Syn minul stovky eur v hre. Pomôže reklamácia?
Ahojte, zistila som, že syn nakúpil v mobilnej hre rôzne balíčky a spolu to spravilo niekoľko stoviek eur. Vôbec som netušila, že má uloženú kartu.
Dajú sa nejako dostať tie peniaze späť? Alebo sa s nimi rozlúčiť?
Porazí ma :-/
Ak to kúpil cez Google play alebo Apple app store, obe tieto aplikácie majú formulár na žiadosť na vrátenie peňazí.
@anonym_autor nevzdavaj to hned. ak boli nakupy urobene bez tvojho vedomia dietatom, urcite skus poziadat o vratenie penazi cez obchod, cez ktory bola hra stiahnuta
@anonym_autor vek syna? Boli to tvoje peniaze či jeho?
@katica06 Syn má 11 rokov a boli to moje peniaze. Vôbec som netušila, že karta je v mobile uložená a že sa tam dá nakupovať takto jednoducho.
Ak to kúpil cez Google play alebo Apple app store, obe tieto aplikácie majú formulár na žiadosť na vrátenie peňazí.
@alex_v Ďakujem, určite to skúsim. Nemám s tým vôbec skúsenosť, tak som rada za každú radu.
U operatora sa tieto nakupy daju zastavit,u nas si to daval zase do fakruri.Takze som to hned zatrhla u operatora a mame s tym pokoj.Ma pausal a naozaj sa pekne snazi zmestit do pausalu,takze nema skoro nic nad.Sem tam si vie kupit data na cely den,ale vzdy sa opyta a to hlavne ked idu na vylet.
Vzdy treba skusit. Nevypisuj na kona, ale danej spolocnosti. Mam skusenost ze vratili
Zapni si notifikácie pri platbe kartou, musíš mať okamžitý prehľad že ti odchádzajú peniaze z účtu aby si zasiahla včas.
Nastav aj limity na internetové platby.
Zapni si notifikácie pri platbe kartou, musíš mať okamžitý prehľad že ti odchádzajú peniaze z účtu aby si zasiahla včas.
Nastav aj limity na internetové platby.
@anonym_35f770
Ty mas mobil ? Mne ked odide aj 1€ z uctu tak mi hned zasvieti varovanie na mobile.
Ono vies, ked ti to odislo z karty ako dospelej spolocnost ti nemusi verit, ze to syn kupil…toto moze kazdy povedat…..nepipa ti banking s pohybom?
tak v prvom rade mu zrus kartu v mobile a platenie cez google pay alebo apple pay podla mobilu
mozes poziadat o vratenie akmby slo o nakup aplikacie ale ak kupoval kredity v ramci hry a spotreboval ich tak neuspejes
synovi dat nejake navyse prace aby si kvazi na to zarobil
ty si zodpovedna to je ako keby si s tvojou kartou kde si nastavila limity platil v obchode za cokoladu zjedol ju a ty chces spat peniaze za nu
@katica06 Syn má 11 rokov a boli to moje peniaze. Vôbec som netušila, že karta je v mobile uložená a že sa tam dá nakupovať takto jednoducho.
@anonym_autor kedysi som to reklamovala, cez google.. priamo nasla platby, a isla ecz to, s tym ze to malolete dieta nakupilo v mojom mobile omylom. Nieco mi uznali a nieco nie. Treba vyskusat. A zabezpecit si to. Ale moje dieta fakt ze kupilo dvakrat asi balitk niecoho za 200EUR a nejake somariny.. fakt minula cca 400-500EUR prvy krat a naraz. Druhykrat to bolo menej a potom to neuznali a mali pravdu, ja do dnes enchapem ako sa jej to podarilo, lebo sice mam v google karty roky, ale heslo/odtlacok to pytalo uz aj v tedy vzdy. Ale ano je to pomerne jednoduche poplatit hocico s tym. Najlepsie je zrusit hranie sa deti na rodicovskych mobiloch, kde mame kopu "citlivych veci", lebo zase ja sa nebudem obmedzovat tym ze si poblokujem karty atd
Skontroluj si aj aplikáciu Obchod play - Platby a odbery - Overenie nákupu či to máš zapnuté a potom položku Frekvencia overení tam si daj "Vždy".
@anonym_autor je to tvoja sprostosť,to je jediné,čo môžeš reklamovať....
Dúfam,že ti nič nevrátia.
@anonym_autor kedysi som to reklamovala, cez google.. priamo nasla platby, a isla ecz to, s tym ze to malolete dieta nakupilo v mojom mobile omylom. Nieco mi uznali a nieco nie. Treba vyskusat. A zabezpecit si to. Ale moje dieta fakt ze kupilo dvakrat asi balitk niecoho za 200EUR a nejake somariny.. fakt minula cca 400-500EUR prvy krat a naraz. Druhykrat to bolo menej a potom to neuznali a mali pravdu, ja do dnes enchapem ako sa jej to podarilo, lebo sice mam v google karty roky, ale heslo/odtlacok to pytalo uz aj v tedy vzdy. Ale ano je to pomerne jednoduche poplatit hocico s tym. Najlepsie je zrusit hranie sa deti na rodicovskych mobiloch, kde mame kopu "citlivych veci", lebo zase ja sa nebudem obmedzovat tym ze si poblokujem karty atd
@simca06022011 platím v eshopoch cez google pay a nepýta potvrdenie
Robil to na svojom mobile, alebo na tvojom zariadení?
Ak na svojom, má v ňom tvoj Gmail účet, alebo používa vlastný? Malo by to byť nastavené tak, aby mal vlastný detský účet s rodičovskou kontrolou.
