Krv v stolici u trojmesačného bábätka

petronela258
4. nov 2015

Ahojte dievcata. Nas problém spociva v tom,ze moj syn kt. ma 3 mesiace dostal salmonelu..( nikto nechape z coho,cela rod. je negativna, predpoklada sa ze zo spinavych ruk - keď ho niekto kto je nosicom chytil) mal 2tt prehananie,boli sme v nemocke na vsetky mozne vysetrenia..alergia na BkM sa nepotvrdila..pred tym pil mliecko nutrilon comfort..velka spokojnost..no ked zacal kakat hlieny s krvou v nemocke nam nasadili nutrilon allergy care..po negat. testoch na alergiu BKM sme sa vratili ku nutrilonu comfort..no problemu s krvavou stolicou sa vratili - vraj dosledok na tu salmonelu ktora sa,mu musi sama vyplavit..uzivame probiotika Biogaia..mate niekto podobnu skusenost?

janinah
4. nov 2015

To povedal kto?že salmonela sa musí vyplaviť ako stolica s krvou?....lebo krv v stolici nie je normálna ani náhodou,takže ak sa krv v stolici objavila znova,tak znova to treba riešiť,možno treba zmeniť lekárov,treba hospitalizovať....

petronela258
autor
4. nov 2015

V nemocnici sme ležali 5 dni, robili mu všetky vyšetrenia, výtery, sono, odbery krvi. Všetky výsledky boli negatívne a krv v poriadku. Pri tých hnačkách s prímesou krvi si najskôr mysleli, že je to alergia na BKM. Po nasadení nutrilonu allergy care sa krv v stolici stratila, ostali už len hnačky. Keď prišli výsledky, že nie je alergický na BKM tak pediatrička kázala prejsť na nutrilon čo pil pred tým. Počkala som až kým prestane hnačkovať a opäť som nasadila nutrilon comfort. lenže po 5 dňoch sa opäť objavil krvavý hlien..je ho síce málinko ale je tam. On pri tej salmoneloze nemal absolútne bolesti bruška a ani žiadne horúčky. Je to spokojné bábätko ktoré pekne priberá a spinka..Jediný problém je ten občasný krvavý hlien v stolici.

petronela258
autor
4. nov 2015

Zabudla som doplniť -všetky výsledky boli v poriadku až na tú potvrdenú salmonelozu.

petronela258
autor
4. nov 2015

A ešte som zabudla - nikto mi nepovedal, že sa to musí vyplaviť krvou v stolici, ale jedine stolicou sa ta pliaga dostane von z telíčka. Bolo mi povedané od pediatrov, že salmonela ( slabšia forma) sa nelieči, respektíve podávajú sa len probiotiká a pri hnačkách sa dáva ryžovú odvar, alebo smecta a samozrejme dodržiavanie pitného režimu aby nedošlo ku dehydratácií. Hnačky môžu trvať aj dva týždne a výter na salmonelu môže byť pozitívny aj pol roka. Mne išlo len o tú krv v stolici, ktorá sa objavila opäť.

maria117
4. nov 2015

@petronela258 co je BkM? Sorry,neviem poradit,ale prajem vela sil,aby to cim skor preslo. I ja mam 3 mesacne babo. Drzte sa!

7macka7
5. nov 2015

@petronela258 alergia na BKM sa nemusi pptvrdit hned z prvych testov(krvnych) ...pokual sa objavila krv v stolici po podani daneho mliecka evidentne mu nesedi! Alergi care...je pre neho prijatelnejsie...nechapem aku pediatricku mate ked si svojvolne pp hospitaluzacii bez gastroenteorologa meni mlieko...mali sme nieco ppdobne a skoncili sme nakoniec v nemocnici s akutnou hospitalizaciou a stopami krvy ale krvou z konecnika...pokual ma dieta krv stolici a opakovane problemy s bruskom ako to pisete treba sa pytam na gastro a cim skor...pekny vecer...

petronela258
autor
5. nov 2015

Dakujem pekne za odpoved. Co sa tyka zmeny mlieka, doporucil mi ho aj lekar v nemocnici pri prepustani. Takzw to nebolo len z hlavy mojej pediatricky. Ale na to gastro sa urcite vypytam...a ak sa smiem spytat aky problem ste mali vy?

sardinka335
5. nov 2015

Moja dcera ma take krvave vlakna v stolici, nebolo toho vela ale viditelne bolo...nemala ziadnu chorobu bolesti, priberala. Poslala nas na detksu chirurgiu naša deckárka, ked som tam malu rozbalila tak chirurgička mi hovorí - zmente plienky. A tak aj bolo. Vratila som sa späť ku Pampersom a bolo po probléme. Takze všelijake dovody ma ,,krv v stolici,, tak to pišem len na ,,ilustráciu,, ze čo sme mali my.
Držím palce nech sa to čím skor vyrieši.

petuskaa1
5. nov 2015

mojej neteri syn to mal a bola to alergia na kravsku bielkovinu v mlieku neboj treba ist len doktorke

petuskaa1
5. nov 2015

pardon zle som si precitala

ddanuskaa
5. nov 2015

Aj moja dcerka mala krv v stolici, ked mala asi 2 mesiace. Presli sme na Nutrilon allergy care, to jej pomohlo, aj ked testy tiez neskor ukazali, ze nema alergiu na KM. Niekolko mesiacov sme jej aj tak davali Nutrilon allergy care, az neskor sme presli na klasicky Nutrilon a bolo dobre.
Nadalej by som mu davala Nutrilon allergy care, ci uz ma alergiu alebo nie. (Mozno intolerancia, ktora neskor prejde, neviem) najdolezitejsia je spokojnost a zdravie babatka.

