icon

10 ročný syn pôjde do detských kúpelov. Mám ísť s ním?

zuzulk
28. dec 2016

Ahojte maminky . Chcem sa poradiť s maminou ktorá má skúsenosť ..Môj syn bude mať 10rokov. Vybavujeme detské kúpele .Čo myslíte ,bude lepšie keď pôjde sám ?..Ja som bola v tom že je na čase trošku sa odviazať odomna..Bude tam kopu deti len to by som chcela zistiť či aj s rodičmi alebo samé. mala by som to vedieť ja ale fakt neviem..Keďže rodina poza chrbát inak ..A do očí inak..Neporadí mi nik ,doktor povedal lepšie sám ..No .

loginexistuje
28. dec 2016

Deti v tomto veku uz chodia vacsinou same ale je to na tebe

eliska13
28. dec 2016

@zuzulk snad ty si poznas syna lepsie nie?Co je to za zvlastnu poznamku rodina poza chrbát inak....Spýtaj sa syna čo si praje on, ale ja by som išla to neznamená, že ak tam budeš s ním nenájde si kamarátov či nezabavi sa.Ak syn povie, že chce ísť sám nie je o čom....Každé 10 r dieťa je iné každé má inú povahu.Su deti čo v 6 R môžu ísť samé🙂)

cokololadka
28. dec 2016

Môj brat bol tiež ako 10 r. na liečení sám 3 týždne. Mama mu pravidelne volala,a zvládol to. Aj kamarátov si našiel 😉

zuzulk
autor
28. dec 2016

@eliska13 veď toto ..Že najprv že pôjde a teraz už ..Vraví že to nezvládne😑😶

pribinak
28. dec 2016

Sám, školáci uz chodia sami

verbal
28. dec 2016

A na koľko ide? Moja dcéra bola teraz v Tur. Tepliciach 22 dni pre tie menšie deti je to ozaj ťažké!

tina981
28. dec 2016

Ja som bola sama uz 8.rocna na 2 mesiace v Kovacovej, prvy den som si aj poplakala, ale potom v pohode. Mnozstvo zazitkov mam, ktore si pamatam doteraz aj kamaratov vela som si nasla, bola som tam aj ako 9. rocna a potom 11. rocna v Piestanoch na 3 mesiace, ale to som na vikendy chodila domov. Urcite to zvladne, ked bude musiet, nakoniec bude aj rad, ze to zvladol sam...

luciferkax
28. dec 2016

tak môj bol "iba" v detskom tábore nava týždne, ale mal osem rokov a zvládol to sám, ved bude mať kamošov :D : D

tyelde
28. dec 2016

Ja som bola 2 nesiace na liečení keď som mala 8 a pohoda... Isto to zvládne aj sám 🙂

papricka33
28. dec 2016

@zuzulk nemám priamu skúsenosť. S dcérkou som bola na 3 tyzdne, ale to mala 1,5 roka 🙂 Ale boli tam staršie detičky a často aj mladšie ako 10 rokov, niektoré so staženou chôdzou a poviem ti, že tie sa tam mali ako v detskom tábore. Vkuse hluk, rehot 🙂 Myslím, že je to individuálne, ale 10 rokov je už ozaj super vek na takú skúsenosť. Nájde si tam kamarátov, oťuká sa trochu 😉 Môj muž šiel na liečenie v prvom ročníku ZŠ. On na to spomína veľmi rád, svokra so slzami v očiach. To máš tak, deti zvládnu viac ako si myslíme. Musíš byť ale o tom presvedčená, tvoja neistota zneisťuje aj jeho 😉
Ináč, keď sa tu spomínajú aj tábory, ja som chodila na ZŠ od prvého ročníka každý rok na 3 týždne 😉 Ako prváčka som sa naučila obliekať si paplón a vankúš 😉 😀

sissy27
28. dec 2016

@zuzulk moja dcéra chodí od 5 rokov sama do letných táborov, na sústredenia, školy v prírode, prázdniny bezomňa - toto je predpokladám podobné, nejedná sa o pobyt v nemocnici či vo väzení, nevidím dôvod ísť tam s ním... ak to má byť na nejaké dlhšie obdobie, tak by som možno zvážila nejaký prvý týždeň a potom víkendové návštevy... ale 10 ročný by to mal zvládnuť a hlavne pochopiť, pre mňa by bolo nereálne rozmýšľať o 3+ týždňoch s dieťaťom na liečení kde ma reálne nepotrebuje, ide len o spoločnosť, a potom ešte vykrývať prázdniny...

warholette
28. dec 2016

@zuzulk rozhodne sam! To je uz velky chalan, rozhodne nepotrebuje mat mamu za zadkom.

katrin21
28. dec 2016

podla mna NIE.... nechod s nim.... kedysi by mamy nad niecim takym ani neuvazovali.. chodili sme do taborov, sami zo skoly apod.... 10r chlapec to zvladne .

