Ako najlepšie rozdeliť detské izby pre súrodencov?
Hlavne ma zauimaju vase skusenosti. Dve dcerky 2 a 4 roky. Rozmyslam ci spravit jednu ibu hraciu a druhy kde budu spolu spinkat cize tam dat 2 postele. Alebo kazdej zvlast izbu s postelou?
Ja len dodam že ak každá izba oddelené tak dať rozkladacie postele nech môžu spať spolu ak by po tom zatúžili..mala.som 18 a 12 ročnú sestru bežne sme tak spávali lebo sa máme rady 😊🫶
nechaj ich spolu kym budu chciet .. budu mat pekny vztah ,,mozu sa rozpravat etc a ked budu vacsie same sa rohzodnu
@anonym_autor mám deti zatiaľ spolu. V druhej majú spravenú herňu.
Kym su malicke,nech su spolu.V puberte kazde samo.
Urcite spolu zatial.. neboja sa tolko vecer, kecaju spolu pri zaspavani, spolu vymyslaju, hadaju.. to ich podla mna zoceluje viac a mozno budu raz spominat ako vecer spolu bliakali pred spanim 🙈😂
@anonym_autor ono teraz to je asi fajn spraviť tak že jedna izba na hranie a druhá na spánok. Ale ber to tak že o 4 roky možno budeš zas prerábať lebo staršia už bude chcieť mať svoje súkromie. A neviem za mňa lepšie je keď máš možnosť aby mali dcérky osobitne izby nakoľko ako som už spomínala staršia bude chcieť mať súkromie. Môžeš sa aj opýtať tej staršej myslím si že 4 ročná by ti vedela povedať či chce izbu sama alebo spolu s sestrou 😆akože len tak že čo možno na to ona nebrať to veľmi vážne ale len tak.
@anonym_4508c4 8 ročná bude potrebovať súkromie? A aké? Načo? 😁 máš deti? Opýtaj sa 4 ročnej na názor, to vážne? 😁
Za mňa zvlášť určite, nik im nezakazuje byť v izbe spolu či jednej alebo druhej a hrať sa. Ale napríklad staršia pôjde do školy a kde sa bude učiť? V spálni spoločnej dáš stolík? A čo ak bude tá mladšia chcieť spať kvôli chorobe? Dáš do herne, čo ak jej už bude lepšie a bude chcieť byť v herni? Rovnako cez prázdniny alebo víkendy ak mladšia bude na obed ešte spať cez obed staršia nebude môcť ísť do izby kde spia sa len tak prevaliť na posteľ a napríklad pozrieť si video lebo bude rušiť mladšiu?
@anonym_autor urobila by som to tak, ako píšeš, s tým, že staršej by som časom dala do izby s posteľami písací stôl, aby mala kľud na písanie úloh a učenie
Mam 8 rocnu dceru a 4 rocneho syna. Zatial su spolu. V izbe maju 2 postele, pisaci stolik - skor na odkladanie veci ako ucenie a domace ulohy a kallax. V izbe spia a robia hluposti. Vacsinou sa este hraju v obyvacke. Druhu izbu mame zatial ako hostovsku. Minimalne este 2 roky budu este spolu.
@anonym_4508c4 8 ročná bude potrebovať súkromie? A aké? Načo? 😁 máš deti? Opýtaj sa 4 ročnej na názor, to vážne? 😁
@anonym_3f8fd9 každé dieťa potrebuje svoj priestor. Je jedno koľko ma rokov. Preboha pôjde do školy bude potrebovať písať si úlohy alebo len tak byť sama. A prečo nie? Ja neviem ale čo počúvam skoro každé dieťa túži po vlastnej izbe okolo 8 už roka života ak má súrodencov. Predstavte si že 8 ročná neter pílila rodičom aby prerobili horné poschodie a mala izbu sama bez 5 ročnej sestry a do teraz spali spolu. Teraz je tak šťastná a spokojná že ma svoju izbu.
@anonym_3f8fd9 každé dieťa potrebuje svoj priestor. Je jedno koľko ma rokov. Preboha pôjde do školy bude potrebovať písať si úlohy alebo len tak byť sama. A prečo nie? Ja neviem ale čo počúvam skoro každé dieťa túži po vlastnej izbe okolo 8 už roka života ak má súrodencov. Predstavte si že 8 ročná neter pílila rodičom aby prerobili horné poschodie a mala izbu sama bez 5 ročnej sestry a do teraz spali spolu. Teraz je tak šťastná a spokojná že ma svoju izbu.
@anonym_4508c4 každé určite nie, ja mám 10-rocneho syna a vôbec po svojej izbe netúži, je spokojný v izbe s bratom. My sme tiež tak boli so sestrou, mali sme 2 izby a vždy sme chceli byť spolu aj v puberte.
@anonym_3f8fd9 tiez som sa cudoval. Asi 1 chyba 😅
@anonym_autor tie izby casom aj tak budes prerabat bez ohladu na to, ci ich das teraz spolu alebo oddelene, kedze ked porastu, tak naroky na izbu budu ine.
My mame chlapca a dievca cca vo veku tvojich deti a chcu byt bez debaty spolu, takze ano druha izba je zatial taka, ze ja si tam cvicim, mame tam kutik na citanie a stol a veci na tvorenie. Ja cakam, ze tak okolo tej puberty mozno 12-13r ked bude mat starsie dieta, tak to budeme riesit.
Ja teda napisem, ze spravte im nateraz izbu spolu.
Ja mam dievčatá s 2rocnym rozdielom, ked mali 6.5 a 4.5 a 6.5rocna išla do školy, spravili sme jej vlastnú izbu, aj tam sama spavala. Aj tak k nej 4.5rocna stale chodila a hrali sa tam. Teraz majú 6 a 8 a mensia začala riesit, ze ona chce vlastnú izbu a 8rocna ju začala z izby vyhanat, že vraj ju provokuje a ona chce klud. Tak už máme 2 detske izby, pre 8rocnu a pre 6rocnu 😄 6rocna sa z nej vytesuje
@anonym_autor spolu a keď budú mať cca 12 rokov, tak sa spýtam, či by chceli mať oddelene. Ale malé deti by som nechala fungovať spolu určite. Takže izby na spanie a na hranie.

@anonym_autor ono teraz to je asi fajn spraviť tak že jedna izba na hranie a druhá na spánok. Ale ber to tak že o 4 roky možno budeš zas prerábať lebo staršia už bude chcieť mať svoje súkromie. A neviem za mňa lepšie je keď máš možnosť aby mali dcérky osobitne izby nakoľko ako som už spomínala staršia bude chcieť mať súkromie. Môžeš sa aj opýtať tej staršej myslím si že 4 ročná by ti vedela povedať či chce izbu sama alebo spolu s sestrou 😆akože len tak že čo možno na to ona nebrať to veľmi vážne ale len tak.