petronela258
autor
5. nov 2015

Baby ste super, dDakujem Vam. 🙂

domak2
5. nov 2015

@petronela258 moja mala to mala parkrat ako babatko, najprv som s nou vzdy letela na pohotovost, tam cakala tri hodiny a kedze sme v UK, skontrolovali jej brusko a povedali, ze to asi nic nebude a ak chcem mozem jej dat paralen- to je tu univerzalna rada. 😀 Tak som potom googlila a zistila, ze maju viac menej pravdu, krvi bolo len trosicka a bola jasne cervena. Problem by to bol ak by bola krv tmava. Toto moze byt bud ta alergia, alebo staci prasknuta zilka... 🙂

danielahamar
5. nov 2015

nechápem tomu, že teba ako matku uspokojilo to, že det. povedala, dajte mlieko späť na to obyčajné, to ozaj neviete trošku klamať , že hej dávaš a pritom dávaš to, čo nerobí tvojmu dieťaťu problém osobne by som sa vrátilo k tomu, čo mu robí dobre a hlavne nemá krv v stolici a hlavne gastro, to je prvé čo sa ma pýta vždy, či nemá krv v stolici 😔

a ešte som zabudla, salmonelu sme mali tiež ako mimčo, z ničoho, kedže iba mlieko suš.pil.

petronela258
autor
5. nov 2015

Praveze pri piti allergy care mlieka bol cely nespokojny,zlei spaval nervozny...ako sme presli na comfory je to opat kludne dieta. Vypytam sa na to gastro. Potom napisem co nove.

7macka7
7. nov 2015

@petronela258 u nas to nakoniec skoncilo v viacerymi problemami...a medzi nimi aj silna alergia na bkm po opakovanych testov az...
Tak preto je lepsie sa dat do ruk odbornikov ;)
Vam prajem len to najlepsie...pekny vecer...

petronela258
autor
8. nov 2015

@7macka7 Ďakujem krásne za odpovede, už sme to začali riešiť, napíšem potom ako to dopadlo 🙂

tanicka2008
10. nov 2015

Ahoj nasa mala tiez mala krv v stolici ako 2 mes. Vzali nam krv a zacali sme pit nutrilon alleegy digestive care. Aj ked nam ziadna alergia nevysla pili sme ho do roka a ako 14 mesacna presla na kracske mlieko. Bezlaktozove ale jedla vsetko normalne. Narodila sa o dva tyzdne skor a mozno nenala vyvinity este traviaci trakt. Mliecko ti moze predpisovat aj detska dokina na odporucanie gastroenterologa. Ziadne stresy mozno naozaj o nic nejde. Nam to preslo .

petronela258
autor
11. nov 2015

@tanicka2008 Ďakujem krásne, už papame nutrilon allergy digestive care, nakoľko z allergy car-u mal hrozne krče v bruško a nepokoj ( i keď nechápem prečo, lebo sú to dosť podobné mlieka, teda až na výnimku toho, že digestive má minimálne množstvo laktozy) Zajtra ideme na gastro, tak dúfam, že nam ho pani doktora predpíše, lebo je dosť drahy (16,48€/ks) a maly vypije okolo 10-11 krabíc mesačne :-/

7macka7
13. nov 2015

Digestive care a alergy je zakladny rozdiel ...podiel laktozy...co vie v brusku spravit riadnu sarapatu 😕...a predpisovat vam budu urcite ...ale len do urciteho veku...co respektuje poistovna...a neviem ako je to z nutrilonom no mi mame neocate...a tam je aj obmedzeny pocet pri predpisovani... no neocate stoji 72,- eur krabica ...na 3-4dni 😣....cize ina palka...len ten je uz cisty hydroizolant pri fakt silnej alergii...vam praje nech to dopadne co najlepsie...napiste potom...pekny den prajem...

monika2309
14. nov 2015

Dobry den neviem ci to sem mozem dat...ale chcem sa opytat...ci neviem poradit...v tom...
Mam syna 5mesacneho a mame problem z kakanim....tak zhruba mesiac ...ci je tym ze prikrmujem....alebo mliekom.......kde moze byt pes zakopanim...boli sme aj v nemocnici po odoslani detskej doktorky ale nic mi tam konkretne nepovali len to ze mu mam nasadit probiotika...tak som nasila a zeby sa kakanie upravilo nemozem povedat....a su bezmocna uz mi dni nekala ...a ked mu aj pomozem co nerada aby si nezvykol tak neklamem 4cm stupliky horko tazko vytlaci.....co mam s tym robit...poradne niekdo kdo ma s tym skusenostii .

7macka7
16. nov 2015

@monika2309 ake mliecko papa a ake probiotika ste mu dali?

petronela258
autor
24. nov 2015

@monika2309 Ahoj, akurat som našla tvoj príspevok..Nám pomohli pri kakaní pomáha len rúrka ☹ na nešťastie, od kedy je na mliečku nutrilon allergy digestive care tak kakame fulitka, nepomáhajú ani probiotika..Ale zo skúsenosti kamošky viem, že im pomohli slivky - teda vodička zo slivkového kompotiku, neviem či sa môže dať tak malému. Ona to dávala dcérke ked mala okolo 7m.

petronela258
autor
24. nov 2015

@7macka7 Fúha, to je riadna pálka ☹ asi vás to dosť mesačné stojí to mliečko, že? Ďakujem Vám krásne za pozbudivé slová, zatiaľ sme na allergy digestive care, uvidíme ako ďalej, prajem pekný večer.