Kartu do účtu zadal sám, alebo si ju tam pridala ty?
Ak ju zadal sám, môže kedykoľvek omylom vyplniť údaje na podvodnej stránke a môžeš prísť o viac peňazí.
Odporúčam nastaviť na karte nízky limit pre internetové platby, prípadne internetové platby úplne vypnúť. Na online nákupy je najbezpečnejšie používať samostatnú kartu, na ktorej bude len malá suma, a peniaze si tam presunieš vždy tesne pred nákupom.
Ja na to používam Revolut, má jednorazové aj virtuálne karty s limitmi, ktoré môžeš kedykoľvek zrušiť alebo zablokovať. Pred väčšou platbou si tam jednoducho pošlem peniaze z hlavného slovenského účtu.
@anonym_autor je to tvoja sprostosť,to je jediné,čo môžeš reklamovať....
Dúfam,že ti nič nevrátia.
@anonym_774a91 fakt až tak?Ty si v zivote nespravila žiadnu chybu, hneď si všetko vedela??
Mne dcérka tiež takto nakúpila, našťastie len za pár eur. Mám Orange, cez operátora som to zablokovala tak isto všelijaké audiotextové sms atď zavolaj si operátorovi vedia to zablokovat
@anonym_774a91 fakt až tak?Ty si v zivote nespravila žiadnu chybu, hneď si všetko vedela??
@nikha2809
1.nemá dať decku svoj mobil
2.ak mu ho dá,tak má vedieť,že tam má kartu
3.na platby na internete má mať virtuálnu kartu,kde prevedie len tolko peňazí,koľko práve potrebuje zaplatiť,toto je základná ochrana proti neoprávnenému sťahovaniu a podvodníkom,keby to mala nastavené,tak má na karte 0,00 a decko nič nekúpi
4.v IB je možnosť nastavenia platieb
Toto sú základné veci,ano mala to vedieť,
áno,viem to odjakživa,lebo nie som blbá a okrem toho sa to stále na nete dookola spomína....
ach jaj
Mne sa to stalo tiež, keď bol syn maly, nejako sa preklikal a všeličo nakúpil do hry cez Google play za 100€. Cez Platby som hneď požiadala o vrátenie a do 24 hod všetko vrátili.
Za toto všetko môžu jedine rodičia, lebo treba dávať deťom mobilý do ruky, však? Tu je výsledok. Ale hlavne ze "je iná doba". Toto ste chceli?
Za toto všetko môžu jedine rodičia, lebo treba dávať deťom mobilý do ruky, však? Tu je výsledok. Ale hlavne ze "je iná doba". Toto ste chceli?
@anonym_69f9ab ukludni sa a rychlo ty eko bio raw mama....stačí len nastaviť nejaké limity zastaviť platby kartou a mať s dieťatom dôveru to je celé.... dobu neovplyvniš...proste to tak je.....
Ak vyreklamujes, super. Ale bez ohladu na to, ci by sa mi peniaze vratili alebo nie, tak by som to dala dietatu poriadne vyzrat. Napr.: Minul si 400 eur? OK, Tvoja hodinova sadzba je 10 eur, teraz musis odpracovat 40 hodin v domacnosti extra okrem svojich standardnych povinnosti. Ze nevies umyvat kupelnu? Nevadi, najvyssi cas sa naucit... Popripadne by som mu vzala znackove handry/oblubenu hru a strelila ju na marketplace. Nech vie, ze nemoze len tak beztrestne minat prachy, 11 rocne uz ma hlavu a ma si uvedomovat, ze ciny maju nasledky.
Aj môj to kedysi spravil a vieš, čo pomohlo? Že to musel celé zacvakať zo svojich úspor... viac sa to nestalo...
Aj môj to kedysi spravil a vieš, čo pomohlo? Že to musel celé zacvakať zo svojich úspor... viac sa to nestalo...
@klaridka dobré školenie do života, za svoje činy budeme niesť následky, rodičia nebudú donekonečna hasiť naše problémy
nám sa to stalo uz viackrát... blokovali sme u operator,a v mobile a dá sa aj nadalej ... proste uz takto majú spravné, ze staci jeden klik bokom a uz más kupené nieco ..
Tiez by sme najradsej nedali mobil do ruky dietata, ale predsa sú také chvile ked aj tak dás...
Je to iná doba ano ... ale to nezmenime. A kto tu kritizuje mamicku alebo jej este praje ... tak nech si pozrie do zrkadla, a skúma svoju dokonalost namiesto MK :D
nám sa to stalo uz viackrát... blokovali sme u operator,a v mobile a dá sa aj nadalej ... proste uz takto majú spravné, ze staci jeden klik bokom a uz más kupené nieco ..
Tiez by sme najradsej nedali mobil do ruky dietata, ale predsa sú také chvile ked aj tak dás...
Je to iná doba ano ... ale to nezmenime. A kto tu kritizuje mamicku alebo jej este praje ... tak nech si pozrie do zrkadla, a skúma svoju dokonalost namiesto MK :D
@anonym_3bf448 s mobilom dávaš dieťaťu aj heslá na potvrdenie platby? či máte jedno heslo celá rodina na všetko?
@simca06022011 platím v eshopoch cez google pay a nepýta potvrdenie
@anonym_774a91 tak mas nieco nastavene tak, mne si pyta vsade- takmer. Okrem temu a bolta :D
@anonym_autor ako to, ze ma kartu? Ako sa k nej dostal?
Koľko to je peňazí? Prepáč, ale 11 ročný už nie je dieta. Strhla by som mu to postupne z vreckového.

@anonym_autor vek syna? Boli to tvoje peniaze či jeho?