1,5-ročný syn má soplíky a kašeľ
Ahojte, na synčekovi počujem ako keby mal kopu soplikov ale dám mu physiomer baby plus odsajem a skoro nič mu nejde z toho nosa von..ja to nechapem, ked spinka ledva dýcha ,chrapčí len ustami vie dýchať do toho pred 2 dnami laryngitidicky zachvat , dnes sa kasel zhorsil o 300 stupnov strasne kasle ,velmi nepekny kasel. Boli sme aj u doktorky, na pohotovosti vsade len ze mame dodrzovat liecbu (homeopatika,sinupret,stoptussin,vitaminy) , dychanie ma ciste ,plus 3 den horucky. Dcerka 3,5r má od piatku horucky plus kasel , davali sme jej aj davame homeopatika,sirupy a vitaminy plus zistili jej na pohotovosti nabeh na zapal pluc ,berie od dnes atb. Velmi sa bojim o maleho ze to chytil aj on ten nabeh, cize zajtra asi poviem doktorke nech mu predpise tiez atb. Ale co robit a tymi soplikmi ktore nejdu von.. vyvysena poloha nehrozi kedze on cestuje po posteli , sirupy mi vyvracal cize len cipok som mu vedela dat na horucku. Ja uz som zufala
V prvom rade, homeopatiká sú uplna blbosť s tým sa ani netreba zaoberať na ten kašeľ solmucol, fenistil no dobre síce sa odporúča primárne deťom ktoré sú alergici nakoľko sú tam antihistaminika a alergici majú zápaly takéto horšie, deťom bez ťažkosti fenistil atd zaberie len kúsok, vramci solmucolu áno bude kašlať viac ale to je cieľ musia sa tie zatečené hlieny rozpustiť a dostať von z dýchacích ciest, výške celu hornú časť postieľky a nech sa točí ako chce ale bude vyvýšene, vykašľať podľa toho čo píšeš zadné hlieny ktoré sa odsat proste nedajú do liečby plus vitamín C (cevitko/cebion) Stoptussin je áno viem aj suchý aj vlhký, ale keď si pozriete zložky je viac na suchy na tlmenie a na teploty čipky, je teraz dosť aj chripkova epidémia typu B a treba spraviť deťom CRP prepana 🙂 hneď sa bude vedieť či ide o vírus alebo bakterialny zápal antibiotiká tiež netreba hádzať hneď u malého
Fenistil kvapky dávam ešte pri škaredom kašli
@ema0000000 Píše, že ma hrozný kašeľ a Ty je poradíš Solmucol, z ktorého ho bude driapať na kašeľ ešte viac? ... hádam nemyslíš vážne 😒
@dzulli1980 drahá pani, prečítajte si načo je solmucol a potom mudrujte je na vykašliavanie hlienov tomto dieťaťu totálne zatekaju podľa popisu zadné sople nemôže v noci dýchať len ústami lebo ma upchatie dutiny plne soplov kasle hlieny jasne že solmucol preboha
Ja veľmi dobre viem, na čo je Solmucol ... dcéra odmalička trpí zadnou nádchou - zatekajúcimi hlienami, hlieny má, no nevykašle nič ... a práve vďaka Solmucolu skončila v nemocnici ... proste pri zatekajúcich hlienoch NIE.
@ema0000000
@dzulli1980 dobre ako myslite milujeme vždy u nás v ambulancii takýchto mudrlantov ktorí na to nemajú ani vzdelanie ale budú sa hádať a isto kvôli lieku na vykaslanie hlienov neskončila v nemocnici ale asi kvôli vašej ako vidím nesprávnej liečbe a uváženiu liekov by ste na hlieny asi dali liek na tlmenie nech to veselo zateká ďalej preboha 😂😂
@ema0000000 Samozrejme, práve kvôli takým ako vy som zmenila pediatričku ... po pol roku dusenia sa hlienami, aj vďaka Solmucolu, moje dieťa skončilo v nemocnici.
Ak ma larygnitidu tak prednison čipok vam nepredpisali? Ten zabera na ten hnusny kasel dost dobre a rychlo.
@ema0000000 crp mal nizke a aj dcerka , solmucol nam neodporucili ani pediater ani na pohotovosti
@dzulli1980 presne
@a_andrejka4 my mame kortikoidy na naozaj taky chraplavy kasel, dali sme mu ked bolo najhorsie ale po mimo toho stale kasle skaredo ale nie tak ako pri laryngitide.. trapia nas aj teraz horucky , o pol 4 som mu dala nurofen sirup lebo mal 39,3 o 8 vecer cipok a o od 22:00 zábaly na hruď nakolko mal 38,5 neklesla mu vobec tak sme dali cipok paralen a stale má 38,3 uz hodinu od podania .. asi zavolame sanitku
Ako ste dopadli? Mne este napadlo paxeladine ale to je az od 15 kil ale ten sirup tiez super zabera hlavne na noc
Čo sa týka kašľa. V prvom rade treba si pozrieť aký sirup davate. Ak na odkasliavanie, tak aspoň 3 hodiny pred spánkom už nedávať, lebo ten sirup presne spôsobuje kaslanie - na to je určený - napríklad spomínaný solmucol.
Ale ak mám poradiť, ja tieto sirupu vôbec nedávam, lebo s nimi nemám dobru skúsenosť. U nás najviac pomáha domáci cibuľový sirup a inhalacia - buď s Vincentkou, alebo s Ambrobene roztokom. A hlavne pokoj, kašľu chvíľu trvá kým prejde a teplotam tiež. Môj syn od piatku kaslal, dnes už krásne mokrý kašeľ odkasliava. 4 dni mal teploty, dnes už konečne nie. Prosto chce to aj trochu trpezlivosti. U nás fungujem stále na tom - proti teplote nurofen, alebo panadol a na kašeľ inhalovat + cibuľový sirup a keď je už veľmi zle, tak maslom potierať hrudník. Ten tiež pomáha uvoľňovať hlien.
Na sople v nose morskú vodu a na noc keď je zle dávam Nasivin.Ale hold niekedy ani ten nepomôže a to ostáva len nejako vydržať kým prejdú sople

Podľa všetkého malému zatekajú sople ... nasaď mu antihistaminiká - Fenistil/Zodac/Zyrtec ... čo sa týka Stoptussinu, u nás no go, ideme si po ňom pľúca vykašľať, iný sirup by som zvolila, hlavne na noc.