10 mesačná zvracia po spapaní jogurtu
Ahojte maminky,chcem vas poprosit o radu, moja 10 mes.dcerka je velka papkacka, vsetko jej chuti aj jogurty, ale v poslednej dobe sa vzdy z jogurtu pogrcka. Nie hned, o nejake 3 hodinky, co ja uz aj zabudnem, ze nejaky vobec jedla. Skusala som aj zmenit znacku, ale nepomohlo,hm som dost znepokojena, ide o nejaku alergiu? Alebo jej len este zaludok nevie stravit ten jogur? Mate niekto skusenost? Dakujem za vsetky rady a reakcie
no moju 10.5 mesacnu z jogurtu naduva, tak sa snazim nedavat, alebo len tak raz za tyzden, a z bananu grcia, tak ten nedavam uz vobec....boli tri pokusy....
@tajka1986 maly mal,tiez obdobie,kedy nam,po jogurte grckal,tiez nie hned,az po case. Tak,som,na nejaku dobu jogurty vysadila (opat som,ho dojcila v tom case,kesy mal mat jogurt). Po dakom case,mozno 2-3 tyzdne som jogurt opat vyskusala a bolo, to,uz ok.
este mi napadlo,ja som,tiez davala obycajny biely jogurt,ziadne ochutene,ze ci si neskusala i probiotocke biele jogurty(kamoske,dr.kazala davat zas probioticke).
ak sa to u vas nezlepsi,tak sa,spytaj na to dr.
treba ich urcite na chvilu vysadit, aj moja grckala po jogurte, lekarka mi kazala ich nejaky cas nedavat, vobec ziadny, skusila som cca po mesiaci a uz to bolo v pohode, traviaci system sa potom vyvinie a bude to ok, ziadne strachy 😉
Zvolensky je 10% ten je tazky, skus hollandiu, ak nezaberie na cas vyluc jogurty a skus po mesiaci
@tajka1986 nas mal zasa hnacky po jogurtoch... bala som sa, aby to nebola nejaka alergia, tak som na dva tyzdne vysadila jogurty (mliecne vtedy maloco papal, vlastne nic - kojila som)... potom som postupne zacala pridavat, raz za tyzden, raz za 3 dni a teraz papa kazdy den jeden... a zacala som asi s activiou, ze ta je lahsia na zaludok...
@tajka1986 ahoj.....podobne ako môj mladší syn.. 😉 😉 😉 😉 😉 ...nemohol jesť smotanový jogurt čistý....ochutený....s ovocím.....a ani pribináčika 😀 😀 😀 😀 😀 .........vyzvracal ho hneď alebo po hodine určite.....tak mal rád a toleroval iba Danone dobra máma či ako sa to volalo......poradila som sa s doki a v pohode.... 🙂 ....bol kojený a jedol už aj stravu no jogurt smotanový jedol až po 15 mes. aj to okrem jahodového.........
no, ja na tvojom mieste by som dala vysetrit krv na intoleranciu, respektive alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka a taktiez na histaminovu intoleranciu.....pretoze mliecne vyrobky a uz vobec jogurty nie su vobec tak uzasne zdrave a prospesne...a taktiez ma s nimi strasne vela deti aj dospelych obrovsky problem...len maloktoru detsku lekarku napadne vysetrit krv na tieto specificke ochorenia a tak deticky jedia mliecne vyrobky a maju rozne zdrav. problermy typu hnacka, vracanie, nadchy, bronchitidy a nikohonenapadne ze za tym su uvedene dve ochorenia....
@tajka1986
a inac ovocie v jogurtoch je uplne proti pravidlam delenej stravy..to len tak naokraj..
Intolerancia by sa prejavila aj inak,nielen grckanim. Treba odlisit ci ide o grckanie alebo o zvracanie. Pokial len grckne tak by som skusila lahsie jogurty, ak mate moznost v hoferi je natur jogurt biely, nestoji vela a je jemny. Maju aj light verziu. Prajem vela zdaru.
A ak ide o zvracanie s inymi sprievodnymi javmi, obratila by som sa na gastroenterologa. So starsim synom som si co-to preskala...
mame rovnaku skusenost v tomto veku, vysadila som jogurty a davala o par tyzdnov neskor a uz to bolo ok. Ak len odgrckava, tak to nie je dovod ist gastro a pod.

10mes davate jogurt obyc. alebo spec. pre babatka?