym_ecd206

Sedemročný chlapec spadol v utorok (1. septembra) pre sledovanie mobilného telefónu do koľajiska pražského metra v stanici Muzeum.
https://www.ta3.com/clanok/1069545/video-pozera...

@anonym_ecd206 presne to mi napadlo, je to nebezpecne, ak bude chodit sam, lebo bude cucat do mobilu
Mobil dovolit doma

anonym_eb399e
8. sep 2026

Moja 5 ročná má hodinky a je to úžasná vec. Minule mi zavolala pomoc keď som si škaredo porezala ruku.

ullala
8. sep 2026

Dala by som mu hodinky na telefonovanie. Carneo su super.

anonym_780fc2
8. sep 2026

A co tak hodinky so sim? Je rok 2026 mobil vobec nepotrebuje ani tlacitkovy stacia hodinky a aspon je mensia sanca, ze sa mobil strati, ked hodinky bud emat cely cas na ruke, navyse tie dnesne hodinky maju v sebe aj GPS tak aj pre tvoj pokoj si myslim, ze budu lepsie.

anonym_1f484a
8. sep 2026

My sme dcére nedávali ani minulý rok v 3.rocniku, prišla domov sama zo skoly, kamera ju zaznamenala, pípla mi sms. Teraz je stvrtacka, chodí sama autobusom do skoly, aj zo skoly. Stále nemá mobil. Príchod aj odchod mi ukáže Edupage, doma opäť kamera.

puticka7
8. sep 2026

Ahoj. My sme mobil kupovat nechceli. Miesto toho sme radsej kupili smart hodinky. My sme vybrali Carneo. Maju veeela modelov a teraz co som sa pozerala, tak maju aj zlavy, tak sa o to viacej vyplatia. A vies ho takto skontrolovat v podstate kedykolvek aj cez aplikaciu.

annel19
8. sep 2026

Stačia hodinky. Ale výber kvalitné. Lebo také lacnejšie nie dobre fungujú. Ja som aj tak dala neskôr mobil,bez internetu,len aby sa dieťa dovolalo

malalienka85
8. sep 2026

od druhého ročníka ma volacie hodinky

koniarova
8. sep 2026

Nevidím dôvod, prečo by druhák nemohol mať mobil. Internet netreba.

nikol_ka31
9. sep 2026

Mali sme hodinky na volanie v tom veku od tretieho ročníka žačal chodiť úplne sám takže tam sme dali už starší telefón.