Kedy je správny čas na písací stôl pre dieťa?
Prosim poradte od akeho veku je vhodne dat dietatu pisaci stol a stolicku?
Pripadne poradte aj konkretny stol, stolicku, nejsku nastenku, alebo co by mal mat predskolak-skolak?
Mam totoz dilemu, ci to este nie je skoro (syn bude mat v lete 5r a od septembra ide do predskolskej triedy).
Za kazdy nazor-tip budem vdacna.
5 r. nie je skoro
My sme mali písací stôl so stoličkou a magnetickú tabuľu v izbe, dcéra ich začala aktívne používať od 3 rokov, po nástupe do škôlky. Vtedy začala viac kresliť a tvoriť.
Bežný písací stôl, rozmer bol asi 80x100 už si presne nepamätám - podstatné je, aby bol dosť veľký
Stolička detská "kancelárska" výškovo nastaviteľná
Magnetická tabuľa, na ktorú sa píše fixkami - podľa možností čo najväčšia
5 r. nie je skoro
My sme mali písací stôl so stoličkou a magnetickú tabuľu v izbe, dcéra ich začala aktívne používať od 3 rokov, po nástupe do škôlky. Vtedy začala viac kresliť a tvoriť.
Bežný písací stôl, rozmer bol asi 80x100 už si presne nepamätám - podstatné je, aby bol dosť veľký
Stolička detská "kancelárska" výškovo nastaviteľná
Magnetická tabuľa, na ktorú sa píše fixkami - podľa možností čo najväčšia
@patka06 kvoli comu magneticka tabula?
Zatial mame taku na stene zavesenu, ale velmi ho nebavi..
@patka06 kvoli comu magneticka tabula?
Zatial mame taku na stene zavesenu, ale velmi ho nebavi..
@tatehotna také tie nižšie stolíky so stoličkami od 3r. Originál písací stolík (podľa mňa je fajn s nastaviteľnou výškou) od 5-5,5r. Stoličku normálnu k nemu. Oba ti výškovo nastaviteľné netreba. A je praktickejšie keď je výškovo nastaviteľný stôl, nie stolička. Pretože pri ňom môže aj stat keď chce, aj sedieť, dať si ruky ako vysoko potrebuje.
My máme tento a je super
Moj mal svoj stolik asi od 2r na tvorenie atd. Ozajstny velky pisaci pred nastupom do 1.tr. Zs
Podľa mna písací stačí až pred nástupom do skoly, dovtedy sme mali dva take farebne ikea mamut
a este tip - ikea - https://www.ikea.com/sk/sk/p/pahl-stol-biela-s4... a stolicka s pratelnym potahom https://www.ikea.com/sk/sk/p/vimund-detska-stol...
Malemu som zariadovala vlastnú izbu keď mal tri a pol, (teraz má 5k, tak sme mu už k nábytku kupovali aj stôl so stoličkou. Stôl má rastúci (IKEA Pahl) a k tomu stoličku IKEA Loberget/Sibben. Využíva od začiatku, maľuje, kreslí za stolom. Zatiaľ mu to aj zostane, o pár rokov budeme meniť izby (s malou sestrou pôjdu do našej a budú mať nábytok na mieru), nateraz je ale sestrička bábätko, tak mu to vydrží. Ja som celkovo s IKEA spokojná, nemám pocit, že by sa ten nábytok rozhegal a podobne, a dobre sa aj predáva, tak sa nebojím, že nam ostane na krku.
Dcéra už ma asi 6 mes.a do školy ide až v lete. Využite ho pravidelne na tvorenie, maľovanie.

my sme kupovali presne na 5.narodeniny - slubil ze ho uz nebude treba uspavat 😉