11 mesačné dieťa má 7 dní horúčku
Dobrý den, môj syn 11m ma uz 7 dni v kuse horúčky okolo 38,39-40. Kedy ako. Vždy sa mi ich podarí nejakým spôsobom zraziť. Odmieta jesť a pit, dokonca sa aj kojiť. Všetky výsledky ma dobre a nikto mi nevie povedat, co by mu mohlo byt. Zuby to nie su. Máte niektorá podobne skúsenosti? A ak ako ako ste to riešili?
Ďakujem
Ak jedna lekarka nevie ...utekat inde...pohotovostna
Môj syn mával takéto teploty niekoľko dní po sebe a tiež som nevedela z čoho to má. Ani nemal soplík, kašlík proste každý deň okolo obeda teplota nad 38, tak sme šli k doktorke a tá zistila, že v ústach mal afty a na to telo reagovalo teplotou. Kedže je to prejav hlavne oslabenej imunity, tak sme doplňali vitamíny a potierali klasickou fialovou vodičkou a prešlo to.
Urcite do nemocnice,potrebuje infuzie..teploty byvaju aj pri DEHYDRATACII,pri teplote treba ovela viac tekutin ako normalne a ked nepije je to VAZNE..
Boli sme za ten týžden uz 3 x u lekára. Včera na pohotovosti. Denne mi vypije pol litra tekutín, takze dehydratácia nehrozí.
Ja tu nechcem vaše strašiaka, že dieťa umrie, ja sa pýtam, ci ste maly podobnú skúsenosť. A ako píšem, všetky výsledky ma dobre od krvi, cez chirurga,moc...
@dankanovakova môj szm bol za týžden u 4 rôznych detských lekárok a odpoved stale ta istá!
Potom dajte vediet co to bolo a kedy preslo...je to zahada
moja mala nejaký infekt v močových vestách keď mala takéto teploty a nakoniec sa aj vysypala
@kimmm1 preventivne na afty davam "ružový medík" z lekarne. Dam na cumel a maly nevie-ze som nieco riesila-lebo usta ani naaahodou otvorit a spolupracovat. Neviem-ci je to správny spôsob, ale každý si poradí ako vie.
Mozno je to take babo...nevysvetlitelne horucky. Raz o tom hovoril dr. v TV. Ze nikdy sa pricina nenajde..len teploty.
@kimmm1 Ahoj, moj syn mal v tom veku presne taketo horucky. Nevedeli sme co robit, muz nakrical na lekarku, po siedmych dnoch nas poslala do nemocnice a tam zistili obojstranny zapal pluc. Lekar nechapal, pretoze krv bola ok a maly ani nekaslal. Nasadili mu tam atb a uz na druhy den teploty nastastie boli prec.
Nema nahodou 6 chorobu? Je to virusove ochorenie s vysokymi teplotami par dni
skoro sa uzdravte 😉
@zarrinka atb preventivne je blbost, ked raz nema v tele bakteriu, tak proti comu ma brat atb???? Proti virusu...ach jaj.
@kimmm1 Hlavu hore, nas ma tri, mali sme presne to iste, 7dni horucky, po nurofene islo pekne dole a potom zase, 2x u dr, 2x crp nizke, jasna viroza, tiez sa mi stazoval na pusinku, ukazoval, ze ho boli, nedal si pozriet, dcera dovliekla nejaku pliagu, tiez mala akty a teplotu, sice len tri dni a muz bez teplot, len sa citil na houbeles a pne usta aft, maleho tiez videli dvaja rozlicni lekari, obidvaja potvrdili, ze je teraz 7dnova horuckova viroza, pokial ti pije, ziaden strach, samozrejme, ze "vydrzi", nam nejedol skoro sedem dni nic a teraz to dohana, stale este ma okolo37...je to 12.den, ale uz je ok. Ako prislo, tak odide, zajtra by uz mali ist teploty pomaly dole, nemysli si, ze zrazu bude mat36,6, pojde to mali a uvidis zacne papat ani sa nenazdas, tiez som uz bola zufala a upadala do paniky, sviatky v ritke, ale tak deti byvaju chore... drzim palce nech to uz mate za sebou a ste zdravi
nam prespal cele dni, prebral sa pozeral, pil, cikal a pozeral tv a zaspal, takto sme boli skoro pat dni...
@maciatkolulu Tvoj syn ma tri roky, jej 11 mesiacov. V takom pripade by som skusala vsetko vratane atb, pretoze dlhodobe vysoke teploty nie su normalne.
@zarrinka ako som pisala vyssie aj ja aj samotna autorka, dieta mala vysetrene viacerymi lekarmi, su potvrdene virozy, ktore maju rovnaky priebeh ako opisuje, tzn.atb su absolutne zbytocne akurat zatazia organizmus, treba opakovat crp, urobit vytery, krvny obraz... ak som spravne pochopila denne jej aly pije dost, takze to maju pod kontrolou a ked im teplota neklesne do pondelka, pripadne sa nieco zmeni k horsiemu, pojdu na pohotovost, ale davat atb preistotu.... najma ked nie je potvrdena bakterialna infekcia je totalna blbost a lekari v jej pripade postupovali presne ako mali, je to proste neprijemne, ale je to teraz rozsirene a presne aj s tymi aftami.
@maciatkolulu ale tak vysoke teploty a tak dlho, to nie je normalne, a este 11 mesacne dieta.... to asi nebude viroza.... nech skusi doniest vzorku mocu na skontrolovanie dehydratacie aj na pohotovost....a ATB predpisuje len lekar, a ten ich len tak preventivne asi neda.... bolo by treba zopakovat testy krvi....ja by som sa nedala len tak odpinkat.... nech skusia ineho lekara....

Ja by som to riesila ist na pohotovost...neodkladne....zapalovy proces v tele...telo sa brani...len ci to ten maly vydrzi...dokedy...vela riskujete uz 7 den....mozu sa dostavit krce ...a pri takom malom aj smrt...neotalajte a okamzite chodte..