icon

Ako zariadiť detské izby a izbu pre návštevy?

20. feb 2026

Ahojte. Akurát riešime prerábku domu a rozmýšľame ako usporiadať izby. Na poschodí máme 3 izby. Máme 2 deti. Dve izby sú menšie, jedna s balkónom a jedna veľká izba. Deti máme chlapca a dievča. Chceli by sme aby každé dieťa malo svoju izbu a jedna slúžila pre návštevy. Ako by ste to vyriešili? Rozmýšľala som, že menšie izby by mohli byť ako detské izby. Ale komu dať "lepšiu" s balkónom? Väčšiu som rozmýšľala, že by mohla byť ako herňa pre deti a neskôr ako spoločná studovna. Či zlý nápad? Bola by tam aj posteľ pre návštevy.

biba_18
20. feb 2026

a vek detí? vedia si aj sami vybrať čo preferujú - vačšiu izbu alebo balkón?
rozmýšľam nad tou študovňou - keď som bola vačšia, brat mi neskutočne liezol na nervy, neviem si predsataviť učiť sa v izbe s ním - nehovoriac o tom, že ak bude treba niekomu niečo vysvetľovať…

kulumulu123
20. feb 2026

@anonym_autor
@anonym_autor ja osobne by som sa opytala na nazor aj deti ak su vo veku ked ti vedia pivedat co chcu. Rozhodne by som neriesilannieco ako studovnu spolocne nemaju tam miesto na pisaco stol? Pripadne najmensiubizbu by som urobila ako hernu a tiez pre navstevy (netusim vsak ak aje velka)... Dala by som tam vstavanu satnikovu skrinu a do detskej ib akomody napr z ikei kde by mali spodne pradlo a veci na skladanie nie skrinu na vesanie ak nemas extra miesto v detskej radsej by som tam dala kazdemu pusaci stol a veci ako bundy mikiny a ostane na vesanie by som dala do tej hostovskej... Pokial teda k vam nechodia navstevy aj s kuframi a narokom na skrinu

januska12323
20. feb 2026

Spálňu máte dole?
Spálňu by som dala k balkónu alebo izbu pre návštevy a deti podľa veku, ak sú malé spolu ak väčšie nech si vyberú izbu.

anonym_2f579f
20. feb 2026

Najmenšia izba má slúžiť len výnimočne... takže vybrať čo najväčšie a najlepšie izby ktoré vám zostali voľné a tie použiť na detské izby už len " z úcty k vysokej hypotéke a každému metru štvorcovému za 3000 e ".

kp7333
20. feb 2026

Neuvadzas vek deti, co je dolezity udaj. Ak su to male deti, zariadila by som im hernu v najvacsej izbe, jednu mensiu izbu by som ponechala ako spalnu pre deti a druhu ako hostovsku.
V pripade skolakov by som detom nechala kazdemu mensiu izbu na spanie, ucenie + skrine na oblecenie a velku izbu by som ponechala ako hostovsku, s tym ze by v nej zaroven boli aj veci na sport ci zabavu pre teenagerov (napr. zavesna siet na jogu, boxovacie vrece, rebriny, kniznica, pc, kreslo na relax, playstation...). Aby sa deti mohli rozhodnut, ci chcu travit cas aktivne spolu/s kamaratmi alebo kazdy vo svojej izbe.

katica06
20. feb 2026

Neviem si predstaviť študovať v jednej miestnosti na bratom, mám dve dcéry a tiež nevydržia jednej izbe ak sa treba učiť

euka210
20. feb 2026

@anonym_autor nevieme vek. Ale s balkonom by som dala pre navstevy.

autor
20. feb 2026

Deti majú teraz 1 a 3 roky. Tie menšie izby sú rovnako veľké, akurát jedna je s balkónom a najväčšia izba je cca 1,5 menšej izby. Spálňu máme dole. Momentálne najmenšie dieťa je ešte s nami a väčšie je v najväčšej izbe. Ale sú rozdielneho pohlavia, čiže aj kvôli tomu sme chceli samostatné izby pre ne

abbey1
20. feb 2026

Takto maličké deti by som nechala spolu. V jednej izbe spálňa, väčšiu by som im vyradila na herňu. O niekoľko rokov neskôr im urobíte oddelené izby. Teraz im bude lepšie a zábavnejšie spolu.

andrejka1974
20. feb 2026

@anonym_autor také malé deti určite spolu až keď budú chodiť do školy tak by som možno ich rozdelila záleží ako budú potom chcieť moje tri deti boli spolu vždy až do veku keď sa osamostatňovania boli radi spolu a keď odišli dvaja starší tak boli spolu najmladší syn so sestrou v izbe a to medzi nimi je 8, 5 roka

anonym_0d651b
20. feb 2026

My mame hore tri detske izby,spalnu aj kupelnu s wc.Spalna dole a hore deti by my vadila,tiez mam mensie rovnako stare ako ty.Chcem byt poblizku keby nieco.Za mna spalne hore,hostovska dole cez dwn by sa tam mohli hrat,kym clovek navari a tak.

barbora237
20. feb 2026

Ak by ste potrebovali vizuálne spracovať detské izby alebo hosťovsku izbu spokojne sa ozvite. Veľmi rada Vám pomôžem. 😉