eliska13
28. dec 2016

@zuzulk tak ho skús povzbudiť, že zvladne😁ale ja by som išla s ním.Bol už niekde sám v tabore?, skola v prírode to je iné tam sú spolužiaci a ucitelka

jeennyv
29. dec 2016

@zuzulk za mna kasli na nazory ostatnych a sprav co si praje tvoje dieta resp. Co ty chces spravit pre neho... za ricou mu sj tak 24/7 chodit nevides kamosov si bajde tak ci tak..inak mne by slo o moje dieta len, nie o kamosov ci nazory...

rachel978
29. dec 2016

ja chodím so synom do kúpeľov už roky. Ale za tie roky som si všimla aj rozdiel medzi starostlivosť o deti keď sú s rodičmi a keď nie sú.
Napr. strava ja nechápem, prečo deti keď sú s rodičmi tak si napr. na raňajky môžu vybrať z viacerých jedál a deti keď sú len sami dostanú na stôl a musia to zjesť.
Čo som si za tie roky všimla, tak napr. išla som so synom na kúpalisko, išli aj deti z liečebne so sestričkami. Jedna z nich prišla, vyzliekla sa do plaviek a opaľovala sa. Druhá nevedela kam skočiť, lebo deti vystrájali jedna radosť, do toho prišla ďalšia sestrička a ta spustila krik čo to má znamenať, že jedna sa opaľuje a druhá sa stará.
Ďalšia skúsenosť, deti sa idú kúpiť na plaváreň, plavčík na chvíľku odbehne, staršie deti topia pod vodou mladšie deti.
Po niektoré roky čo som len registrovala deťom brali mobil, nemohli ich používať len v určitú domu. Staršie deti sa často sťažovali že majú malú porciu jedla.

Preto áno aj podľa mňa 10 ročné zvládne ale závisí to aj od povahy dieťaťa.

andrejka1974
29. dec 2016

@zuzulk ty musis vediet ako to zvladne , moj syn bol na lieceni sam uz ako 6 rocny a to tam bol 6 tyzdnov a zvladol to bravurne

zuzanaam
29. dec 2016

Ja by som rešpektovala prianie syna, ak vraví, že to nezvládne chodte s ním. Bola som na takom liečení ako 5 ročná 3 mesiace sama a nespamätala som sa z toho dodnes.

zuzulk
autor
1. jan 2017

@zuzanaam 5rocna to by som nedovolila ..skolkara ísť samého

matrix87
1. jan 2017

Ak si mysli,ze to nezvladne.chod s nim.ja som bola vlani v zime so sybom.sice 2rocnym.ale tiez som si vsimala tie deti co tam boli same.... ja osobne budem chodit s dietatom do kupelov,kym bude on sam chciet.ked povie,ze chce ist sam,pojde.ked bude chciet ist so mnou,pojdem s nim.... ty sama misis najlepsie vediet ci syn len vymysla ci ma naozaj obavy....

matazirafa
24. sep 2018

Ja som bola sama v 13r ale boli tam so mnou oveľa menšie decka a samé, najmenší mal okolo 4e..ale to bol rok 2002 vtedy ešte nebolo v móde stáť decku nonstop za zadkom

ivanapetrasova
24. sep 2018

No ja som bola ako 9 ročná v Tatrách na liečeni dva mesiace. Aj s 5,5 ročným bratom. Sami. A dodnes si pamätám ako som plakala a smutila a zle to znášala. A to naši chodili každý víkend za nami. Aj sme šli pár dní skorej domov. Takže je to veľmi individuálne ako to ktoré dieťa zvládne. Ja by som šla s dieťaťom ak by si to prialo a okolnosti (práca...) by to dovoľovali.

0silvia0
24. sep 2018

@zuzulk no a keďže sa táto téma znova po 2 rokoch obnovila, zaujímalo by ma, či si nakoniec išla pred 2 rokmi so synom či išiel sám?

ivanapetrasova
24. sep 2018

@0silvia0 hahaha ozaj vôbec som si nevšimla ten dátum 😁 no to som aj ja zvedavá ako to dopadlo 🙂

0silvia0
24. sep 2018

@ivanapetrasova ja som bola ko 9-ročná v tábore len na 2 týždne a mám z toho taký hnus doteraz. Nikdy viac som do tábora už neišla. Naozaj záleží od konkrétneho dieťaťa ako sa dokáže vyrovnať s niektorými situáciami.

wieruska1
24. sep 2018

Od 5-16 rokov som kazdy rok chodila sama na 6-8 tyzdnov na liecfnia do tatier. Bola to super skusenost. Vtedy sa nad tym tolko neuvazovala deti sa tak neofukovali. Bol tam prigram skola starostlivost. Dnes je viac moznosti a aj ked na to dpominam len v najlepsom asi by sim si aj js polozila tuto otazku. A poslala nakoniec to dieta same.